Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    649
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

6.992 profile views

JohnnyHoliday's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

199

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό μόνο ένας λογιστής μπορεί να το απαντήσει.
  2. Και ναι και όχι. Παίζει και με όλα τα iPhone Pro (από το 12 και πάνω). 5εκ. δεν μου έχει τύχει να χάνει ποτέ (εκατοστά μεν, αλλά κάτι λιγότερο από 5). Υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα, που έχουν αρκετές μορφές εξαγόμενων αρχείων (δωρεάν πάντα, μιλώντας). Ένας σοβαρός λόγος που αγόρασα iPhone Pro είναι για να κάνω μια τύποις - υποτυπώδη - φωτογραμμετρία, να μπορώ να έχω μια τάξη μεγέθους διαστάσεων και φυσικά να μπορώ να στρέψω το μοντέλο, όπως θέλω (για να αποκτώ αποσπάσματα οθόνης / για μια τεχνική έκθεση, μια μελέτη κ.λπ.).
  3. Να δοθεί συμβουλή δηλαδή, για ένα ακίνητο που όπως λέτε και εσείς "είναι αυθαίρετο"; Γιατί ;
  4. Κοιτάχτε : εφόσον η ύπαρξη μνημείου ή εν πάση περιπτώσει, προστατευόμενης κατασκευής (>100 ετών) διαπιστώθηκε εκ των υστέρων (δηλαδή, μετά τις απαιτούμενες άδειες κ.λπ.) και ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε στο προφορικό, γνώμη μου είναι ότι άμεσα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σήμα διακοπής εργασιών. Εφόσον δε, δεν υπάρχει προκαθαρισμένη ζώνη προστασίας, δεν μπορώ να φανταστώ με ποιό αιτιολογικό μπορούν να σταματήσουν τις εργασίες. Το να στείλουν έναν υπάλληλο που θα επιβλέπει τα προϊόντα εκσκαφής (ύπαρξη αρχαίων, όστρακα κ.λπ.) είναι το μόνο που μπορούν άμεσα να κάνουν.
  5. Γιατί είναι μόνο το 1ο μέρος (είναι και πολύ παλιές σημειώσεις γενικά, σχεδόν 15 ετών). Εδώ θα βρεις το 2ο μέρος. Κάνε merge (συγχώνευση) τα δύο αρχεία και θα έχεις το ολοκληρωμένο τεύχος.
  6. Ναι, μια χαρά είναι το ποσό που φάνηκε έστω και για λίγο. Ισχύει πάντα βέβαια, ο παλιός κανόνας της αγοράς (τρεις προσφορές), ο οποίος σπάνια θα δώσει εσφαλμένα αποτελέσματα.
  7. Το οποίο είναι ποιό; Να απαντήσουμε αν τα λεφτά που σου ζητάνε είναι πολλά ή λίγα; Γιατί αυτό βλέπω ως βασικό ερώτημα. Μήπως να γίνοσουν λίγο πιο ακριβής και ως προς αυτό (το ζουμί);
  8. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί γράφει "καλησπέρα συνάδελφοι" ενώ εκ των διατυπωθέντων μοιάζει να είναι ο ιδιοκτήτης. Κάπου λίγο μπερδεύτηκα σχετικά αφενός με την ιδιότητα κυρίου και αφετέρου με τους αποδέκτες των ερωτημάτων που θέτει.
  9. Οπλισου μόνο, με υπομονή (μία ώρα αναμονή στο τηλέφωνο και ποτέ δεν απάντησαν...) :
  10. Πόσο κρυφή δηλαδή, θα μπορούσε να είναι μια έξτρα εργασία στο υποθετικό σενάριο όπου εμπλέκονται σκυροδέματα, βρίσκεται εκτός εγκεκριμένης άδειας και εντός νόμιμου όγκου και δεν αναφέρεται στις παρατηρήσεις του Ελεγκτή Δόμησης;
  11. Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ. Πώς δηλαδή, σε ένα νεόδμητο ακίνητο, ενδέχεται να υπάρχει απόκλιση μεταξύ εγκεκριμένων σχεδίων και πραγματικής (;) κατάστασης, χωρίς αναθεώρηση. Συνεπώς, αφορά άλλη διαδικασία, που συνοδεύεται από άλλο συμφωνητικό, το οποίο διέπειται από άλλες υποχρεώσεις των δύο μερών. Θεωρώ ότι η απάντηση του συναδέλφου παραπάνω (zavi), περισσότερο μπερδεύει πάρα ξεδιαλύνει την κατάσταση (ζητώ συγγνώμη Μήτσε!).
  12. @a.petroulaki Εξ όσων γνωρίζω, δεν προβλέπεται κάπου στη Νομοθεσία. Στα δημόσια, συνήθως στο ΦΑΥ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.