Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyHoliday

Core Members
  • Περιεχόμενα

    662
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από JohnnyHoliday

  1. Υπήρχε το listedmonuments.culture.gr, το οποίο όμως φαίνεται να είναι κατεβασμένο. Αντ' αυτού όμως, υπάρχει σε λειτουργία και ελεύθερη πρόσβαση, το arxaiologikoktimatologio.gov.gr το οποίο προσφέρει θέαση σε χάρτη, αναζήτηση γεωγραφική (θέση, χωριό, τοπωνύμιο, πόλη) και εμφανίζει καρτέλα με καθεστώς κήρυξης (ΦΕΚ), πιθανές φωτογραφίες, φορέα κήρυξης κ.λπ.

    • Upvote 2
  2. Στην θέση σας θα επέλεγα το άνοιγμα βιβλίων (δεν είναι κάτι δύσκολο), την είσπραξη της αμοιβής και το κλείσιμο αμέσως μετά. Μέχρι πέρυσι δεν συνέφερε (λόγω τέλους επιτηδευματος που το έτρωγε κανείς στο κεφάλι, σε κάθε περίπτωση), φέτος όμως που παύει να ισχύει (με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, γιατί και εγώ μισθωτος είμαι πια), πιθανότατα να συμφέρει.

    • Like 1
    • Upvote 1
  3. Γειά και χαρά.
     

    Αν υποθέσουμε ότι διαθέτεις ένα ακίνητο (όπου ακίνητο, μπορεί να είναι και ένα οικόπεδο, ας πούμε μη περιφραγμένο), όπου ζητάς ένα Χ ενοίκιο προς ενοικίαση αλλά κανένας δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον (και μένει ξενοίκιαστο), μπορώ εγώ - με οποιαδήποτε ιδιότητα - να μπω μέσα και να το χρησιμοποιώ; 

    • Like 1
  4. 20 hours ago, cvlengnr said:

    Επίσης απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει διάταξει που να επιβάλλει την χρήση του ΚΑΔΕΤ.

    Επομένως : τι εφαρμόζουμε για τον έλεγχο ?

    Λογικό ακούγεται. Η έναρξη ισχύος του  ΚΑΔΕΤ ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο (πολύ πρόσφατα δηλαδή), οπότε και δεν έχει εκδοθεί κάποια εγκύκλιος.

    Εγώ είτε με ΚΑΔΕΤ θα πήγαινα είτε με EC8 (τρίτο μέρος).

  5. 23 hours ago, kfil said:

    Για να καταλάβω συνάδελφε.

    θεωρείς  ότι αν είσαι μόνιμος μπορείς να ασκείς και ελεύθερο επάγγελμα έστω και για περιορισμένο αντικείμενο (τόπου ή χρόνου ή θέματος) ;

    Για να καταλάβεις συνάδελφε :

    Δεν θεωρώ τίποτα, ούτε και σκοπεύω να κάνω χρήση του άρθρου 31 (εκτός από το σπίτι μου). Όμως, δεν θα πρέπει να γράφουμε ανακρίβειες, τη στιγμή που η διατύπωση του Νόμου είναι ξεκάθαρη. Ό,τι λέει ο Νόμος ισχύει, οι υπόλοιπες ερμηνείες μάλλον περισσεύουν.

    Ο όρος "εμπορία" (που όπως σωστά φαντάστηκα, η ερμηνεία αυτού αντλείται από το βιβλίο που πρότεινες παραπάνω), δεν περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών. 

    Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις.

     

  6. 18 hours ago, kfil said:

    Η κρίσιμη λέξη στον Υπαλληλικό Κώδικα είναι ότι απαγορεύεται η εμπορία (και η παροχή υπηρεσίας με σκοπό το κέρδος θεωρείται εμπορία)

    Αφού απαγορεύεται η εμπορία (για την οποία υποστηρίζεις ότι εξισώνεται με την παροχή υπηρεσιών, λόγω κέρδους σε κάθε περίπτωση), γιατί τότε το ΝΣΚ στην απόφαση που παράθεσα, δεν αναφέρθηκε εξαρχής πάρα επεκτάθηκε σε άλλα θέματα; Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό που λες (ενδεχομένως να είναι όπως έγραψα και παραπάνω, η προσωπική άποψη/ερμηνεία του συγγραφέα). Η παράγραφος που αναφέρεσαι είναι η 3. Πιο πριν, γίνεται εκτενής αναφορά στην παράγραφο 2 περί άσκησης ιδιωτικού έργου. Είναι δύο διακριτές διατυπώσεις. Διαφορετικά, θα ήταν δύο αλληλοκρουόμενες διατυπώσεις.

    Διάβασε και εδώ (και εδώ).

    ΥΓ Οι καθ' ύλην κεντρικές υπηρεσίες (διευθύνσεις διοικητικού κ.λπ.) - αυτές δηλαδή, στις οποίες διαβιβάζουν τα αιτήματα οι υπηρεσίες που απασχολείται ο καθένας -, ποτέ δεν απαντούν σε γενικόλογα αιτήματα - διατυπώσεις : Θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ("θέλω να ασκήσω ιδιωτικό έργο στο τάδε θέμα, από τότε μέχρι τότε κ.λπ." και όχι "σε περίπτωση που θα ήθελα να κάνω αυτό, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται;").

    @tetris Κλέφτες οι μεν (δ.υ.), στα "μαύρα" μεγαλη μερίδα των ε.ε., η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αλλά ας μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα.

  7. Το έκανε ο κύριος στον σύνδεσμο που σου παράθεσα. Ναι, το έγραψα και παραπάνω, μόνιμος είμαι (όχι αοριστου).

    Οκ, θα διαβάσω την παραπομπή στο βιβλίο και την προσωπική ερμηνεία του συγγραφέα/νομικού. Απλώς να σε ενημερώσω ότι η τελευταία έκδοση του Ταχου, βγήκε το 2007 (ήτοι πριν από δεκαεπτά χρόνια), χρονιά μάλιστα όπου κυρώθηκε και ο Ν. 3528 (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

  8. Δεδομένου ότι πρόκειται περί Δημοσίου, όπου όλα βασίζονται σε νόμους, αποφάσεις και εγκυκλίους, η απάντηση "Αν είσαι μόνιμος ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Τίποτα άλλο .", προφανώς και δεν μπορεί να σταθεί μόνη της, έτσι όπως διατυπώνεται.

    Οπότε, εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ευχαρίστως να το ακούσουμε.

    (Μόνιμος είμαι - όχι αοριστου - και πρώτη φορά ακούω αυτόν τον "περιορισμό").

     

  9. 19 hours ago, kfil said:

    Αν μπεις  μόνιμος μόνο μια φορά επιτρέπεται άσκηση ιδιωτικού έργου για δικό σου ζήτημα (π.χ να βγάλεις άδεια για το σπίτι σου)

    Δες αναλυτικά τον Υπαλληλικό Κώδικα.

    Εμένα θα με ενδιαφερε να το δω λίγο πιο συγκεκριμένα (όντας μόνιμος). Υπάρχει κάποια παραπομπή; Πέραν βεβαίως του άρθρου 31. Ευχαριστώ.

  10. Κλείνεις και όταν θες να ασκήσεις ιδιωτικό έργο (συγκεκριμένο, με χρονικά διαστήματα που θα απασχοληθείς εκτός ωραρίου, πλήρη περιγραφή της συγκεκριμένης μελέτης), κανεις πρώτα αίτηση στην υπηρεσία, αυτή παραπέμπει το θέμα στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο και εάν εγκριθεί, τότε ανοίγεις, κάνεις ό,τι είναι να κάνεις, πληρώνεσαι και ξανακλείνεις.

    Κάθε φορά που θα θέλεις να ασκήσεις ιδιωτικό έργο, θα ακολουθείς τη ίδια διαδικασία. Με τους τίτλους κτήσης (εάν έχεις κάποια τέτοια απορία), δεν έχω ιδέα τι και εάν γίνεται.

    • Like 1
  11. 8 hours ago, BAS said:

    Επειδή όμως είστε βολεμένοι, πρέπει να σας βάζουν να κάνετε μία φορά την εβδομάδα την διαδρομή Ιστιαία - Χαλκίδα - Κύμη, για να νοιώσετε τι σας έχουμε χαρίσει οι υπόλοιποι σε εσάς τους βολεμένους. 

    Το ξαναέγραψες με τους "βολεμενους" και το αντιπαρήλθα. Συμπλέγματα κατωτερότητας διακρίνω εκεί στο Negroponte.

    3 1/2 χρόνια δούλευα Χαλκίδα, μια χαρά είναι οι δρόμοι.

  12. Καλά, εσύ μπορεί να φτάνεις Καλαμάτα σε μιάμιση ώρα, αυτό δεν σε καθιστά και ιδιαίτερα νόμιμο ως προς τα όρια ταχύτητας.

    1 hour ago, BAS said:

    Οπότε μια χαρά είναι ο δρόμος από την Τσακώνα μέχρι την Κυπαρισσία και τον έχω κάνει και θα γίνει και αυτός αυτοκινητόδρομος. 

    Μια χαρά δεν είναι σε καμία περίπτωση (αφού περνάς μέσα από τουλάχιστον δύο χωριά, πώς να είναι άλλωστε;). Αν επιμένεις όμως, δεν μπορώ να σε πείσω. Περί ορέξεως..

    Α μπράβο, «θα». Τώρα μιλάς σωστά. Μου θύμισες τον Μπίλη τον Τριανταφυλλίδη, όταν μιμούταν τον Ανδρέα σε κάτι κασέτες των 80ς.

  13. 13 minutes ago, BAS said:

    Το 2000 για να πάμε στην Καλαμάτα από την Αθήνα θέλαμε σχεδόν 4 ώρες. Και πριν τον Κορίνθου- Τρίπολης ήθελες 6 ώρες. Τώρα πας σε 2 με τα όρια, έχουμε πάει και σε μιάμιση με εκείνον στο τιμόνι.

    Ξέχασες ότι ο δρόμος στην Αλλαγή (ή κάπου έξω από τα Παραδείσια) είχε μόλις παραδοθεί, αλλά μετά από κάποιους μήνες υπέστη... καθίζηση τμήμα αυτού;

    Επίσης, ο καπετάνιος το πρόλαβε για περίπου 3 χρόνια (οπότε, όχι μήνες).

    Καλαμάτα δεν είναι ΌΛΗ η Μεσσηνία. Επίσης, Καλαμάτα -> Costa Navarino, είναι καμία 60αρια χιλιόμετρα. Σαν να λέμε δηλαδή, ότι είμαστε στη Αθήνα και μιλάμε για κάτι που έχει φτιαχτεί έξω από την Κόρινθο και έχει φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή (ακούγεται λίγο αστείο).

    Σε δύο ώρες γενικά πάντως, δεν πας, για πολλούς και διάφορους λόγους (συνεχείς ανηφόρες προς Αρτεμίσιο και άλλα σημεία που δεν έχει νόημα να τα γράψουμε).

    Airbnb έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα, γιατί εστιάζεις ειδικά στην Καλαμάτα...; 

    13 minutes ago, BAS said:

    Σήμερα λέει ότι το ανύπαρκτο παλαιότερα πέραν των Ικάρων, αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει 15-20 πτήσεις τσάρτερ την  ημέρα. 

    Ίσως το μοναδικό καλό, μαζί με τον δρόμο (για όποιον έχει ως προορισμό την Καλαμάτα και μόνον βέβαια). Για προσπάθησε να πας Κυπαρισσία και Φιλιατρά μετά τον φοβερό δρόμο; Να περάσεις Βασιλικό, Κοπανάκι με στενό δρόμο και στροφούλες, για να φτάσεις Καλό Νερό; Για αυτό σου έγραψα και πριν, Μεσσηνία δεν είναι μόνο η Καλαμάτα.

    Για να γυρίσουμε λοιπόν στο θέμα, αν δεν έχεις εμπειρία από πρώτο χέρι για κάτι, αλλά απλώς έχεις ακούσει ή σου είπε κάποιος φίλος Καλαματιανός ή απλά το είδες σε μια εκπομπή και σου άρεσε, καλό είναι να βαστάς μικρό καλάθι.

  14. Συμφωνώ και εγώ. Η μόνη παρατήρησή μου αφορά στο γεγονός ότι η δοκός είναι θηλυκού γένους. Συνεπώς :

    2 hours ago, tetris said:

    - Οι δοκοί δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο μιας και λειτουργούν ως ανεστραμμένες και, ως εκ τούτου, δεν έχουν το πλεονέκτημα της πλακοδοκού.  

    (Για το κόμμα μετά από "και", θα το προσπεράσω ως ήσσονος σημασίας)

  15. 10 hours ago, BAS said:

    Αν πάρουμε το παράδειγμα της Μεσσηνίας, η 25ετής προσπάθεια του Κωνσταντακόπουλου να φτιάξει κάτι στον τόπο του, μπορεί του ίδιου να του έφαγε την ζωή και να μην πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο αυτό που έφτιαξε, αλλά η Μεσσηνία έχει αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό, χάρις και σε αυτό το έργο.

    Μια χαρά το είδε σε λειτουργία.

    Όσο για την τουριστική ανάπτυξη, δεν θα σου πω πολλά. Δεν θα έλεγα ότι βοήθησε και πολύ πάντως. Το Costa Navarino είναι ένα τεράστιο "θηρίο" που αγκομαχά με ημιμετρα, να επιβιώσει κατά τους χειμερινούς μήνες. Η Μεσσηνία ανέκαθεν είχε τουρισμό. Άλλωστε, το Costa Navarino είναι ένα τύπου κλειστό campus, όπου οι επισκέπτες "μαντρώνονται" εντός (αφού υπάρχουν και πλείστες επιλογές για φαγητό, αγορές εντός). Αντε να πάνε καμία βόλτα μέχρι τη Γιάλοβα και στοπ. Πιο πέρα (Πύλος) ή προς την άλλη πλευρά (Μαραθος) ήταν όπως και πριν. Ελάχιστοι θα βολταρουν στα περιξ ή γενικότερα στον Νομό. Καλαμάτα -> Costa Navarino και αντίστροφα, είναι η διαδρομή κατά το 90%.

    Και στα λέω από πρώτο χέρι (το σπίτι μου, εδώ και 40 περίπου χρόνια, βρίσκεται στην ίδια παραλία - Ρικια - όπου φτιάχτηκε το πρώτο Costa Navarino, στη περιοχή δηλαδή που ονομαζόταν "Κοκκεβέικα").

  16. On 8/20/2024 at 10:03 AM, Gousgounis said:

    Εφετζίδικη λύση: με το lidar του ipad. Κάνει το 3d που θες, όμως χάνει σε ακρίβεια (μπορεί και >5εκ). Χρειάζεται και συνδρομή για την επεξεργασία του point cloud.

    Και ναι και όχι. Παίζει και με όλα τα iPhone Pro (από το 12 και πάνω). 5εκ. δεν μου έχει τύχει να χάνει ποτέ (εκατοστά μεν, αλλά κάτι λιγότερο από 5). Υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα, που έχουν αρκετές μορφές εξαγόμενων αρχείων (δωρεάν πάντα, μιλώντας).

    Ένας σοβαρός λόγος που αγόρασα iPhone Pro είναι για να κάνω μια τύποις - υποτυπώδη - φωτογραμμετρία, να μπορώ να έχω μια τάξη μεγέθους διαστάσεων και φυσικά να μπορώ να στρέψω το μοντέλο, όπως θέλω (για να αποκτώ αποσπάσματα οθόνης / για μια τεχνική έκθεση, μια μελέτη κ.λπ.).

     

    IMG_9658.png

    IMG_9659.jpeg

  17. Κοιτάχτε : εφόσον η ύπαρξη μνημείου ή εν πάση περιπτώσει, προστατευόμενης κατασκευής (>100 ετών) διαπιστώθηκε εκ των υστέρων (δηλαδή, μετά τις απαιτούμενες άδειες κ.λπ.) και ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε στο προφορικό, γνώμη μου είναι ότι άμεσα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σήμα διακοπής εργασιών.

    Εφόσον δε, δεν υπάρχει προκαθαρισμένη ζώνη προστασίας, δεν μπορώ να φανταστώ με ποιό αιτιολογικό μπορούν να σταματήσουν τις εργασίες. Το να στείλουν έναν υπάλληλο που θα επιβλέπει τα προϊόντα εκσκαφής (ύπαρξη αρχαίων, όστρακα κ.λπ.) είναι το μόνο που μπορούν άμεσα να κάνουν. 

    • Upvote 1
  18. Ναι, μια χαρά είναι το ποσό που φάνηκε έστω και για λίγο.

    Ισχύει πάντα βέβαια, ο παλιός κανόνας της αγοράς (τρεις προσφορές), ο οποίος σπάνια θα δώσει εσφαλμένα αποτελέσματα. 

  19. 19 minutes ago, prosexws_lazo said:

    Πάμε τώρα στο ζουμι;

    Το οποίο είναι ποιό; Να απαντήσουμε αν τα λεφτά που σου ζητάνε είναι πολλά ή λίγα; Γιατί αυτό βλέπω ως βασικό ερώτημα.

    Μήπως να γίνοσουν λίγο πιο ακριβής και ως προς αυτό (το ζουμί); 

  20.  

    3 hours ago, prosexws_lazo said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι,

    Για αγορά υπάρχοντος φαρμακείου ένας πολιτικός μηχανικός ζήτησε ****, για να

     

    Εγώ δεν κατάλαβα γιατί γράφει "καλησπέρα συνάδελφοι" ενώ εκ των διατυπωθέντων μοιάζει να είναι ο ιδιοκτήτης. Κάπου λίγο μπερδεύτηκα σχετικά αφενός με την ιδιότητα κυρίου και αφετέρου  με τους αποδέκτες των ερωτημάτων που θέτει.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.