Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρελός Επιστήμων

Members
  • Περιεχόμενα

    181
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Τρελός Επιστήμων

  1. Αν τα datasheet των Inverter αναφέρουν ρητώς μέγιστο ρεύμα Isc εισόδου DC, έχεις δίκιο, δε μπορούμε να ξεπεράσουμε στα πάνελ τις τιμές αυτές.
  2. Να διευκρινήσω πως όταν αναφέρομαι σε ισχύ, αναφέρομαι στο ρεύμα που τραβάει το ινβέρτερ από τα πάνελ, με την τάση των πάνελ σαφώς ορισμένη κάτω από τα όρια της ονομαστικής τάσης εισόδου του ινβέρτερ. Είναι λογικό τα όρια της τάσης να μην πρέπει να ξεπεραστούν. Για λόγους μόνωσης και αντοχής σε τάση των εσωτερικών εξαρτημάτων του ινβέρτερ. Για να το κάνω πιο ξεκάθαρο, έχουμε μια συστοιχία πάνελ που max τάση ανοιχτοκύκλωσης θα έχουν τέτοια ώστε να είναι στα ονομαστικά όρια του ινβέρτερ. Παρόλα αυτά τα Wp της συστοιχίας των πάνελ είναι περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει το ινβέρτερ στο δίκτυο. Αυτό που άκουσα, και επαναλαμβάνω δεν ξέρω αν ισχύει, είναι ότι το ινβέρτερ θα ορίσει πόση ισχύ θα εγχύσει στο δίκτυο, ανεξάρτητα αν τα πάνελ μπορούν να προσφέρουν επιπλέον.
  3. Λοιπόν, προς ενημέρωση, άκουσα πως τα ινβέρτερ αποφασίζουν πόσο ρεύμα θα τραβήξουν από τα πάνελ. Αυτό σημαίνει, αν ισχύει, ότι μπορείς να βάλεις όσα Wp θέλεις σε πάνελ, και το ινβέρτερ θα ορίσει πόσα W θα τραβήξει. Αν ισχύει αυτό, που δεν το γνωρίζω, αναθεωρώ την προαναφερθείσα άποψή μου στο παρόν θέμα.
  4. Το θετικό όμως είναι ότι από τότε που άρχισε η διαμόρφωση της Αθήνας διατηρήσαμε σταθερή πορεία. Και η σταθερότητα κύριοι είναι κάτι που η κοινωνία μας το θέλει. Δε λοξοδρομήσαμε, ούτε πισωγυρίσαμε. Προσπαθήσαμε εξ αρχής να αγνοήσουμε εντελώς την ανάγκη του κόσμάκη για μια ποιοτική διαβίωση.
  5. Το χειρισμό, από προσωπική εμπειρία, μπορεί να τον κάνει ο οποιοσδήποτε πληρεί τα κριτήρια που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου. Ο χειρισμός όμως έρχεται κατόπιν εντολής (εκτός και αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη) και ίσως αυτό που ψάχνεις είναι ποιός έχει το δικαίωμα να δώσει μια τέτοια εντολή. Αν ψάχνεις αυτό, δε γνωρίζω να σου πω.
  6. Χρειάζεται: 1) επαρκή εμπειρία (τυπικό και ουσιαστικό προσόν) και 2) την άδεια από τον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του Υποσταθμού.
  7. Εδώ ο Έλληνας δεν έχει να νοικιάσει σπίτι και αυτοί μας πλασάρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες.
  8. Αν έχεις ενδιαφέρον για συγκεκριμένο αντικείμενο, ψάχνεις αντίστοιχες πόρτες. Αν όχι, απλά ξεκινάς από κάπου που μπορεί ίσως να φανεί ενδιαφέρον το αντικείμενο και δοκιμάζεις. Όπου κι αν πας δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις για πάντα. Δοκιμάζεις και βλέπεις τι σου ταιριάζει και αν σε καλύπτει το αντικείμενο, οι αρμοδιότητες, το εργασιακό κλίμα.
  9. Οι μελέτες είναι μια καλή εμπειρία, αρκεί να συνδυαστεί με την πράξη σε κάποιο βαθμό. Με τις μελέτες γνωρίζεις το γιατί, με την πράξη γνωρίζεις το πώς. Όσον αφορά τη γνώση, πρωτίστως εξαρτάται από εσένα, από το πόσο είσαι εσύ διατεθειμένος να τις αποκτήσεις. Δηλαδή να διαβάσεις, να ρωτήσεις και να ακούσεις. Manuals, βιβλία, ίντερνετ, συνάφελφοι, τα πάντα. Καμία εταιρία δε θα σε πάρει από το χέρι να σε κάνει εξπέρ, πρέπει εσύ να το θέλεις και να το κυνηγήσεις. Και όσον αφορά το αν η εταιρία ή το αντικείμενο εργασίας προσφέρει τις γνώσεις, εννοείται ότι το αντικείμενο και μόνο θα κοιτάς, οπουδήποτε, αν θέλεις πραγματικά γνώσεις και εμπειρία. Τράβα έξω, έχε μεράκι και περιέργεια και μη μασάς.
  10. - Προγραμματισμός. Είναι χοτ. Αλλά δε νομίζω να ενδιαφέρεσαι. - Ηλεκτρονική (σχεδίαση πλακετών). Δεν είναι χοτ. Επίσης νομίζω πως δε θα ενδιαφέρεσαι. - Τηλεπικοινωνίες. Δεν ξέρω αν είναι χοτ, δεν έχω ιδέα. Είναι κλάδος όμως ξεχωριστός που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Πάμε τώρα σε αυτά που λογικά θα ενδιαφέρεσαι. - Ενέργεια. Έχουμε τρία πόστα: Πρότζεκτ Μάνατζμεντ, Μελέτη, Επίβλεψη. Καμιά φορά μπλέκονται μεταξύ τους. Πρόκειται για νέα ενεργειακά έργα που κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, από διάφορες εταιρίες. Φωτοβολταϊκά, Α/Γ, Υποσταθμοί, Εργοστάσια Παραγωγής Ενέργειας. Χοτ. - Αυτοματισμός σε εργοστάσια και γραμμές παραγωγής. Πρόκειται για εταιρίες που φτιάχνουν τα σχέδια των πινάκων αυτοματισμού, καθώς και το σόφτγουερ του αυτοματισμού. Ένα πόστο που περιλαμβάνει μελέτη, ενίοτε εγκατάσταση και σίγουρα τελική αποσφαλμάτωση της εγκατάστασης (κομίσιονινγκ). - Κατασκευή συστημάτων που επιβλέπουν τη λειτουργία των ενεργειακών έργων. Όμοια με τον αυτοματισμό σε γραμμές παραγωγής, πάλι έχουμε σχέδια πινάκων, παραμετροποίηση των προγραμμάτων της κάθε εταιρίας και κομίσιονινγκ. - Συντήρηση σε εργοστάσια, Υποσταθμούς, Ενεργειακά Έργα. Το πιο "βρώμικο" και ζόρικο αντικείμενο, καθώς έχεις να αντιμετωπίσεις γερασμένο εξοπλισμό, να χωθείς σε χαραμάδες γεμάτες σκόνη και αράχνες, να βάλεις σε τάξη τις κακοτεχνίες των προηγουμένων και άλλα πολλά. Βέβαια μαθαίνεις αρκετά πράγματα και ασχολείσαι με μεγάλο εύρος εξοπλισμού και δεν έχεις ταξίδια από δω και από κει. Κατά τα άλλα υπάρχουν μικρές εταιρίες που έχουν πιο εξειδικευμένο και σοφιστικέ αντικείμενο, αλλά δεν αξίζει να αναφερθούν γιατί αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Αυτά γνωρίζω μέχρι τώρα, πιθανώς να υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που μου διαφεύγουν ή δε γνωρίζω. Καλή σταδιοδρομία εύχομαι!
  11. Ασφαλίζουμε με βάση το αναμενόμενο ρεύμα γιατί, όπως λες, αν ασφαλίσουμε με βάση τη διατομή χάνουμε την επιλεκτικότητα. Στο εμπόριο υπάρχουν αυτόματοι διακόπτες με πιο μεγάλες υποδοχές αν δε χωράει στο μικροαυτόματο το καλώδιο. Παίζει να υπάρχουν και κάτι ειδικές κλέμες που στραγγαλίζουν τη διατομή για να χωρέσει στον μικροαυτόματο, αν ρωτήσεις σε κανένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά θα σου πουν τι υπάρχει διαθέσιμο.
  12. Χαχαχα πες το ψέματα όμως Ποιος ξέρει γιατί το αργήσανε... Καλά τα καταφέρανε πάντως. Βλέπω να τις μπολντόζες να αρμενίζουν στο Σαρωνικό.
  13. Ε μπορείς να κλείσεις το παραθυράκι με το Χ και να το ανοίγεις μόνο όταν χρειάζεσαι κάποια πληροφορία να διαβάσεις...
  14. Σωστή εποχή διαλέξαν πάντως να το καθαρίσουν. Τώρα αρχές Σεπτέμβρη, που πέρυσι ίδια εποχή βγαίναμε στο μπαλκόνι μας και χαιρετάγαμε τα ψάρια.
  15. Μάλλον το βλέπεις από κινητό. Από υπολογιστή εγώ που το βλέπω δεν έχει τέτοιο θέμα.
  16. Πάει κανένας για τουρισμό σε κάποιο μικρό νησί μας το χειμώνα; Και επειδή το κράτος διαλύει τους μικρομεσαίους για να υπάρχουν μόνο οι μεγάλοι που είναι και τα φιλαράκια τους, αυτό τι σημαίνει, ότι θα κάνουμε τουμπεκί και θα αρκεστούμε μόνο στις μεσοβέζικες λύσεις όπως ο τουρισμός; Γιατί να μην ανοίξει μια βιοτεχνία; Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δε θα άνοιγε μια βιοτεχνία στην Αστυπάλαια και οπουδήποτε αν το κράτος το ενθάρρυνε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.