Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μιχαήλ Κανακάκης

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Μιχαήλ Κανακάκης

  1. Συγνώμη για την αναβίωση μετά από τόσα χρόνια. Αλλά βρίσκομαι σε μία ενδιάμεση κατάσταση. Έχω εκδώσει Οικοδομική άδεια πρόσφατα σε εκτός σχεδίου εντός Γ.Π.Σ. στο οποίο επιτρέπεται η διάσπαση όγκου κατόπιν έγκρισης Σ.Α. (άρθρο 6 - 270Δ). Έχω δύο κατοικίες, σε απόσταση 2Δ μεταξύ τους, οι οποίες ενώνονται με Ημιϋπαίθριο χώρο. Κάθετη δεν μπορώ να κάνω. Αλλά δεν μπορώ να κάνω και οριζόντια σύμφωνα με τη συμβολαιογράφο, γιατί λέει ότι για να μη θεωρηθεί άκυρη η Οριζόντια Ιδιοκτησία, οι δύο κατοικίες θα πρέπει να ενώνονται με κοινό ΚΛΕΙΣΤΟ χώρο (κλιμακοστάσιο), το οποίο να έχει προσμετρήσει στο Σ.Δ. Η άδεια είναι σε δύο ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν 50% έκαστος στο οικόπεδο και βγήκε η άδεια στο όνομά τους με τα ίδια ποσοστά. Μπορώ να κάνω Οριζόντια Ιδιοκτησία; Μήπως να καταργήσω τον Ημιϋπαίθριο και να πάω με ΣΑ διάσπαση όγκου και αναθεώρηση; Υπάρχουν κάπου δημοσιευμένες οι προϋποθέσεις για τη σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών; Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.
  2. Εγώ να κάνω μία μικρή παρένθεση εδώ, καθαρά για λόγους αναζήτησης από άλλα μέλη. Ο ΚΤΣ του 1997 λέει για ύψος σκυροδέτησης έως 2,50μ. Ωστόσο ο νέος ΚΤΣ του 2016 (Τεύχος Β’ 1561/02.06.2016, σελ. 18123), αναφέρει ότι: "Για τα κατακόρυφα στοιχεία συνιστάται το ύψος της ελεύθερης πτώσης του σκυροδέματος να είναι το πολύ 1,50 m., για την αποφυγή απόμιξης". Οπότε, με βάση αυτόν τον περιορισμό, θεωρώ ότι "κανονιστικά" δεν επιτρέπεται πλέον το κουστούμι. Με αυτά που συμβαίνουν όμως πρακτικά στην Ελλάδα στις κατασκευές, επαφίεται στην κρίση του επιβλέποντα μηχανικού για το αν θα προχωρήσει με κουστούμι (αναλαμβάνοντας και την αντίστοιχη ευθύνη). Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, εφόσον δεν συνεισφέρει στον κόμβο το κουστούμι το "κάτι παραπάνω", όπως πίστευαν πολλοί παλιά, δεν θεωρώ ότι αξίζει το ρίσκο. Κατεβάζεις το σωλήνα της πρέσσας στο μισό του ύψους του υποστυλώματος και το ρίχνεις έτσι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
  3. Το έχω δοκιμάσει και εγώ αυτό. Στο επιτρέπει μόνο αν έχεις ήδη προχωρήσει σε συνέχεια προγενέστερης και έχεις ανοίξει καρτέλα και την αφήσεις σε προσωρινή αποθήκευση. Τότε μπορείς να εκδόσεις την ΟΑ και μετά την λήξη της ΒΟΔ. Αν έχει λήξει όμως η ΒΟΔ, δεν σε αφήνει να προχωρήσεις σε συνέχεια προγενέστερης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.