Μετάβαση στο περιεχόμενο

AlexandrosZ

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    20 29' 28.75'' Ε
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AlexandrosZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ... Με τη "δικαστική αγωγή" εννούσα αγωγή για την αναγνώριση της κυριότητας όπως έγραψε ο agios καθώς δεν έχει γίνει δήλωση ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο μέχρι σήμερα και επιπλέον το σχήμα που έχει αποδοθεί είναι εντελώς άσχετο με την πραγματικότητα. Το πιο λογικό είναι να φανεί σαν ενιαίο γεωτεμάχιο γιατί σε περίπτωση που ζητηθεί οικοδομική άδεια θα πρέπει να συνενωθούν τα 2 ΚΑΕΚ, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι χάνεται η οικοδομησιμότητα λόγω έλλειψης δρόμου. Βέβαια υποθέτω ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη δεχτεί το Κτηματολόγιο την αυτοδίκαια συνένωση χωρίς συμβολαιογραφική πράξη επειδή υπάρχουν δυο διαφορετικοί τίτλοι ιδιοκτησίας ...
  2. Συνάδελφοι θα ήθελα τη γνώμη σας στην εξής περίπτωση: Υπάρχουν δυο όμορα ΜΗ άρτια γεωτεμάχια εκτός σχεδίου, χωρίς πρόσωπο σε δρόμο του ίδιου ιδιοκτήτη ο οποίος τα έχει στην κατοχή του από τη δεκαετία του '60 με διαφορετικά συμβόλαια και πρόκειται να δηλωθούν με δικαστικη αγωγή στο Κτηματολογιο. Σε περίπτωση που συνενωθούν το τελικό γεωτεμάχιο καθίσταται άρτιο και οικοδομήσιμο (>4000 στρέμματα). Το ερώτημα είναι αν τα γεωτεμαχια στο τοπογραφικό θα πρεπει να φανούν ως δυο ξεχωριστα (άρα 2 ΚΑΕΚ) ή σαν ένα ενιαίο ωστε σε περίπτωση που αποφασίσει να χτίσει στο μέλλον να υπάρχει ένα ΚΑΕΚ και να μη χρειαστεί πράξη συνένωσης που θα τα καθιστούσε μη οικοδομήσιμα καθώς δεν υπάρχει δρόμος (λόγω 3212/2003). Σε περίπτωση που δηλωθεί ως ένα δεν θα χρειαστεί πράξη συνένωσης από το Κτηματολόγιο ή μπορεί να θεωρηθεί αυτοδίκαιη συνένωση; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  3. Σωστά terry! Τίτλοι ιδιοκτησίας υπάρχουν όπως ανέφερα και στο post #1 μαζί με τα αντίστοιχα τοπογραφικά που συνοδεύουν μερικούς από αυτούς. Απλά παρέλειψα να αναφέρω από την αρχή ότι δεν έχει γίνει δήλωση στο Κτηματολόγιο και γι' αυτό ίσως έγινε ένα μπέρδεμα...
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Anmakr αυτό που λες περί δήλωσης με συνημμένο τοπογραφικό νομίζω ότι είναι η λύση, γιατί αυτομάτως θα γίνει καταχώριση από "αγνώστου ιδιοκτήτη" στο όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη και το τοπογραφικό θα λύσει το θέμα περί οριοθέτησης του οικοπέδου, άρα 1 ΚΑΕΚ.
  5. Ξεχωριστά ΚΑΕΚ, δεν παρεμβάλεται δρόμος και δεν είναι κάθετες ιδιοκτησίες! Το πρόβλημα δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή δεν δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο από τον ιδιοκτήτη αλλά και από κανέναν άλλο με τοπογραφικά και συμβόλαια.
  6. Όχι δεν βρίσκεται κοντά σε γραμμή ορίων οικισμού. Επίσης είναι αδόμητο και δεν έχει εκδοθεί ΟΑ. Όπως προκύπτει από ο κτηματογραφικό πρόκειται σαφώς για δυο ξεχωριστά γεωτεμάχια με δικό του ΚΑΕΚ το καθένα.
  7. Καλησπέρα, Οικόπεδο 500 m2 εντός οικισμού με τίτλους ιδιοκτησίας προ του 1900 έχει αποδοθεί από το Κτηματολόγιο ως δυο ξεχωριστά γεωτεμάχια εμβαδού 200 m2 και 300 m2 περίπου με διαφορετικά ΚΑΕΚ. Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία διόρθωσης; Απαιτείται τοπογραφικό που θα φαίνεται το οικόπεδο ως ενιαία έκταση ή ΔΓΜ βάσει των συντεταγμένων του κτηματογραφικού στο οποίο θα φαίνεται η ζητούμενη διόρθωση (κατάργηση γραμμής που χωρίζει το οικόπεδο και απόδοση νέου ΚΑΕΚ);
  8. Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση. Σωστά αναφέρθηκε η διάκριση των ιδιοκτησιών, όμως το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί να γίνει μια τέτοιου είδους κατάτμηση με συνδυασμό των εντός και εκτός τμημάτων, ουσιαστικά δηλαδή με εκμετάλλευση της παρ. 1 του άρ. 7. Κατά τη γνώμη μου η κατάτμηση αυτή είναι λογικά άκυρη και ο περιορισμός τίθεται από το εκτός ορίων οικισμού τμήμα το οποίο δεν μπορεί να προκύπτει (έστω και αθροιστικά) μικρότερο των 1000 m2. Όσον αφορά την παρ. 1 του άρ. 7 δεν είναι σαφές σε ποιά οικόπεδα αφορά, αλλά με το σκεπτικό ότι είναι γραμμένη από το νομοθέτη στις γενικές διατάξεις αλλά και από το γεγονός ότι γίνεται λόγος για "απόκτηση" της κατά κανόνα αρτιότητας, νομίζω ότι προκύπτει το - μη ασφαλές - συμπέρασμα ότι μπορούμε σήμερα να κατατμήσουμε οικόπεδο με τμήμα εντός οικισμού μικρότερο της κατά κανόνα αρτιότητας το οποίο θα "δανείζεται" επιφάνεια από το εκτός (έστω και αν το τελευταίο προκύψει μεγαλύτερο από 1000 m2 με μια διαφορετική πρόταση κατάτμησης). Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος ...
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα τη γνώμη σας στο παρακάτω ερώτημα. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε οικόπεδο εν μέρει εντός οικισμού <2000 κατ., με επιφάνεια 1500 m2 εντός και 1500 m2 εκτός αυτού, χωρίς ΖΟΕ ή ΓΠΣ. Η κατά κανόνα αρτιότητα είναι στα 500 m2. Ερωτάται: εφόσον εξασφαλίζεται το απαιτούμενο πρόσωπο, είναι δυνατή η κατάτμηση σε τρία οικόπεδα εκ των οποίων τα δύο από αυτά θα έχουν συνολικό εμβαδόν (εντός+εκτός) 1200 m2 με 500 m2 στο εντός οικισμού τμήμα και το τρίτο συνολικό εμβαδόν 600 m2 με το εντός οικισμού <500 m2 (π.χ. 400 εντός και 200 εκτός) "δανειζόμενο" την υπόλοιπη επιφάνεια από το εκτός οικισμού τμήμα; Γενικεύοντας το ερώτημα η παράγραφος 1 του άρθρου 7 (ΠΔ 24-4-85) ισχύει μόνο για όσες ιδιοκτησίες προϋπάρχουν του '85 ή και για αυτές που δημιουργούνται μετέπειτα; Το εκτός οικισμού - εντός ζώνης τμήμα δε θα πρέπει να έχει συνολικό εμβαδόν (μαζί με αυτό που θα "δανείζεται" από το εντός τμήμα) τουλάχιστον 1000 m2 ώστε να μη θεωρείται παράνομη η κατάτμηση; Παραθέτω το σχετικό σκαρίφημα για να γίνει περισσότερο κατανοητό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.