Μετάβαση στο περιεχόμενο

petros71

Core Members
  • Περιεχόμενα

    246
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.943 profile views

petros71's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • One Month Later
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

43

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρω με τους υποσταθμούς τι γινόταν με ΓΟΚ. Δεν έχω χρόνο να το ψάξω. Αλλά το θέμα μου δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι κάνουμε μια τεράστια συζήτηση περί τεχνικών θεμάτων που στη πράξη τίποτα δεν εφαρμόζεται. Οπότε ποιός ΝΟΚ; Ολα γίνονται. Γι αυτό και είπα "Ρώτήστε απευθείας τον εργολάβο" δεν ήταν τυχαίο. Εκεί κολλάμε.
  2. Ελλάδα η χώρα των καταγγελιών. Γιατί δεν ρωτάτε απευθείας τον εργολάβο; Λογικά θα είναι για τον υποσταθμό της Δεη ή για κάποια εργασία που εμπίπτει σε αναθεώρηση που έγινε.
  3. Καλημέρα. Αν πρόκειται για αναθεώρηση ΟΑ που αλλάζει μόνο ΔΚ και Η/Μ, βάζω αμοιβές αρχιτέκτονα και μηχανολόγου. Στατικό και τοπογράφο τους αφήνω απέξω. Δεν τους βάζω καθόλου;
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε κτίριο πριν γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, είχε γίνει ρύθμιση στο ισόγειο. Μετά τη σύσταση, στις ΗΤΑ των ορόφων και μόνο βγάζω βεβαίωση για ρυθμισμένο ή νόμιμο;
  5. Kαλησπέρα. Αν θελω να προσθέσω ενα ακόμα πολιτικό μηχανικό στην ομάδα έργου (εκτός απο τον στατικο) που θα αναλαβει την εδαφοτεχνικη μελέτη, πως τον δηλώνω;
  6. @Latg συνάδελφε αν έβγαζες μια άδεια εντελώς μόνος σου, θα έπαιρνες το ρίσκο να υπογράψεις κάτι τέτοιο; Γιατι περι υπόθεσης πρόκειται, ο ΝΟΚ δεν το γράφει πουθενά.
  7. Διαβάζοντας τα προηγούμενα posts και βλέποντας το μύνημα ‘Server unvailable" μάλλον το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΜΟΕ πάει άκλαυτο; Δεν έχω κάνει κάποια προσπάθεια μέχρι τώρα να βγάλω ηλεκτρονικό ΑΜΟΕ. Τελικά λειτουργεί αυτό το site ή πάμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο;
  8. εγω πήγα να πώ κάτι σχετικό, αλλά λέω θα την ακούσω. Κάποια στιγμή σε άλλη ερώτηση είχα πει αν επιτρέπεται με ένα πλέγμα να καλύψεις μια ολόκληρη όψη κτιρίου και η απάντηση που πήρα ήταν οτι αν το ΣΑ πεί ναι, μπορώ. Και οτι το ΣΑ δεν πρέπει να ασχολείται με την νομιμότητα αλλά με την αισθητική και μόνο... Οπότε δε πα να λέει ο ΝΟΚ οτι θέλει; Πουλάω μούρη; Είμαι ο mega αρχιτέκτονας; Το φτιάχνω όπως και να χει.
  9. Ανοικτός εξώστης λέγεται (**edit), δεν είναι ερκερ. Διαφορετικό είναι να βάζω ξυλαράκια και περγκολίτσες πάνω σε μια βεράντα και άλλο να φτιάχνω πλήρη κατακόρυφα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα ωραιότατο ημιυπαίθριο χώρο εκτός Ο.Γ.
  10. Ωραία, μπορούμε να έχουμε μια απάντηση στο κτίριο που ανέβηκε προηγουμένως; Eίναι παράνομο ή οχι;
  11. Εγω προσωπικά σαν μηχανικός στο παραπάνω κτίριο, θεωρώ καθαρά οτι έχει κλείσει τους εξώστες με τοίχους. Αυτά δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία. Και εκτός αυτού θεωρώ οτι προσβάλλει και τη νοημοσύνη των υπολοίπων μηχανικών. Δηλ. και γω σε μια μελέτη τι ωραίο θα ήταν να έκλεινα ότι εξώστη υπάρχει και να έλεγα οτι βγάζω επιπλέον κλειστούς χώρους; Να βάλω κάτι κατακόρυφο έτσι για να γράψει λίγο καλύτερα η όψη (που ούτε αυτό κάνω γιατι κάποιος που κάθεται μέσα θα βλέπει ένα ωραιότατο αρχιτεκτονικό "αγγούρι") το καταλαβαίνω. Αλλα εδω μιλάμε για καραμπινάτους τοίχους και ας είναι "μη φέροντα" στοιχεία. Αν θα έκανε αυτούς τους τοίχους διάτρητους, δηλ με οπές ή κάτι σαν πλέγμα, οκ. Αλλά εδω μιλάμε για κλειστούς χώρους... Αυτή είναι η γνώμη μου.
  12. @Faethon11 εγω δεν το έχω δεί μια αλλά πολλές φορές και από "επώνυμα" γραφεία. Και αναρωτιέμαι εγω γιατί δεν τα κάνω αυτά; Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά; *edit: άν ήταν ΑΗΧ δεν θα μέτραγε στη κάλυψη;
  13. Δεν καταλαβαίνω που κολλάμε... Πριν βάλω το έρκερ προϋποθέτω οτι σε εκείνο το σημείο έχει τοίχο μέσα από τον οποίο αρχίζει το περίγραμμα του ορόφου. Κολλάω το έρκερ και αυτομάτως ενοποιείται ο πρώην κλειστός χώρος με το έρκερ.
  14. Το έρκερ ένας εξώστης είναι με πλάτος 80cm. Οπου σταματάει το περίγραμμα του ΣΔ του κάθε ορόφου, αρχίζουν οι εξώστες. Αρα αν ήταν το ροζ το περίγραμμα των κλειστών χώρων θα κολλάγε εκεί το ερκερ, για να μετρήσει σαν έρκερ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.