Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    747
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.599 profile views

JohnnyHoliday's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

246

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει πρόσφατη εμπειρία από ανανέωση ή/και αναβάθμιση μελετητικού πτυχίου; Δεν με ενδιαφέρει εν προκειμένω, πόσο αργούν και άλλα παρόμοια διαδικαστικής φύσεως. Απλώς εάν συνεχίζουν και λειτουργούν ως υπηρεσία κανονικά (ήτοι ανανεώνουν, εκδίδουν, αναβαθμίζουν κ.ο.κ.), παρόλο που υποτίθεται ότι θα έμπαινε σε ισχύ το μητρώο βάσει ΠΔ 71/2019. Η ερώτηση συνδέεται με διαγωνισμό ανάθεσης μελέτης (είμαι μέλος), στο τυποποιημένο έντυπο του οποίου, κάποιος εκ των Ο.Φ. δεν συμπληρώνει τις ελάχιστες απαιτούμενες από την Διακήρυξη μονάδες, ωστόσο λέει ότι θα μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση λίστας έργων και ότι «η εμπειρία μου είναι υπερεικοσαετής». Προφανώς, εμείς ως επιτροπή δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ypex-mele και να κρίνουμε εάν βάσει λίστας έργων, θα λαμβανε πτυχίο β' η γ' "τάξης" από τον Φορέα έκδοσης/αναβάθμισης πτυχίων. Αναρωτιέμαι λοιπόν, εάν βρίσκει έρεισμα στη μη αναβάθμιση πτυχίου (το ypex mele έχει σταματήσει να αναβαθμίζει πχ) ή απλώς ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα (γιατί απλώς δεν βρήκε άλλα πτυχία - μονάδες για να στελεχώσει σωστά τη ζητούμενη από τη Διακήρυξη "τάξη").
  2. Αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό περιέφραψα στην πρώτη ανάρτηση [«... πλην όμως, λόγω της ιδιαιτεροτητας της κατασκευής (τοίχοι 15εκ. με διογκωμένη πολυστερίνη 6εκ.), δεν έχω πειστεί ιδιαίτερα ότι διατμητικη αστοχία μπορεί να υπάρξει εκεί (λόγω δηλαδή, φύσης της κατασκευής τουτοίχου)»]. Εν τέλει, έκανα ακριβώς ό,τι πρότεινες : έγραψα ότι ελέγχω επί το δυσμενέστερο. Και για να σου είμαι και απόλυτα ειλικρινής, το κάνω ξεκάθαρα από σεβασμό στο επάγγελμα και στα λεφτά που πληρώνομαι, διαφορετικά η ξεπέτα θα είχε πέσει σύννεφο, με τόση έλλειψη πληροφορίας από πλευράς μελέτης.
  3. Ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση. Δες εδώ, δεν είναι ακριβώς τοιχώματα αυτά. Έχουν διογκωμένη πολυστερίνη στο σώμα τους και ελαφρομπετον (όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα της τομής). Στις γωνίες υπάρχουν κανονικά, υποστυλώματα, όπως και υπερκείμενες δοκοί.
  4. Καλησπέρα. Στο πλαίσιο διενέργειας πρωτοβάθμιου προσεισμικου ελέγχου σε νηπιαγωγείο, μου έτυχε περίπτωση διάταξης κυψελών (προκατασκευη από Ο.Σ.), τυπικών διαστάσεων 3,60x7,20μ. Σε ό,τι αφορά την κυψέλη που έχει χρήση τουαλετών, εντοπίζονται φεγγίτες. Σε κάποιους εξ αυτών, ο έλεγχος ύπαρξης κοντού υποστυλώματος ικανοποιείται (h/l < 2.50), πλην όμως, λόγω της ιδιαιτεροτητας της κατασκευής (τοίχοι 15εκ. με διογκωμένη πολυστερίνη 6εκ.), δεν έχω πειστεί ιδιαίτερα ότι διατμητικη αστοχία μπορεί να υπάρξει εκεί (λόγω δηλαδή, φύσης της κατασκευής του τοίχου). Μπορεί βέβαια, να είμαι και λάθος. Έχει κάποιος άλλος συνάδελφος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο;
  5. Μάλιστα. Μάλλον δεν κατάλαβα σωστά το ερώτημα που έθεσες τότε.
  6. Γνώμη μου είναι ότι κάνεις ό,τι και στα δημόσια : για όποια εργασία δεν βρίσκεις άρθρο Σουφλιά, φτιάχνεις νέα τιμή. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με λογισμικό είτε ακόμα και σε ένα excel (εφόσον γνωρίζεις πώς συντάσσεται μια νέα τιμή). Η άλλη λύση είναι να λάβεις Τ.Ε. (τιμή εμπορίου) για το υλικό και να υπολογίσεις πόσες ώρες και πόσοι τεχνίτες/εργάτες απαιτούνται για την φατούρα (τα κόστη του προσωπικού, σύμφωνα με τις τελευταίες τιμές για κάθε κατηγορία προσωπικού). Γενικώς, η λογική είναι ότι η όποια τιμή τιμολογίου, εξαρτάται πάντα από ένα εγκεκριμένο άρθρο (Σουφλιά).
  7. Θα έλεγα να το δείτε λίγο πιο προσεκτικά. ΔΙΠΚΑ και ΔΒΜΑ εισηγούνται συχνά πυκνά, τέτοιες περιπτώσεις στο ΚΑΣ. Με μια ματιά στις ημερήσιες διατάξεις του ΚΑΣ (ακόμα και της πιο πρόσφατης, δηλαδή της αυριανής), θα το διαπιστώσετε και εσείς. Ενδέχεται να περάσει όμως και από ΤΣΜ. Προφανώς έχει να κάνει με την περιοχή ενδιαφέροντος, για αυτό και άποψή μου είναι να επιμείνετε και να κάνετε ερώτημα για να είστε εκατό τοις εκατό σίγουρος/η. ΥΓ Το Αρχαιολογικό Κτηματολογιο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο (σε μια ένταξη Πράξης που κάναμε πρόσφατα, στην Υπηρεσία, μας βοήθησε πολύ να βρούμε πολλά και χρήσιμα στοιχεία), πλην όμως δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αναφέρει στο εκατό τοις εκατό, το σύνολο όλης της πληροφορίας. Υπάρχει δηλαδή, πάντα η περίπτωση να έχουν διαφύγει στοιχεία.
  8. Αφού εμπλέκεστε άμεσα, θεωρώ πως είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τη νομοθεσία. Ξεκινήστε από το άρθρο 200 και μετά, νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή.
  9. Από αυτό που επισυνάπτεται, φαίνεται πως ναι. Γενικά όμως, ισχύει ό,τι αναφέρεται και στον 4412.
  10. Μιλάτε για προμήθεια, για μελέτη, για δημόσιο έργο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.