Μετάβαση στο περιεχόμενο

dkako

Members
  • Περιεχόμενα

    129
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dkako's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η απαλλοτρίωση που αφορά την διαπλάτυνση της οδού δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτηρισμό της οδού ως επαρχιακή οδό. Αφού αναφέρεται στο ΒΔ/1956 ως Επαρχιακή , ισχύουν οι εξαιρέσεις από τη δόμηση σε ΓΓΥΠ όπως προβλέπεται. Για καλό και για κακό πήγαινε μέχρι την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας που είσαι και ζήτα τους βεβαίωση ότι η οδός είναι χαρακτηρισμένη ως επαρχιακή.
  2. Λοιπόν, ο οικισμός είναι οριοθετημένος οικισμός κάτω των 2.000 κατοίκων αλλά όχι με τοποσταθερά αλλά με ακτίνα 800 μ. και κέντρο την εκκλησία του οικισμού που άνηκε στην τότε κοινότητα Α. Έχω ένα οικόπεδο που βρίσκεται στα 700 μέτρα από την εκκλησία (κέντρο 800μ). Όταν έγινε η οριοθέτηση το οικόπεδο ήταν στα διοικητικά όρια της κοινότητας Β. Συνεπώς σύμφωνα με το Αρθ-4 ΠΔ/24-4/3-5-85 παρ. 5 το οικόπεδο ήταν εκτός οικισμού αφού αποκόπτεται από τον οικισμό με διοικητικούς φραγμούς ( Διοικητικά όρια Ο.Τ.Α.) . Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη , Κλεισθένη κλπ. και οι δύο κοινότητες, Α και Β, βρίσκονται στον ίδιο Δήμο. Η ερώτηση είναι : Εξακολουθεί το οικόπεδο να αποκόπτεται από τον οικισμό με διοικητικούς φραγμούς με αποτέλεσμα να είναι εκτός οικισμού ή δεν αποκόπτεται οπότε είναι εντός οικισμού;
  3. Δηλαδή πρέπει να εξετάζουμε τα όρια του οικισμού με βάση την Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ή με βάση τα όρια του Δήμου ; Πουθενά δεν έχω βρει να ορίζεται σαφώς κάτι, ούτε ερμηνευτικές εγκύκλιους.
  4. Σύμφωνα με το Αρθ-4 ΠΔ/24-4/3-5-85 παρ. 5. "Ζώνη η οποία δεν περιλαμβάνει διάσπαρτο ή συνεκτικό τμήμα οικισμού και η οποία αποκόπτεται από τον οικισμό με φυσικούς, τεχνητούς ή διοικητικούς φραγμούς γύρω από τον οικισμό (ρέματα, χαράδρες, ακτές, λίμνες, βάλτοι, σημαντικοί οδικοί άξονες, σιδηροδρομικές γραμμές ή διοικητικά όρια ΟΤΑ) δεν περιλαμβάνεται εντός των ορίων του." Υπάρχει ένα οικόπεδο που βρίσκεται εντός της Ζώνης των 800 μ από το κέντρο ενός οικισμού. Προ του σχεδίου Καλλικράτης το οικόπεδο βρισκόταν σε διαφορετικό ΟΤΑ από τον οριοθετημένο με ακτίνα οικισμό. Σήμερα όμως με το σχέδιο Καλλικράτης είναι στον ίδιο Δήμο. Η ερώτησή μου είναι : Μπορεί να θεωρηθεί σήμερα το οικόπεδο ως εντός οικισμού ή θα πρέπει να ανατρέξουμε στην διοικητική διαίρεση όταν οριοθετήθηκε ο οικισμός και να θεωρήσουμε ότι ο οικισμός διακόπτεται από το τότε όριο των ΟΤΑ ;
  5. Κανονικά θέλει νομιμοποίση του κτίσματος ως πρό του 55 και μετά να πάρεις βεβαίωση κύριας χρήσης. Πράγματι οι δήμοι δεν εκδίδει τέτοια έγγραφα πλέον και η πιστοποίηση ότι είναι προ του 55 θα πρέπει να γίνει με λογαριασμό ή συμβόλαιο ΔΕΗ , αναφορά σε συμβόλαιο κλπ.
  6. Γιατί νομίζεις ότι παραπάνω έγραψα παπαρούνες ?
  7. Γιατί νομίζεις ότι στις Εντός Σχεδίου θα χτίζεις; Το υπουργείο εξετάζει την περίπτωση οι άδειες σε εντός σχεδίου να δίνονται μόνο για τα οικόπεδα που έχουν πλήρως διανοιγμένο και ασφαλτοστρωμένο δρόμο στην πράξη όχι στα συμβόλαια. Καταργεί δηλαδή την Εγκύκλιο 25 που υπέβαλες φάκελο για πράξη αναλογισμού και συνέχιζες. Ασε που με την οικονομική κατάσταση των Δήμων για να αποζημιωθούν επικείμενα θα περνάνε πολλάααααααα χρονια. Γιαυτό ορίζουν ΓΓΥΠ . Ώστε αφού δεν θα υπάρχει δουλειά τουλάχιστο να γίνουμε αγρότες.
  8. δεν αφορά ακριβώς χαρακτηρισμένες περοχές ΓΓΥΠ γιατί εκρεμεί το θέμα του "ορισμού" των αμπελώνων VQPRD σύμφωνα με πρόσφατο Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ... Δεν έχει καθολική ισχύ σε χαρακτηρισμένες ΓΓΥΠ. Απ. στον ΑΚΑΝΤ: Σύμφωνα με τον ορισμό των οικισμών ακτίνας 800 δεν συμπεριλαμβάνει εντός οικισμού τις εκτάσεις ΓΓΥΠ . Συνεπώς θέλει έλεγχο και αν είσαι σε ΓΓΥΠ είσαι εκτός οικισμού αρα το μόνο που κάνεις είναι να φυτέψεις παπαρούνες.
  9. Η αφαίρεση της οριοθέτησης του τοπογράφου απο το γείτονα αποτελεί αδίκημα μόνο αν περάσουν 48 ώρες απο την τοποθέτησή τους. Στη συνέχεια ειναι αυτοδικία και διώκεται ποινικά. Σε ότι αφορά τη "δικαστική οδό" υπάρχει αρχικά η διαδικασία εξώδικου, στη συνέχεια ασφαλιστικά και τέλος τα αστικά δικαστήρια. Τέλος σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το οικόπεδο (αν είναι σε οικισμό κλπ) επειδή αυτό είναι απο παραχωρηση του Δημοσίου δεν είναι δυνατό να κατατμηθεί και να "πουλήσει" η γιαγιά στο γείτονα. Ατυχώς θα πρέπει να λυθεί με επαχθείς τρόπους η διαφορά.
  10. Η συννένωση γεωτεμαχίων εντός ζώνης οικισμού δημιουργεί μη αρτιο (εαν δεν υπάρχουν τα όρια αρτιότητας των 4.000 μ. και 25 πρόσωπο σε Κ.Χ.) έστω και εάν το ένα εξ αυτών είναι άρτιο ως εντός ζώνης. Κατά συνέπεια θέλει προσοχή στη συννένωση γεωτεμαχίων εντός ζώνης.
  11. Για το 1. η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι ναί. (θεωρητικά οι αναδασωταίες και οι δασικές εκτάσεις είναι εκτός της ιδιοκτησίας ) 2. εκτός αυτών που ανέφερες θέλει και α) Πίνακα Συντεταγμένων & β) οδοιπορικό
  12. Σύμφωνα με το Αρθ-4 ΠΔ/24-4/3-5-85 παρ. 5. "Ζώνη η οποία δεν περιλαμβάνει διάσπαρτο ή συνεκτικό τμήμα οικισμού και η οποία αποκόπτεται από τον οικισμό με φυσικούς, τεχνητούς ή διοικητικούς φραγμούς γύρω από τον οικισμό (ρέματα, χαράδρες, ακτές, λίμνες, βάλτοι, σημαντικοί οδικοί άξονες, σιδηροδρομικές γραμμές ή διοικητικά όρια ΟΤΑ) δεν περιλαμβάνεται εντός των ορίων του." Εχω γεωτεμάχιο μεταξύ του οποίου και του κέντρου του οικισμού υπάρχει ρέμα αλλά την πλευρά του ρέματος που βρίσκεται στην δικιά μου "όχθη" υπάρχει διάσπαρτο τμήμα. (Δεν είμαι μέσα στο διάσπαρτο). Τελικά ο οικισμός συνεχίζεται "όλοκληρος" έως τα 800μ ή περιλαμβάνει "μόνο" το διάσπαρτο τμήμα;
  13. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται σε δημιουργία Νεου Δρόμου ώστε να αποκτήσει πρόσωπο σε κοινόχρηστο ένα τυφλό οικόπεδο. Στην περίπτωσή σου πρέπει να παραχωρίσεις σε κοινή χρήση εδαφικό τμήμα ώστε το πλάτος απο τον υφιστάμενο άξονα του δρόμου των 3 μέτρων έως το όριο της ιδιοκτησίας να είναι 2,00 μέτρα. (αυτό άν το προβλεπόμενο για τον οικισμό πλάτος δρόμων είναι 4,00 μ. γιατί σε κάποιους οικισμούς είναι μεγαλύτερο)
  14. Στους μη οριοθετημένους οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 ισχύει το Π.Δ. του 1981 Αρτιότητα (άρθρο 4 π.δ. 2/13.3.1981, άρθρο 1 π.δ.19/28.8.1981) 1.αά ’ρτια και οικοδομήσιμα θεωρούνται τα οικόπεδα που έχουν ελάχιστο εμβαδόν 2.000 τ.μ. και πρόσωπο σε υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο. β) Ειδικά τα οικόπεδα που βρίσκονται σε οικισμούς απομακρυσμένους από αστικά κέντρα (ορεινούς, δυσπρόσιτους κ.λ.π.) και οι οποίοι, επί πλέον, δεν εμφανίζουν έντονη ανάπτυξη και έχουν κατά την τελευταία απογραφή πραγματικό πληθυσμό κάτω των 800 κατοίκων, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, εφόσον έχουν εμβαδόν 500 τ.μ. και πρόσωπο σε υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο. Τα υπόλοιπα όρια αναφέρονται στους οριοθετιμένους οικισμούς που ιχσύει το Π.Δ. του 85
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.