Μετάβαση στο περιεχόμενο

orestis_evg94

Members
  • Περιεχόμενα

    128
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.869 profile views

orestis_evg94's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχουμε φτάσει εκεί με την έννοια ότι ο ενδιαφερόμενος θέλει να μάθει αν γίνεται να συνενωθούν και να οικοδομηθεί προκειμένου να κάνει την πρόταση αγοράς τους. Ναι σε περιοχή αναδασμού είναι.
  2. Έχει πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο και η χρήση στη περιοχή επιτρέπεται. Επίσης είναι εκτός ΖΟΕ, natura
  3. Καλησπέρα, το αγροτεμάχιο 118 βρίσκεται εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού με εμβαδόν 4800. Στην ανάρτηση κτηματολογίου όμως φαίνεται περασμένο σε δύο ξεχωριστά τμήματα (3600 και 1200 τμ αντίστοιχα). Το κτηματολόγιο είναι σε φάση ανάρτησης στην εν λόγω περιοχή. Ο πελάτης μου επιθυμεί να κατασκευάσει πτηνοτροφική μονάδα. Είναι δυνατή η συνένωση των δύο αυτών τμημάτων???
  4. @Pavlos33 Εν κατακλείδι προτείνεις να περαστούν όλα ως κατηγορία 3 με χρονολογία πχ 83-93 και στην τεχνική έκθεση να διευκρινιστεί ότι η αυθαιρεσία έγινε το 68. Ως προς το ύψος;; Θα αναφερθεί σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής ως κατηγορία 1? Η απλά θα γίνει αναφορά στην τεχνική έκθεση;
  5. @tettris κατανοώ και τα δύο σκεπτικά. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι το σύστημα αυθαιρέτων δεν επιτρέπει την καταχώρηση ΦΚ κατηγορίας 3 με χρονολογια πριν το 1975. Επομένως είτε θα δηλωθούν όλα ως κατηγορία 1 με αναλυτικό προϋπολογισμό είτε θα δηλωθούν ως κατηγορία 3 σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα διευκρινίζοντας στην τεχνική έκθεση ότι η χρονολογία κατασκευής των αυθαιρέσιων ήταν παράλληλα με την αδεια το 1968. Δεν ξέρω πιο απ' τα δύο είναι πιο σωστό, για αυτό και διατύπωσα το ερώτημα. Βέβαια θεωρώ ότι η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει ανάμεσα στα δύο σενάρια.
  6. Καλησπέρα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, η οποία ανεγέρθηκε με αδεια το 1968 υπάρχουν οι κατωθι παραβάσεις οι οποίες κατασκευάστηκαν παράλληλα με την ανέγερση της οικοδομής: 1) αλλαγή επιφάνειας <5% -> απο 76,10 τμ (άδεια) σε 73,89 τμ (αποτύπωση) 2) αλλαγή περιγράμματος <5% -> από 38,46μ (άδεια) σε 37,38 μ (αποτύπωση) 3) αλλαγή ύψους διαμερίσματος <5% -> 3,15μ (άδεια) σε 3,20μ αποτύπωση 4) αλλαγή διαστάσεων και θέσεων εξωτερικών ανοιγμάτων 5) κατασκευή πρόσθετων εξωστών -> 1,05 τμ (άδεια) σε 4,38 τμ (αποτύπωση) Γνωρίζω ότι παραβάσεις 1,2,3,4 ανήκουν στην κατηγορία 3. Η παράβαση 4 επειδή σημειώνει αύξηση >20% δεν ανήκει στην κατηγορία 3. Λαμβάνοντας υπόψη και την παλαιότητα τις κατασκευής θα τις υπολογίσω ως 1 λοιπή παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό σε φύλλο καταγραφής κατηγορίας 1???
  7. Καλησπέρα, πριν 1 χρόνο έβγαλα ΠΕΑ και ΗΤΚ για πώληση διαμερίσματος. Σήμερα ο τωρινός ιδιοκτήτης επιθυμεί να μεταβιβάσει εκ νεου το ακίνητο. Προφανώς θα χρειαστεί να εκδοθεί καινούργια ΗΤΚ στο ονομα του. Θα πρεπει να βγει και καινούργιο ΠΕΑ ή καταχωρώ το παλιό μιας και βρίσκεται εντος της χρονικής ισχύος των 10 ετων???
  8. @Pavlos33 Γράφει: Διαιρετό κατά χρήση τμήμα στο οποίο υφίσταται επί του ακάλυπτου ισόγεια αποθήκη. Η αποθήκη θα αποτελεί κοινόχρηστο χώρο για τους εκάστοτε ιδιοκτήτες ειδικούς ή καθολικούς αυτών. Δεν αποδίδει χιλιοστά ξεχωριστά για μελλοντική δόμηση.
  9. Σε ενιαίο οικόπεδο με διώροφη οικοδομή και ισόγεια αποθήκη πραγματοποιήθηκε ρύθμιση αυθαιρέτου για τις παραβάσεις της διώροφης οικοδομής αλλά και της αποθήκης. Στη συνέχεια έγινε σύσταση καθέτου (2 κάθετες) και εν συνέχεια σύσταση οριζοντίου επί της μιας καθέτου. Στην κάθετο Ι υπάρχει η διώροφη οικοδομή επί της οποίας υπάρχουν 6 διαμερίσματα, κοινόχρηστοι χώροι και δικαίωμα υψούν. Στην κάθετο ΙΙ υπάρχει η ισογεια αποθήκη και υπόλοιπο δόμησης. Κατανοώ ότι για τη μεν κάθετο Ι πρεπει να εκδοθούν 8 ταυτότητες (6 διαμερίσματα + 1 για κοινόχρηστους χώρους + 1 για δικαίωμα υψούν). Στη κάθετο ΙΙ που δεν υπάρχει οριζόντια θα εκδοθεί 1 ταυτότητα για την αποθήκη??? Η πρέπει και εδώ να εκδοθεί και για την ''μελλοντική δόμηση'' που αναλογεί στη κάθετο??
  10. @maranti αντίστοιχα και με το σύστημα αυθαιρέτων του Ν.4495/17 τα αρχεία μπορεί να τα δει μόνο ο μηχανικός που σύνταξε την ταυτότητα της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας. Επομένως επικοινωνείς μαζί του
  11. @dimitris GM Είναι όντως ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα, αν και στην περίπτωση μου πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης και όχι για αρχική κατασκευή. Βέβαια δεν βλέπω και κάποια άλλη εναλλακτική
  12. Περιμετρική τοιχοποιϊα (αργολιθοδομή) σε προαύλιο εκκλησίας παρουσιάζει εκτεταμένες ρυγματώσεις, απόκλιση της καθέτου και διόγκωση. Η εκκλησία βρίσκεται εντός οικισμού. Έχω λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις (αρχαιολογία κλπ) για το έργο. Ως προς το σκέλος ''άδεια'' μπορώ να το προχωρήσω με βεβαίωση άρθρου 30 κατηγορία: ιδ) κατασκευές, όπως σκάλες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), αντηρίδες και πεζούλια σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων, Βρήκα επίσης στις ΕΕΔΜΚ την περίπτωση ιβ. Εργασίες χρωματισμών ή επισκευών με χρήση ικριωμάτων. Που θεωρείται ότι ανήκει το έργο αυτό?
  13. Το 2002 εκδόθηκε οικοδομική άδεια για διώροφη οικοδομή με στέγη η οποία περιλάμβανε στο ισόγειο ένα τμήμα κατοικία και το υπόλοιπο pilotis και στον Ά όροφο κατοικία (οροφοδιαμέρισμα). Ο φέρον οργανισμός του κτιρίου, και η κατοικία του Ά ορόφου έχει αποπερατωθεί εντός του διαστήματος ισχύος της άδειας. Στο ισόγειο το διαμέρισμα δεν κατασκευάστηκε. Μέχρι σήμερα υπάρχει ενιαία pilotis (χωρίς κανένα χώρισμα). Στην εν λόγω ιδιοκτησία πραγματοποιήθηκε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Σήμερα ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να προχωρήσει στην κατασκευή της κατοικίας στο Ισόγειο. Θα πρέπει να εκδώθει καινούργια οικοδομική άδεια κατηγορία 2 παράγραφος δ για προσθήκη δόμησης σε υπάρχον κτίριο? Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει δίοδος μέσω αποπεράτωσης εργασιών μιας και ο φέρον οργανισμός του κτιρίου είναι ολοκληρωμένος και η κατοικία υπήρχε κανονικά στα σχέδια της άδειας του 2002?? Ποια η διαδικασία?
  14. Καλησπέρα στη κοινότητα... σε αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ανεγερθεί πριν το 2011 κατασκευές από panel για χρήση αποδυτηρίων και αποθήκευσης αθλητικού εξοπλισμού. Για τις εν λόγω κατασκευές δεν έχει εκδοθεί άδεια. Γνωρίζω ότι σε προγενέστερους νόμους αυθαιρέτων υπήρχε η επιλογή ''πρόχειρη κατασκευή''. Μπορεί να ληφθεί υπόψη ως προχειρη μια κατασκευή αποτελούμενη απο panel με πορτες, παραθυρα,κλπ??? Σημειώνω (πως δεν υπάρχει θέρμανση στους χώρους). Πως θα καταχωρηθούν στον Ν.4495 οι κατασκευές αυτές?
  15. @nikos georgantas Έχει αναφερθεί το θέμα στην σελίδα 11 της συζήτησης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.