Μετάβαση στο περιεχόμενο

getsakna

Core Members
  • Περιεχόμενα

    945
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Firenze
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

33.930 profile views

getsakna's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

116

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο εδάφιο νο7 αναφέρει προγενέστερη βεβαίωση του 4495. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που η βεβαίωση είναι του 4178;
  2. Καλησπέρα, κατασκευή σοφίτας σε υφιστάμενο κτίσμα που έχει εξαιρεθεί μόνιμα της κατεδάφισης (κατηγορία 2 προ 83) μπορεί να πραγματοποιηθεί; Υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ αν ξεφύγει τα των διατάξεων περί μη υπολογισμού στον ΣΔ. Θα έχει εσωτερική σύνδεση και δεν θα είναι αυτόνομος χώρος. Επίσης, το μέσο ύψος 2,20μ αφορά μόνο αν δεν θέλω να μετρήσει στην δόμηση ή είναι γενικός κανόνας; Κατακόρυφα ανοίγματα απ ότι ξέρω δεν επιτρέπονται…σωστά; Τελος, το σβήσιμο της πρέπει να είναι στην στάθμη της άνω πλακας ή μπορώ να χτίσω και περιμετρική τοιχοποιία;
  3. Αντικατάσταση υφιστάμενης στέγης και επέκταση της σε όλη την επιφάνεια της πλακας, πάει φυσικά με άδεια. Σοφίτα μπορεί να γίνει εντός της; Αν ναι, με τι μέγιστο ύψος και ποσό χαμηλά θα πρέπει να σβήσει; Δε με νοιάζει να μην μετρήσει στην δόμηση, υπαρχει υπόλοιπο συντελεστή. Θ ανοιχθεί και οπή στην πλάκα για εσωτερική πρόσβαση. Είμαι σε οικισμό κάτω των 2k κατοίκων και το κτίσμα έχει εξαιρεθεί από κατεδάφιση ως κατ2 του 4495. Τέλος, ελεγκτής απαιτείται τόσο στην άδεια στέγης όσο και σοφίτας;
  4. Ευχαριστώ για τις αναφορές στις εξαιρέσεις, και προσθέτω ότι πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση τύπου 2 με εξαιρέσεις και όχι τύπου 1 νόμιμη. Επιπλέον, να ρωτήσω τι γίνεται αν βγει βεβαίωση 2 και μετά πάει για ΕΜΜΚ, περνάει κανονικά; Όσο για τον διαχωρισμό των οριζόντιων ιδιοκτησιών μέσω διαμερισματωσης, η τροποποίηση της σύστασης είναι κάτι άλλο που δεν συνδέεται με αυτό που συζητάμε. Το ερώτημα είναι κατά ποσό εξαιρείται από την ρύθμιση μέσω διαμερίσματωσης και μπορεί να περάσει αναίμακτα στην ητκ
  5. Κάνεις τις αχρείαστες ΗΤΚ και μετά αφου κάνεις την τελική-σωστή-πραγματική, τις αρχειοθετεί το ΤΕΕ. Όπως λέει η ερ/απ 27. Και οι συμβ/φοι συμφωνούν με αυτό. Αν καταφέρει πάντως η συναδέλφισσα και κάνει κάτι διαφορετικό να μας ενημερώσει να γνωρίζουμε και μεις..
  6. Ακριβώς! Αυτό μου είπαν και από το ΤΕΕ. Αν και αυτοί δεν είναι σίγουροι για όλες τις περιπτώσεις αλλά η λογική είναι αυτή..
  7. Πέρα απο το Νόμο υπάρχει και η κρίση του μηχανικού ο οποίος καλείται να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα απο την δαιδαλώδη ελληνική νομοθεσία και να κατευθύνει τον πελάτη του προς τη νόμιμη και πιο αναίμακτη οδό. Δεν είναι πάντα όλα γραμμένα στο Νόμο. Ο Νόμος δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει όλες τις υποπεριπτωσεις. Στα δικά μας, θεωρώ οτι παραβάσεις οποιουδήποτε τύπου (εκτος εσ. διαρρυθμίσεων που δεν αποτελούν αυθαιρεσία) δεν μπορούν να εξαιρεθούν απο την συμπλήρωση της ΗΤΚ γιατί θα σκαλώσει η δουλειά σε μελλοντικές διοικητικές ή νομικές πράξεις αφού ξέρουμε οτι οι Νόμοι είναι διατυπωμένοι με ασάφεια και ο καθένας τους ερμηνέυει διαφορετικά. Εμπλέκονται πολλοί, νέοι αγοραστές, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, άλλοι μηχανικοί οι οποίοι θα δούν τις παραβάσεις και θα πρέπει να συμφωνήσουν μαζί σου αλλιώς πάει αλλού η δουλειά.. Όσο για τις εξαιρέσεις σχετικά με τα κουφώματα, μπορείς να μου υποδείξεις σε ποιο σημείο αναφέρονται τα νέα κουφώματα και η καθαίρεση υφιστάμενων, που συν τοις αλλοις αποτελούν και αλλαγή κοινόχρηστης όψης? Δε μιλάω για αλλαγή διαστάσεων ούτε μετατόπιση..νεο ανοιγμα και καθαίρεση υφιστάμενου. Θα σου πω εγώ. Πουθενά. Αποτελεί παράβαση και εντάσσεται στο άρθρο 100 του 4495. Στο τέλος, αναφέρεις οτι ειναι αλλού το θέμα στην μη τακτοποίηση παραβάσεων. Σε τι αναφέρεσαι ακριβώς?
  8. Οι εξαιρέσεις δεν αναφέρουν νέο άνοιγμα, αυτό είναι λοιπή παράβαση αρα τακτοποίηση
  9. Με τα λεγόμενα σου συνάδελφε, η ΗΤΚ και το πιστοποιητικό πληρότητας είναι ένα κουρελόχαρτο που αλλάζει κατά το δοκούν του ιδιοκτήτη και του μηχανικού. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως..
  10. Στην περαιωμένη δεν μπορείς να ανεβάσεις επιπλέον αρχεία σε αντίθεση με την ορ. υπαγωή..
  11. Εχω κάνει τακτοποίηση σε διαμέρισμα Ά ορόφου με σύσταση Ο.Ι (συνολικά δυο διαμερίσματα, ενα σε κάθε όροφο και κχ κλιμ/σιο που οδηγεί στο κχ δώμα) σε ένα Φ.Κ και εχω χρεώσει σε άλλο Φ.Κ και το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο στην στάθμη του Ά ορόφου. Ουσιαστικά τακτοποίησα όλον τον Ά όροφο μάλλον λανθασμένα. Θεωρείτε πως πρέπει να ανοίξω την δήλωση και να απεντάξω το κλιμ/σιο ή δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα? Πρόκειται να κάνω ΗΤΚ και το ερώτημα προκύπτει για το πως θα τα δηλώσω στις επιφάνειες της ΗΤΚ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.