Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bob-

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ο Μηχανικός το έβγαλε λιγότερο κατά 1 τμ. Το πως γίνεται αυτό, δε το γνωρίζω. Οπότε δεν έχουμε υπέρβαση σε τμ αλλά απλά μπήκαμε στο διπλανό διαμέρισμα κατά πολύ λίγο αλλά ταυτοχρόνως πάνω του 5% (25% απόκλιση νομίζω). Ίσως κάποιο λάθος στο χτίσιμο; Κανείς δε ξέρει... Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από αυτόν που το έχτισε υποθέτω επειδή του έβγαινε ποιο ωραίο το άνοιγμα της πόρτας έτσι. Τον μηχανικό τον αφήνει ο νόμος να προχωρήσει , αλλά ο νόμος δεν αφήνει τον συμβολαιογράφο. Ίσως οι αντίστοιχες περιπτώσεις να είναι λίγες, και γι αυτό να μην έχουν ασχοληθεί να λύσουν αυτό το κενό στο νόμο. Το θέμα είναι όπως μονομερώς νομιμοποιείς στη πολεοδομία, έτσι μονομερώς να κάνεις και τροποποίηση της ΣΟΙ. Σίγουρα κι άλλα παλιά σπίτια θα έχουν έστω παρόμοια θέματα. (όπως πχ όταν βγαίνουν σε κοινόχρηστο χώρο και το οποίο με το νέο πολεοδομικό 2020 έδωσαν το δικαίωμα να τροποποιείς μονομερώς ΣΟΙ). Θα πρέπει έστω ο νόμος να σε προστατεύει από μη συνεργάσιμους γείτονες. Αν έχει κανείς κάποια γνώμη ή ιδέα, είναι καλοδεχούμενη.
  2. Ναι μπορεί να μην είναι ζήτημα μηχανικών αλλά είναι αλληλένδετα. Από τη μία νομιμοποιείς με τον μηχανικό αλλά από την άλλη δε μπορείς νομιμοποιήσεις και στα συμβολαιογραφικά. Άρα δεν έχει νόημα η νομιμοποίηση και η πληρωμή προστίμου, αφού τελικά το σπίτι δε μπορεί να μεταβιβαστεί, άρα δεν είναι "καθαρό". Αυτό το κενό ψάχνω μήπως και έχει τύχει σε κάποιον και γνωρίζει το κάτι παραπάνω για αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε εδώ τι κάνεις; Περιμένεις τις τροποποιήσεις στο νόμο ξανά καθώς γίνονται συνέχεια αλλαγές; Βάζεις ένα τοίχο με βάση τα σχέδια στη ΣΟΙ; Κάτι άλλο; Ευχαριστώ.
  3. Ο μηχανικός μπορεί να προχωρήσει κανονικά στη νομιμοποίηση και έκδοση βεβαίωσης (λόγω διαμερισμάτωσης). Έχει αποτυπώσει το διαμέρισμα μου και το κομμάτι της διαμερισμάτωσης του δίπλα (αλλά όχι όλο τον όροφο). Ο συμβολαιογράφος όμως, θεωρεί πως στη περίπτωση αυτή των ορίων των δύο διαμερισμάτων πρέπει να δοθεί νέα κάτοψη ορόφου (την οποία δε μπορούμε να κάνουμε λόγω του γείτονα, καθώς θα πρέπει να μπει σε όλο του το σπίτι). Οπότε δε μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση της σύστασης γιατί δε θέλει την αποτύπωση μέχρι και τη διαμερισμάτωση. Την ίδια απάντηση μου έδωσαν τρεις διαφορετικοί συμβολαιογράφοι δυστυχώς. Ήλπιζα πως με το νέο πολεοδομικό θα κάλυπτε και αυτή την περίπτωση αλλά τελικά είναι μόνο για κοινόχρηστους χώρους. (4759/2020 - Άρθρο 81 - παρ 7)
  4. Η κάτοψη και το συμβόλαιο δείχνουν 65 τμ ενώ πραγματικά είναι 64 τμ Το πρόβλημα υπάρχει ότι στα σχέδια (πολεοδομίας και ΣΟΙ), δείχνει πως ένα τοιχάκι έχει μπει κατά κάποια εκατοστά (νομίζω περίπου 0,30-0,40) πιο μέσα στο διπλανό διαμέρισμα. Σε ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση.
  5. (Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα σας, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και χρειάζομαι συμβουλές σε περίπτωση που γνωρίζει κάποιος παρόμοιες περιπτώσεις. 1ος Όροφος Κατασκευή '82-'86(περίπου) 100% ιδιοκτήτης διαμερίσματος Δύο διαφορετικά διαμερίσματα στον όροφο και δύο διαφορετικοί ιδιοκτήτες. Το ένα διαμέρισμα, μπαίνει μέσα στο δίπλα κατά κάποια εκατοστά παραπάνω του επιτρεπόμενου ορίου, από κατασκευής. Με βάση τον μηχανικό έχουμε την λεγόμενη διαμερισμάτωση. Παρόλο που μπορεί να γίνει κανονικά τακτοποίηση λόγω διαμερισμάτωσης χωρίς την συγκατάθεση του δίπλα, οπότε μετά μπορεί να δοθεί και βεβαίωση μηχανικού, όταν έρχεται η ώρα της μεταβίβασης, ο συμβολαιογράφος ζητάει κάτοψη ορόφου και όχι αποτύπωση μόνο της διαμερισμάτωσης. Δυστυχώς απ'οτι έχω καταλάβει το νέο πολεοδομικό του 2020 καλύπτει μόνο περιπτώσεις αλλαγής ΣΟΙ μονομερώς αν η αυθαιρεσία έχει γίνει σε κοινόχρηστο χώρο. Ο ιδιοκτήτης του διπλανού διαμερίσματος, αρνείται να δώσει πρόσβαση (ίσως έχει κάποια παρανομία που δε θέλει να δηλώσει τώρα.). Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάποια λεπτομέρεια για τέτοιες περιπτώσεις που μας διαφεύγει; Υπάρχει κάποιο σχέδιο να μπει και αυτή η κατηγορία που ανέφερα παραπάνω στη μονομερή τροποποίηση ΣΟΙ? Δεν έχω γνώσεις τεχνικές οπότε προσπάθησα να παρουσιάσω το πρόβλημα με βάση αυτά που έχω καταλάβει από τον μηχανικό και τον συμβολαιογράφο. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.