Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    634
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by JohnnyHoliday

  1. Πόσα χρόνια πίσω. Το είχα πάρει από τον Κλειδαριθμο όταν είχε πρωτοβγεί. Μετά από καιρό, βρήκα και το αγγλικό (το αμετάφραστο δηλαδή), για να κατανοώ κακώς μεταφρασμένα τμήματα του κειμένου (αν και γενικά, είναι πολύ καλά μεταφρασμένο).
  2. Αυτό ακριβώς. Και όλα τα (πιο) παραπάνω από τον συνάδελφο (τον πρεσβύτερο εννοώ) είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
  3. Μην ξεχάσεις να ανοίξεις business λογαριασμό με τον ΑΦΜ σου (ELΧΧΧΧΧΧΧΧ) και να ενημερώσεις και στο support ότι είσαι δηλωμενος/η στο VIES. Αν και amazon.it, δεν είναι πάντοτε βέβαιο ότι θα εκδώσουν σωστά τη "fattura". Έχω ψωνίσει άπειρες φορές από το 2019 έως και σήμερα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (πάντοτε για το ιταλικό μιλάω).
  4. @ZoeLKP Ακριβώς αυτό. Ήταν το ΕΤΕΑΕΠ μέχρι και τον 6ο του 2020. Μετά ενσωματώθηκε στο ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ. Τα 68€ είναι πολύ "γνωστό" νούμερο : (το τελευταίο ειδοποιητήριο που εκδόθηκε από το ΕΤΕΑΕΠ, πριν την ενσωμάτωσή του στο ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ)
  5. Ναι άμα. Καλά πηγαίνει, χρόνια τώρα. Μπρος στα έξοδα συμβολαιογραφικής πράξης και μετεγγραφής στο Κτηματολογιο, τα τριάντα πέντε ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό.
  6. Αυτό. Για αυτό άλλωστε λέγεται και δικαίωμα.
  7. Για τις ξενοδοχειακές μονάδες δεν απαιτείται ύπαρξη ΚΥΕ. Διάβασε τον Νόμο.
  8. Τι έγραφε το απαντητικό χαρτί του Δήμου, στον οποίο και υπέβαλε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά;
  9. "Προσωπική χρήση", "πελάτες του", "χωρίς χρέωση". Το καταλαβαίνετε πιστεύω και εσείς, ότι διαβάζοντας το κάποιος, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
  10. Πιθανότατα να χτυπήσει κάποιος. Τι άλλο θα μπορούσε δηλαδή, "να γίνεται";
  11. Ας το γράψω και ας σβηστεί (τουλάχιστον να σου έχω απαντήσει). Napule -> Napoli (in napoletano stretto)
  12. (Θα πάω Napule σε είκοσι ημέρες και θα σου πω 😉)
  13. Εξ όσων γνωρίζω, αφορά εν δυνάμει όλες τις κατασκευές (οικιστικής χρήσης ή βιομηχανικές πχ) : (εδώ η παραπομπή) A chi interessa L’agevolazione è rivolta sia ai contribuenti soggetti all’imposta sul reddito delle persone fisiche (Irpef) sia ai soggetti passivi dell’imposta sul reddito delle società (Ires). Dal 2017 gli interventi possono essere realizzati su tutti gli immobili di tipo abitativo e su quelli utilizzati per le attività produttive, situati sia nelle zone sismiche ad alta pericolosità (zone 1 e 2) sia nelle zone sismiche a minor rischio (zona sismica 3), individuate dall’ordinanza del Presidente del Consiglio dei ministri n. 3274 del 20 marzo 2003.
  14. Αυτό πράγματι, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Θα μπορούσαμε φερ' ειπείν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας (πρόγραμμα "sismabonus"). Πρέπει να το είχα αναφέρει ξανά, πριν κάνα δυο χρόνια.
  15. Σε δομήματα γενικά, αναφέρθηκε ο συνάδελφος (π.χ. ΚΑΔΕΤ). Δίκιο έχει στα όσα γράφει.
  16. Αυτό που εσάς έγραψε και ο Δημήτρης ισχύει.
  17. 100 όχι. 30 όμως, ναι. Μου έχει τύχει. Εν πάση περιπτώσει, εάν σε δυσκολεύει, μην το χρησιμοποιείς. Υπάρχει όμως, πολύς κόσμος ο οποίος διευκολύνεται με τη χρήση του.
  18. Τα layouts εξυπηρετούν κατά βάση στη συνδυαστική απεικόνιση πολλών αποσπασμάτων σχεδίων, σε οποιαδήποτε κλίμακα επιθυμεί ο χρήστης (στο ίδιο πάντοτε, χαρτί). Επίσης, μαθαίνοντας κανείς να τα χρησιμοποιεί, διευκολύνεται κατά πολύ στο κομμάτι της εκτύπωσης (άρα και της ταχύτητας παραγωγής).
  19. Δεν προσπάθησα, ούτε και θα προσπαθήσω να σε πείσω. Απλώς απάντησα σε αυτό που είπες, περί αρμοδιοτήτων Τεχνικού Επιμελητηριου Ελλάδας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε/θυμόμαστε όλοι,τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε το Επιμελητήριο (σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει και το ίδιο) και να αντιληφθούμε το σημερινό του status (παρακμάζουσα κατάσταση).
  20. Στην επίσημη σελίδα του ΤΕΕ όμως, λέει κάτι άλλο (αναφέρεται σε προστασία του κύρους των μελών του) : Για την ιστορία πάντως και το ΤΕΕ και ο ΔΣΑ (τυχαίο παράδειγμα) είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου..
  21. Μιλάμε για τον προσωπικό λογαριασμό εάν κατάλαβα σωστά, έτσι;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.