Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    707
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.022 profile views

JohnnyHoliday's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

226

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σκύψε το κεφάλι συνάδελφε νέε μηχανικέ (και μη χειρότερα....)
  2. Εντός εισαγωγικών γράφτηκε το μεν (για τον εκδότη) και εκτός εισαγωγικών για τον λήπτη. Υπήρχε λόγος που διατυπώθηκε έτσι. Στην τελική, εάν ήταν τόσο "προαιρετικό" δεν θα υπήρχε και ως επιλογή στο mytimologio, φερ' ειπείν. Απλώς θα υπήρχε μια οδηγία της ΑΑΔΕ που θα έλεγε "γραφτε στο ελεύθερο πεδίο, ότι έγινε παρακράτηση ".
  3. Συνάδελφε, έχεις υπόψη ότι η Wikipedia είναι μια εγκυκλοπαιδεια ανοιχτού κώδικα, όπου μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να γράφει ό,τι θελήσει (ακόμα και εσύ ή εγώ, οποιαδήποτε στιγμή); Μπες στον παρακάτω σύνδεσμο, να δεις ποιός μπαίνει και τι αλλαγές κάνει (εν προκειμένω, ο aggelos1357 που άλλαξε τον ορισμό. Μιλάμε για τέτοια "αξιοπιστία"...) : https://el.m.wikipedia.org/w/index.php?title=Εμπόριο&action=history
  4. Δεν με κατάλαβες : έγραψα ότι είναι "ευθύνη" του εκδότη να το μνημονευσει και ευθύνη του λήπτη, να το αποδώσει. Αν ο εκδότης δεν το μνημονευσει, πώς θα ξέρει ο λήπτης εάν και πόσο να αποδώσει;
  5. Σωστά. Προκειμένου να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να μνημονευεται σαφώς επί του τιμολογίου. Διαφορετικά, πώς θα γνωρίζει ο λήπτης εάν και πόσο πρέπει να αποδώσει; Ίσως αυτό να εννοεί ο @ppanag.
  6. Ναι, να δεις λίγο πιο προσεκτικά το ζήτημα της μόνωσης (όχι μόνο αριστερά, δεξιά και στα κουφώματα, αλλά και πάνω κάτω). Γράψατε νωρίτερα "Πάντως το πρόβλημα ειναι οτι τα δωμάτια κρυώνουν νωρίτερα απο οτι το υπόλοιπο σπιτι και ψαχνω λύσεις μηπως μπορω να βρω τι φταιει ωστε να το αντιμετωπισω.".
  7. Εντάξει, προχωρήστε το έτσι τότε και ερμηνεύστε εσείς όπως κρίνετε, το Νόμο. Καλή συνέχεια.
  8. Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά τι έγραψα.
  9. Ναι, ουάου. Και δεν λειτουργεί η διαλειτουργικότητα των τραπεζών (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αρχικές ΔΠΚ)...
  10. Άλλα πράγματα φτωχαίνουν τη συζήτηση, αλλά δυστυχώς μερικοί κωφεύουν και τα αγνοούν (σε προκλητικό μάλιστα, βαθμό). Αει, καλή συνέχεια και σε εσάς.
  11. Όλες οι Εφορείες έχουν χάρτες με τα μνημεία αρμοδιότητάς τους (υπάρχουν περιπτώσεις φαντάσου, που μπορεί να βρίσκονται μέχρι και στα όρια Νομών). Από τη στιγμή που κάτι βρίσκεται εντός ακτίνας προστασίας, λειτουργούν νόμιμα. Το "πολύ ευρύτερη" υπάρχει τρόπος να ποσοτικοποιηθεί τρόπον τινά (ή καλύτερα να διασταυρωθεί) : μπαίνεις Αρχαιολογικό Κτηματολογιο, εντοπίζεις το/α πιο κοντινό/α μνημείο/α, προσδιορίζεις την απόσταση και εφόσον θεωρείς ότι γίνεται κατάχρηση εξουσίας (είναι ένα υπαρκτό σενάριο και αυτό), πράττεις όπως εσύ κρίνεις.
  12. Μάλλον εννοεί ότι εξετάζονται μόνον ως προς τη θέση της κατασκευής και όχι ως προς τα λοιπά μεγέθη. Κοινώς, εγκρίνει (εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά) τα δύο παραπάνω, μόνο ως προς τη θέση και τίποτα άλλο.
  13. Όταν λέτε "σου ζητάνε", εννοείτε μετά από εισαγωγή στο ΤΣΜ και εν συνεχεία, δια μέσου της γνωμοδότησης αυτού; Μόνη της, ως Εφ.Α. δεν μπορεί να απαιτήσει κάτι τέτοιο, απευθείας από τον μελετητή. Αφενός γιατί οι περισσότερες είναι υποστελεχωμένες (παρόλο που διαθέτουν Τμήμα Μελετών και Έργων, συνήθως έχουν έναν μηχανικό, αντε βαριά δύο, άρα δεν υπάρχει και το κατάλληλο τεχνικό υπόβαθρο) και αφετέρου γιατί δεν προβλέπεται από τον Νόμο. Αυτό που σίγουρα όμως μπορεί να κάνει, είναι είτε να αποστείλει το αίτημα για εξέταση μελέτης στο Τοπικό Συμβούλιο (με συνημμένες τις απόψεις της για οποίες αλλαγές κρίνει), αφού ζητήσει απόψεις της ΔΑΒΜΜ, είτε να αποστείλει απευθείας τη μελέτη στη ΔΑΒΜΜ (εάν κρίνει ότι υπάρχουν αρκετές και βαριές επεμβάσεις, κυρίως δομοστατικού χαρακτήρα), προκειμένου να την εισάγει - με τις απόψεις της Διεύθυνσης - στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να γνωμοδοτήσει επ' αυτής. Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις, σαφώς και ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας είναι ξεκάθαρος ως προς το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου οφείλουν να απαντήσουν. Γενικώς, παρόλο που δουλεύουν με τους χρόνους τους (τρία τέρμινα), αλληλογραφία ή και προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη, ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά τους. ΥΓ (δεν υφίστανται πια, Εφορείες Βυζαντινών και Εφορείες Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτητων, υπάρχουν Εφορείες Αρχαιοτητων, με έδρα συνήθως την πρωτεύουσα του Νόμου, που ασκούν χωρική αρμοδιότητα σε όλο το εύρος του)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.