Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχίατρος

Members
  • Περιεχόμενα

    59
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Ψυχίατρος last won the day on Δεκέμβριος 22 2021

Ψυχίατρος had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.244 profile views

Ψυχίατρος's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

80

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κι εγώ το ίδιο πράγμα καταλαβαίνω. Ο σκοπός είναι να μην χρησιμοποιούνται άλλες κατόψεις για τη σύσταση (τα "πραγματικά σχέδια", όπως έλεγαν κάποτε) από τις εγκεκριμένες. Για τον προβληματισμό σου έχω να πω ότι αφού δεν υπάρχει εγκεκριμένη κάτοψη, δεν απαιτείται κάποιο σχέδιο για τη σύσταση.
  2. @nzerman 1) Όχι, 2) Δεν θα έχει. Η νομοθετική απαίτηση για προσάρτηση κάτοψης αναφέρεται σε δομημένες ιδιοκτησίες και όχι στη μελλοντική δόμηση.
  3. @PhilCh Στην πρώτη περίπτωση θα ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης ότι θα πληρώσει άλλο πρόστιμο. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να ενημερωθεί ο συμβολαιογράφος για τη νέα κάτοψη. Και στις δύο περιπτώσεις είναι θέμα του συμβολαιογράφου τι χρειάζεται να διορθωθεί στο συμβόλαιο.
  4. @sopver Η δόμηση του υφιστάμενου κτιρίου υπολογίζεται με τον κανονισμό που ίσχυε κατά το χρόνο κατασκευής του. Εάν έχει εξαντληθεί ο ΣΔ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ευνοϊκή διάταξη για την επιφάνεια των κλιμακοστασίων. Η φράση σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει υπόλοιπο όταν ο υπολογισμός γίνεται βάσει ΓΟΚ (για το παράδειγμά σου).
  5. @Lama84 Οι εκφράσεις "κωμικοί ισχυρισμοί" και "χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας" είναι απαράδεκτες. Πιθανολογώ ότι το κύριο πρόβλημα είναι η φασαρία και όχι η καταπόνηση του κτιρίου. Οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δεν είναι απλά γείτονες αλλά συγκάτοικοι. Όταν χρειάζεται να κάνουμε θορυβώδεις εργασίες, οφείλουμε να ζητήσουμε την κατανόησή τους εξηγώντας ότι σεβόμαστε το δικαίωμά τους για οικιακή γαλήνη και ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
  6. @Roy_Hobbs Εδάφιο γ της παραγράφου 14 του άρθρου 14 του Ν 2859/2000.
  7. @Giallou Αυτό που ονομάζεις αυθαίρετη επέκταση βεράντας είναι τμήμα της οροφής της αυθαίρετης επέκτασης του ισογείου; Από το σχέδιό σου προκύπτει ότι έτσι είναι. Οπότε δεν υπάρχει κάποια αυθαιρεσία για την οριζόντια ιδιοκτησία που σε ενδιαφέρει.
  8. Δεν ανέφερα τίποτα σχετικό με το δικαίωμα υπογραφής, ούτε ανέπτυξα κάποια θεωρία. Απάντησα στην ερμηνεία νομοθετικής διάταξης βάσει άσχετου κειμένου. Όταν ξεκινούσα την σταδιοδρομία μου, άκουγα (και διάβαζα) προσεκτικά τι έλεγαν (ή έγραφαν) οι συνάδελφοί μου. Τι είναι για γέλια και τι δεν είναι θα το κρίνεις αργότερα.
  9. @Μαρία Αταλλά Ο ορισμός των ειδικών θεμελιώσεων του κειμένου που παρέθεσες, δεν έχει (απολύτως καμμία) σχέση με την αντίστοιχη έννοια της ελληνικής νομοθεσίας, όπως σου είπε και ο πολύπειρος συνάδελφος kan62. Μεθόδους όπως: θεμέλια σε κιβώτια, με πεπιεσμένο αέρα και σε πλωτά κιβώτια, η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει. Το ερώτημα είναι αν οι πεδιλοδοκοί και η γενική κοιτόστρωση είναι (ή όχι) ειδικές θεμελιώσεις. Σαφής αναφορά στην νομοθεσία δεν υπάρχει, πλην ενός παλαιού εγγράφου που έχει αναρτηθεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι να δίνει η κάθε πολεοδομία την δική της ερμηνεία.
  10. @HAROUL Βάσει της παραγράφου 1 του άρθρου 87, η απόδειξη του χρόνου ανέγερσης της αυθαίρετης κατασκευής γίνεται με την υποβολή σχετικής αεροφωτογραφίας. Η δυνατότητα χρήσης εγγράφων δημοσίων αρχών δίνεται όταν δεν προκύπτει η παλαιότητα από αυτήν. Επομένως, το πρώτο που εξετάζεται είναι η αεροφωτογραφία. Οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί πριν 45 και 30 χρόνια είναι —σχεδόν— απίθανο να ανακληθούν. Πάντως —αφού δεν έχουν ανακληθεί— οι κατοικίες έχουν άδεια, οπότε επιλέγεται η κατηγορία 1. Οι αποθήκες δεν έχουν άδεια και δηλώνονται με παλαιότητα προ 75 λόγω αεροφωτογραφίας.
  11. @hektor Η ένταξη στο άρθρο 39 του Ν 2859/2000 δεν συνεπάγεται απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων. Οι ατομικές επιχειρήσεις —έστω και εάν απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ— πρέπει να διαβιβάζουν τα στοιχεία των παραστατικών τους στο myDATA.
  12. @Engineer88 Δηλώνεται το ποσό που παρακρατεί ο εργοδότης, υπέρ ΕΦΚΑ, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στις προηγούμενες σελίδες. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε το ποσό που πληρώθηκες (στα γενικά στοιχεία παραστατικού) θα είναι μικρότερο της συνολικής αξίας (που υπολογίζεται από την πλατφόρμα) και δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί η υποβολή. Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ: @Faethon11 Ούτε λάθος έκανες ούτε χρειάζεται να προβείς σε κάποια ενέργεια μετά την εξόφληση. Το ποσό θα μπει στον λογαριασμό σου σε δύο δόσεις. Η μία έχει καταβληθεί ήδη και η άλλη θα κατατεθεί του χρόνου. Το πεδίο "τρόπος εξόφλησης" αποτυπώνει ενδεικτικά την διαδικασία εξόφλησης. Ακόμα και με διαφορετικό τρόπο (από αυτόν που έχει επιλεγεί) να γίνει η εξόφληση, δεν απαιτείται —προς το παρόν— διόρθωση.
  13. Όχι, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το μέγεθος της επιφάνειας που έχει καταλάβει η οριζόντια ιδιοκτησία. Ο φωταγωγός μπορεί να έπαψε να λειτουργεί ως φωταγωγός, αλλά τα 3 τ.μ. παραμένουν κοινόκτητα.
  14. @foteini_emm Ναι, συνυπολογίζεται στους αυθαίρετους κλειστούς χώρους. @Kleio Kats 1ον. Ναι, αλλά τακτοποίηση της εισόδου μπορεί να γίνει μόνο με υπαγωγή όλου του κτιρίου. 2ον. Χρησιμοποιείς τις τιμές του παραρτήματος Β’ του Ν 4495/17. Δεν απαιτείται η ανάρτησή του, αλλά μπορείς να τον ενσωματώσεις στην τεχνική έκθεση. @NonLinear_Mind Τα άλλα 3 τ.μ. του φωταγωγού στον πρώτο όροφο εξακολουθούν να είναι κοινόκτητος χώρος αφού η οριζόντια ιδιοκτησία κατέλαβε μόνο το 1. Επομένως, η υπέρβαση δόμησης είναι 1 τ.μ. για τον πρώτο και, προφανώς, 4 τ.μ. για τον δεύτερο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.