Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apsekastos

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

995 profile views

Apsekastos's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

60

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ με τους συναδέλφους sdtopo και Didonis (με έμφαση στη δεύτερη τοποθέτησή του). Αγγλιστί: Hold your horses. Νεο-ελληνιστί: Ας μην είμαστε ακραίοι στις κρίσεις μας. Αρχαιο-ελληνιστί: Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης.
  2. Σωστά, το είχες γράψει για τις εισφορές. Η απάντηση έχει δύο σκέλη: Πρώτον, είναι υποχρεωτικό να ενημερώσεις τον ΕΦΚΑ για τη μεταβολή στην εργασιακή σου κατάσταση. Δεύτερον, ανεξαρτήτως του πότε θα ενημερώσεις τον ΕΦΚΑ για την διακοπή εργασιών, η διακοπή της ασφάλισής σου ως ελεύθερου επαγγελματία θα φέρει την ημερομηνία διακοπής στην εφορία.
  3. Συνάδελφε, καλύτερα γράψε (ολοκληρωμένα) αυτό που θέλεις να κάνεις. Από ποιον θα αναγνωριστούν αυτοί οι τέσσερις μήνες; Εάν καταβάλλεις τις εισφορές, απλώς θα έχεις πληρώσει χρήματα χωρίς λόγο. Έτσι κι αλλιώς, είναι υποχρεωτικό να ενημερώσεις τον ΕΦΚΑ για τη μεταβολή στην εργασιακή σου κατάσταση.
  4. Τα ειδοποιητήρια θα εκδίδονται κανονικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώνεις. Χρόνος ασφάλισης χωρίς να έχεις εργασία, δεν αναγνωρίζεται (βάσει των τωρινών δεδομένων συνταξιοδότησης).
  5. @ChristosAlexiou02 υποθέτοντας ότι ήθελες να βάλεις ερωτηματικό (αντί για τελεία) μετά το "αυτό", η απάντηση είναι: ναι, μπορεί.
  6. @aaaa1940 δεν μπορείς, γιατί ασφαλισμένος είσαι λόγω του επαγγέλματος και όχι λόγω της ιδιότητας. Η γνωστοποίηση στον ΕΦΚΑ για την διακοπή του ελεύθερου επαγγέλματος θα έχει την ημερομηνία διακοπής στην εφορία.
  7. Όταν δεν υπάρχει διαθήκη το έγγραφο είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου. Όταν υπάρχει, αναρτάται έγγραφο όπου φαίνεται η ημερομηνία δημοσίευσης της διαθήκης.
  8. @chris ανάλογα με το είδος του παιδότοπου υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Για βρέφη και νήπια (ηλικία μικρότερη των έξι ετών), η χρήση είναι Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια. Για παιδιά άνω των έξι ετών, η χρήση είναι Εκπαίδευση (μέχρι 49 άτομα) ή Συνάθροιση κοινού (τουλάχιστον 50 άτομα).
  9. @JOANN όταν υπάρχει διαθήκη η προθεσμία αρχίζει από τη δημοσίευσή της.
  10. Ναι, σωστά. Καλύτερα να αποφύγεις τη διέλευση από χώρο ενδεχόμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Για την προσέγγιση της μελλοντικής σύστασης, όπως αναφέρεις, δεν μπορεί να γίνει κάτι αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις. Θα οριστεί ο κάθε όροφος ως οριζόντια ιδιοκτησία και τα κοινόχρηστα όπως είναι, ανεξαρτήτως της διέλευσης των αγωγών.
  11. @tettris αφού δεν έχει γίνει σύσταση, δεν έχουν καθοριστεί κοινόχρηστοι χώροι. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα διέλευσης από κοινόχρηστα.
  12. @spapako συνάθροιση κοινού σημαίνει χρήση του χώρου από πενήντα τουλάχιστον άτομα. Αλλιώς ανήκει στην κατηγορία "εκπαίδευση".
  13. @κοντεος από την παράγραφο 1 του άρθρου 116 προκύπτει ότι απαιτείται υποβολή αίτησης στην επιτροπή αυθαίρετων κατασκευών, γιατί η περιοχή που σε ενδιαφέρει είναι εντός παραδοσιακού τμήματος πόλεως που διέπεται και από ειδικότερες διατάξεις προστασίας (ιστορικό κέντρο). Η απαίτηση εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και αν οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν πριν από τη δημοσίευση της πράξης χαρακτηρισμού.
  14. @cien χρησιμοποίησε τα αριθμητικά δεδομένα του ΠΔ 350/1996 και υπολόγισε τις θέσεις για τη νέα χρήση. Κατόπιν, συγκρίνεις με τον αριθμό των θέσεων που έχουν εξασφαλιστεί στην παλιά χρήση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.