Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikoszo

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Nikoszo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, έχω και εγώ μια παρόμοια υπόθεση με μεμονωμένο διαμέρισμα. Τα τεύχη ΣΑΥ ΦΑΥ ορίζουν επίβλεψη για τα ικριώματα, άρα αυτό σημαίνει οτι ο υπεύθυνος μηχανικός θα πρέπει να εξασφαλίσει την ασφάλεια κατά την τοποθέτηση και αποσυναρμολόγηση των ικριωμάτων και μόνο ή και όλων των εργασιών? Κοινώς, αν βγάλω μια ΕΕΔΜΚ που αφορά χρωματισμούς με ικριώματα, θα κάνω επίβλεψη κατά την τοποθέτηση των ικριωμάτων, αλλά αν κατά τη διάρκεια των εργασιών γίνει ατύχημα στα ικριώματα για οποιοδήποτε λόγο, τότε ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια θα έχει ευθύνη για αυτό? Με αυτή την έννοια οι προσφορές που θα πρέπει να δίνουμε για κάθε έργο δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την επίβλεψη όλου του έργου και όχι μόνο την έκδοση της ΕΕΔΜΚ?
  2. Καλημέρα! Διάβασα και εγώ με τη σειρά μου όλες τις αναρτήσεις, αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι έχω βγάλει συμπέρασμα για την περίπτωση εργασιών επισκευών και χρωματισμών όψεων κτιρίου. Καταλαβαίνω οτι η ΥΔ ανάθεσης/ανάληψης επίβλεψης αφορά τα ικριώματα και μόνο και όχι την επίβλεψη των εργασιών. Εάν ο ιδιοκτήτης (δεν είναι μηχανικός) έχει κανονίσει απο μόνος του τα συνεργεία, την ευθύνη για την επίβλεψη των εργασιών ποιος την έχει? Απαιτείται ορισμός τεχνικού ασφαλείας και επηρεάζει αυτό με κάποιο τρόπο την ΕΕΔΜΚ? Μπορώ ως μηχανικός να εκδώσω την ΕΕΔΜΚ, να επιβλέψω το στήσιμο/ξεστήσιμο των ικριωμάτων και απο κει και πέρα να μην με ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες εργασίες? Ευχαριστώ πολύ!
  3. Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το εξηγησω καλύτερα: Στο ισόγειο κατασκευάστηκε ένα κατάστημα με άδεια του '64. Το ΄66 βγήκε άδεια για προσθήκη ισογείου κατοικίας κατ'επέκταση και για προσθήκη ορόφου. Αυτή τη στιγμή στο ισόγειο υπάρχει ένα κατάστημα και ένα μικρο διαμέρισμα (με ανεξάρτητη είσοδο απο το κατάστημα) και στον όροφο υπάρχει ένα δεύτερο διαμέρισμα που εκτείνεται σε όλη την επιφάνεια πάνω απο το κατάστημα και το μικρό διαμέρισμα του ισογείου. Δεν υπάρχει ΥΔ ή ΥΥ, απλά εξάντλησαν τους συντελεστές σε δύο διαφορετικές φάσεις (64΄και '66). ΓΙα κάποιο λόγο, στη σύσταση που έγινε ο συμβολαιογράφος αναγράφει όλο το ισόγειο (κατάστημα+ισόγειο) σαν μια ιδιοκτησία (όλο σαν κατάστημα) και μια άλλη ιδιοκτησία το διαμέρισμα στον όροφο. Υπάρχουν δύο ιδιοκτήτες, ο ένας είναι ιδιοκτήτης του ισογείου και η αδελφή του είναι ιδιοκτήτρια του ορόφου. Ο αδελφός θέλει να "σπάσει" συμβολαιογραφικά το ισόγειο σε κατάστημα και διαμέρισμα, για να πουλήσει το διαμέρισμα (μαζί με τη βεράντα που ανέφερα παραπάνω που ανήκει σε ΚΧ). Οπότε η ερώτηση είναι αν ρυθμίζω όλο το ισόγειο και βάζω αλλαγή χρήσης απο κύρια (κατάστημα) σε κύρια (διαμέρισμα) για τα τ.μ. του διαμερίσματος και σε άλλο Φ.Κ. βάζω διαμερισματοποίηση για να συμπεριλάβω τη βεράντα που ανήκει σε κοινόχρηστο χώρο. Παρεπιπτόντως, η βεράντα έχει και αυτή τις δικές της αυθαιρεσίες, τις οποίες θα ρυθμίσω μαζί με το υπόλοιπο ισόγειο.. Ελπίζω να έγινε πιο κατανοητή η κατάσταση!
  4. Καλημέρα σας, Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που έχω βάλει και μια αλλαγή χρήσης στα ύπουλα μέσα στο θέμα, αλλά νιώθω οτι αυτό το θέμα πρέπει να περιγραφεί όλο μαζί... Σε ένα οικόπεδο βγήκε άδεια το '64 για δημιουργία καταστήματος σε ισόγειο. Στη συνέχεια βγήκε νέα άδεια το '66 για προσθήκη ισογείου κατοικίας κατ'επέκταση και προσθήκη Α΄ορόφου. Στην πραγματικότητα, στο ισόγειο έχει κατασκευαστεί ένα κατάστημα με την άδεια του '64 και ένα μικρό διαμέρισμα μεσοτοιχία με το κατάστημα (με άλλη είσοδο) και στον όροφο έχει κατασκευαστεί άλλο ένα διαμέρισμα. Στις συμβολαιογραφικές πράξεις που έγιναν, το κατάστημα με το διαμέρισμα στο ισόγειο φαίνονται σαν μία ιδιοκτησία (κατάστημα) και διαφορετική ιδιοκτησία στον όροφο (διαμέρισμα). Στο ισόγειο υπάρχει και βεράντα μπροστά απο το διαμέρισμα, η οποία θεωρείται εντός κοινόχρηστου χώρου. Ο ιδιοκτήτης του ισογείου θέλει να κάνει κάθετη σύσταση ώστε το κατάστημα και το διαμερισμα+βεραντα να ειναι διαφορετικές ιδιοκτησίες, με σκοπό να πουλήσει το διαμέρισμα+βεράντα. Το σωστό είναι να ρυθμίσω την ιδιοκτησία κατάστημα+διαμέρισμα (που φαίνεται ως μια ιδιοκτησία) με αλλαγή χρήσης για τα τ.μ. του διαμερίσματος απο κύρια σε κύρια (αφού στην αρχική σύσταση φαίνεται όλο σαν κατάστημα, παρά την άδεια του '66 που βγήκε για προσθήκη ισογείου κατ'επέκταση) και για τη βεράντα που θεωρείται κοινόχρηστος, θα βάλω άλλο ένα Φ.Κ. στο οποίο θα βάλω διαμερισμάτωση...?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.