Μετάβαση στο περιεχόμενο

MAKAP

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.189
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    29

MAKAP last won the day on Ιανουάριος 17

MAKAP had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

9.928 profile views

MAKAP's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

453

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατέθεσα την άποψή μου στο προηγούμενο post και δεν βλέπω το λόγο να συναντηθούμε κάποτε στο μέλλον.
  2. Διάβασα όλα τα κείμενα που έστειλες και νομίζω ότι κατάλαβα το ιστορικό. Η απόφαση 1360/1965 του ΣτΕ ακύρωσε εν μέρει το 1ο διάταγμα με βασική αιτιολογία το γεγονός ότι η περιοχή όπου βρίσκεται η οικοδομική νησίδα (ΟΝ) περιλαμβάνεται στα όρια της τότε κοινότητας Βουλιαγμένης και δεν ζητήθηκε η γνώμη της. Παράλληλα, ακυρώθηκε η ΟΑ που είχε εκδοθεί 1 χρόνο αργότερα. για την ΟΝ. Με το 2ο διάταγμα επανεγκρίθηκε το ΡΣ που είχε ακυρωθεί και καθορίστηκαν 1) ΟΔ για την υπόψη έκταση και 2) ειδικοί ΟΔ για την ΟΝ, και συγκεκριμένα αφενός μέγιστος αριθμός ορόφων 2, απαγορευόμενης οιασδόποτε προεξοχής επί του δώματος της οικοδομής αφετέρου μέγιστο ποσοστό κάλυψης 100% της ΟΝ (όπως είχα γράψει ήδη πριν διαβάσω την απόφαση). Δεν γνωρίζω πότε εκδόθηκε η νέα ΟΑ και πότε οικοδομήθηκε το κτίριο αλλά επαναλαμβάνω αυτά που παρατήρησα μακροσκοπικά στο Google Earth και συγκεκριμένα ότι το κτίριο έχει 3 ορόφους και καλυπτόμενη έκταση (εμβαδόν) μεγαλύτερη της ΟΝ, αφού πλησιάζει αρκετά στο όριο του οικοπέδου προς τη θάλασσα. Από τα έγγραφα που έστειλες προκύπτει ότι δύο υπηρεσίας του τότε ΥΠΕΚΑ διατύπωσαν διαφορετικές γνώμες για το πολεοδομικό καθεστώς της ΟΝ και συγκεκριμένα 1) η Δ/νση Νομοθετικού Έργου θεώρησε ότι "δεν εμπίπτει στις διατάξεις του 2ου διατάγματος αφού δεν περιλαμβάνεται ρητά στις εντός σχεδίου περιοχές που ρυθμίζονται με αυτό" και 2) η Δ/νση Τοπογραφικών Εφαρμογών ότι "ο χώρος του ερυθρού περιγράμματος εντάχθηκε εντός σχεδίου πόλης, ενώ ο πέριξ χώρος ευρίσκεται εκτός σχεδίου". Επί των δύο εντελώς διαφορετικών γνωμοδοτήσεων, ο ΟΡΣΑ διατύπωσε την άποψη ότι "για το συγκεκριμένο ακίνητο ισχύει η παρ. 2α του άρθρου 10 του από 1/3/2004 πδ (ΦΕΚ 254/Δ/2004) και συγκεκριμένα ότι "Στα μεμονωμένα οικοδομικά τετράγωνα που εμπίπτουν στην περιοχή του άρθρου 1, πλην αυτών που ρυθμίζονται με τις διατάξεις των προηγούμενων άρθρων, ισχύουν οι οικείες ρυθμίσεις εκτός αν παρακάτω ορίζεται διαφορετικά". Κατά τη γνώμη μου, η άποψη του ΟΡΣΑ είναι αρκετά γενικόλογη και μη σωστά τεκμηριωμένη, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν αποτελεί ΟΤ αλλά ΟΝ με ειδικούς ΟΔ, όπως ρητά ορίζεται στο 2ο διάταγμα.
  3. Σε ποιο γραμματοκιβώτιο? Δεν τα βρίσκω
  4. Ο τρόπος που απαντάς στα posts μου δυσκολεύει πολύ. Προσπάθησε να απαντάς χωρίς παράθεση του δικού μου. Άλλωστε, μείναμε οι δυο μας. Το ΣτΕ δεν βγάζει την 1360/1965. Επίσης δεν βρίσκω την απάντηση του ΟΡΣΑ. Εάν έχεις αυτά τα στοιχεία, στείλε τα με πμ, εάν δεν θέλεις εδώ.
  5. Όσα έγραψα προέκυψαν από τη μελέτη των διαγραμμάτων στα 2 ΦΕΚ. Εάν το χρωματιστό απόσπασμα που ανέβασες αντιστοιχεί στο 2ο διάταγμα, η απάντηση είναι ότι η περιοχή δυτικά της διακεκομμένης (αξονικής) θεωρείται ως μη πολεοδομημένη, με βάση τα τότε δεδομένα, δηλαδή ως εκτός σχεδίου. Η οικοδομική νησίαδα, με το χαρακτηρισμό "Κέντρο", επιβεβαιώνει τα παραπάνω εγκρίνοντας μόνο το οικοδομημένο τότε και οικοδομήσιμο (μελλοντικά) τμήμα του οικοπέδου. Άλλωστε, ελέγχοντας τη συνολική περιοχή στο Google Earth εύκολα διαπιστώνεται ότι όλη η έκταση δυτικά της υπόψη γραμμής παραμένει αδόμητη, με μόνη εξαίρεση το συγκεκριμένο κτίριο που είναι πλέον πολυώροφο και ίσως μεγαλύτερο σε κάλυψη από την εμφανιζόμενη στο διάγραμμα. Δεν γνωρίζω πως, πότε και κυρίως με ποιους ΟΔ οικοδομήθηκε το νέο κτίριο (αφού βρισκόταν σε εκτός σχεδίου περιοχή), αλλά συμφωνώ στο ότι η οικοδομική νησίδα καθορίζει την επιτρεπόμενη (τότε) οικοδομήσιμη επιφάνεια του αντίστοιχου οικοπέδου, η οποία μπορεί να εκτιμηθεί (με τη σχετική ανοχή και σφάλμα) από το διάγραμμα που είναι σε κλίμακα 1:2000. Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις "το περίγραμμα της καταργημένης Ρ.Γ. της "νησίδας" στην παραλία". Καταργήθηκε? και αν ΝΑΙ, πότε και με ποια πράξη?
  6. ΤΡΣ= Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου ΟΔ= Όροι Δόμησης
  7. Με βάση τα στοιχεία που έστειλες με πμ και συγκεκριμένα τα 2 πρώτα ΦΕΚ, προσδιόρισα τη θέση του συγκεκριμένου τμήματος που ανέβασες και σε ενδιαφέρει. Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι η διακεκομμένη γραμμή προσδιορίζει στο 1ο ΦΕΚ τις περιοχές των δύο τομέων ΟΔ που καθορίστηκαν στις 6 πινακίδες που συνοδεύουν το ΒΔ. Η περιοχή του ενδιαφέροντός σου περιλαμβάνεται στον τομέα ΙΙ. Στο 2ο ΦΕΚ δημοσιεύεται η Έγκριση και ΤΡΣ και συνοδεύεται από μια μόνο πινακίδα που καλύπτει τη συγκεκριμμένη περιοχή ενδιαφέροντος, αν και δεν είναι ευκρινής η φωτοτυπία του ΦΕΚ, ώστε να φαίνεται που έγινε η ΤΡΣ. Περιορίστηκα στη μελέτη των 2 ΦΕΚ, αφού σ' αυτά εστιάζεται το ερώτημά σου. Όπως είναι προφανές, τα 2 ΦΕΚ της εποχής εκείνης είναι ασπρόμαυρα και κακέκτυπα. Αντίγραφα μπορείς να πάρεις, αν δεν τα έχεις ήδη, από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου (Αμαλιάδος 17, 2ος όροφος).
  8. Δεν σχετίζομαι με τη Βουλιαγμένη, αλλά γνωρίζω αρκετά καλά τα ΡΣ και τις Πολεοδομικές Μελέτες, αλλά και τους συμβολισμούς σε όλα αυτά. Και φυσικά δεν μπαίνω στη διαδικασία να ψάχνω στις συνεδριάσεις του Δημ. συμβουλίου οποιυδήποτε δήμου για να βρω κάτι που εσύ γνωρίζεις και δεν λες. Εάν εξακολουθείς να θέλεις βοήθεια για το θέμα σου, στείλε πμ με τα στοιχεία του ΡΣ
  9. Προσπάθησα να σε βοηθήσω στις ερωτήσεις και απορίες σου, με βάση τη γνώση και την εμεπιρία μου από την ιδιότητα που είχα πριν συνταξιοδοτηθώ και δεν θέλω να δημοσιοποιήσω εδώ. Στην ίδια κατεύθυνση, σου έστειλα μήνυμα ρωτώντας το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε η ΤΡΣ, προκειμένου να δω τη συνολική περιοχή στην οποία αυτή αφορά, αλλά δεν θέλησες να απαντήσεις μέχρι αυτή την ώρα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησα να βοηθήσω ...
  10. Η οικοδομική νησίδα υποδεικνύει την οικοδομήσιμη επιφάνεια του οικοπέδου. Ανρίστοιχη σχεδίαση/συμβολισμός (οικοδ.νησίδες) υπάρχει στο ΡΣ της Βουλιαγμένης στο τμήμα του Καβουριού.
  11. Εκτός από το "πότε" ζήτησα και το από "ποιον" ώστε να καταλάβουμε αν η πράξη αυτή έγινε από την Κεντρική Υπηρεσία του τότε Υπουργείου ή το Νομάρχη ή άλλο όργανο. Έχει σημασία αυτό που ρωτάω. Σε ότι αφορά στην οικοδομική νησίδα, είναι ένας συγκεκριμένος συμβολισμός που ορίζει το οικοδομήσιμο τμήμα του συγκεκριμένου οικοπέδου. Αν δεν έχουμε εικόνα του συνολικού σχεδιασμού της περιοχής, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.
  12. Επίσης τις πληροφορίες για το πότε εγκρίθηκε η ΤΡΣ και από ποιον.
  13. Τις παραπάνω σκέψεις του καλού φίλου [email protected], σχετικά με τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και την ασφάλιση του ΕΟΠΥΥ, επιβεβαβιώνω με 2 παραδείγματα ανηψιών μου που γεννήθηκαν στον Καναδά και ο πατέρας της (αγαπημένος εξάδελφος) τα έγραψε σε ελληνικό δημοτολόγιο όταν ήταν μικρά. Η κόρη ήρθε πριν από λίγα χρόνια και εγκαταστάθηκε στο σπίτι του πατέρα της, έβγαλε ΑΦΜ και στη συνέχεια ΑΜΚΑ, με τη βοήθειά μου, χωρίς να εργάζεται και να έχει εισοδήματα και της κάνω κάθε χρόνο τη δήλωση στην ΑΑΔΕ χωρίς πρόβλημα (μέχρι σήμερα. Ο γιος εργάζεται σε μεγάλη παγκόσμια εταιρεία στη Ν. Υόρκη και πέρυσι τον πίεσα να βγάλει ΑΦΜ, προκειμένου να γίνει το συμβόλαιο γονικής παροχής που τελικά δεν ολοκληρώθηκε επειδή απεβίωσε ο εξάδελφος και δεν μου πήγαινε να υπογράψω με το πληρεξούσιο που μου είχε κάνει. Σημειωτέον ότι ο ανηψιός έκανε τη διαδικασία με την ΑΑΔΕ από τη Ν. Υόρκη, με εμένα εγγυητή. Σε ότι αφορά τον εξάδελφο, και δεδομένου ότι είχε φύγει από την Ελλάδα μετά τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ, και φυσικά δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη για τα διαστήματα που ερχόταν στην Ελλάδα, είχε την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ από τη σύζυγό του.
  14. Έχεις δίκιο. Έτσι εξηγείται η έκρηξη του θέματος το 2024.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.