Μετάβαση στο περιεχόμενο

gandalf

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gandalf

  1. Το αν ένα υποστύλωμα αστοχήσει με το συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή με διάλυση του σκυροδέματος του πυρήνα και λυγισμό των διαμήκων ράβδων, δεν έχει σχέση 1) με το ανα πόσο συγκρατούνται οι διαμήκεις οπλισμοί (όπως αναφερεται και στο κεφ του εκως παραπάνω) (κ.Ροδόπουλε δεν μίλησα για κατακόρυφες αποστάσεις, αλλα για το πόσο πυκνοί ειναι οι συνδετήρες στο επίπεδο τους) και 2) με το αν εχει γίνει σωστά η περίσφιγξη του σκυροδέματος ? Αν και πρόσεξα πως στην αρχική φώτο το υποστύλωμα είναι κυκλικό οποτε δεν ξέρω πως ακριβώς καλύπτεται η παραπάνω απαίτηση του κανονισμού... Ρωτάω γιατί η αρχική αστοχία μου φανηκε τυπική αν δεν έχουν ακολουθηθεί τα 1+2... Θα κοιτάξω και αυτο που στείλατε κ.Ροδόπουλε...
  2. Σχετικά με το αρχικό αρχικό ποστ, ακόμα και αν υπήρχαν περιμετρικά συνδετήρες στις απαιτούμενες αποστάσεις, θα πρέπει να καλύπτεται και η απαίτηση για s<=200mm που αφορά την απόσταση μεταξύ σκελών συνδετήρων που συγκρατούν κατακόρυφους οπλισμούς, (ΕΚΩΣ κεφ.18.4.3) ακριβώς για να αποφευχθεί ο λυγισμός των ράβδων...Αν όπως φαίνεται στη φωτο υπήρχε μόνο ένας περιμετρικός συνδετήρας είναι "λογικό" να συμβεί αυτού του τύπου η αστοχία... (συγχωρέστε με αν έχει ειπωθεί κάτι σχετικό στις προηγούμενες 6 σελίδες, δεν μπόρεσε να τα διαβάσω όλα)
  3. Αν η πλάκα έχει ως ακραία στήριξη όχι δοκό αλλά τοιχείο, με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει η αγκύρωση των οπλισμών ώστε να μπορεί η στήριξη να θεωρηθεί πάκτωση για την πλάκα?
  4. Όχι δεν καλύπτεται ο έλεγχος (Tsd/TRd1)^2 + (VRd/VRd2)^2 <=1. Με αύξηση του πλατους στο 0,35 μόνο με 0,70 και πάνω επαρκεί η διατομή... (ναι τα υποστυλώματα κακώς τα έδιναν από την αρχή τόσο μικρά...το θέμα ζητάει έλεγχο μόνο σε ένα υποστύλωμα (και προκύπτει οτι χρειάζεται να αλλάξει διαστάσεις)...προφανώς αυτό έπρεπε να γίνει σε όλα, αλλά δεν ζητείται...)
  5. Ναι στους οπλισμούς της παρειάς (που προέκυψαν λόγω στρέψης) αναφέρομαι... Η δοκός αρχικά ήταν 25/50 αλλά λόγω της στρέψης δεν επαρκούσε οπότε επιλέχθηκε η διατομή 35/70...Το υποστήλωμα δίνεται απο το θέμα 25/25 αλλά προφανώς αυτό δεν γίνεται, πέρα του ότι δεν γίνεται η αγκύρωση, αφού το πλάτος της δοκού είναι 35cm το υποστήλωμα θα πρέπει και αυτό να μεγαλώσει...Τέλος πάντων δεν είναι τοσο σημαντικό για την συγκεκριμένη περίπτωση, αν επιτρέπεται η αγκύρωση προς τα δεξιά ή αριστερα (στη γενική περίπτωση) ήταν αυτο που έψαχνα οπότε με κάλυψες! Το pdf αυτό του Ιγνατάκη το είχα κατεβάσει απο εδώ παλαιότερα και ήταν το μόνο που δεν σκέφτηκα να κοιτάξω Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση καταρχήν! Το πρόβλημα είναι απο το θέμα στο Μπετό Ι στο ΕΜΠ, ρώτησα εδώ γιατί στην βιβλιογραφία δεν βρήκα παραδείγματα ή οδηγίες για πιο περίπλοκες αγκυρώσεις σε κόμβους (περα απο τις αγκυρωσεις ανω-κατω οπλισμου). Σε κάποιες σημειώσεις έχω δει αναφορές στον Ευρωκώδικα και στο γερμανικό DIN αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο internet. Το υποστήλωμα είναι όντως μικρό αλλά έτσι το δίνει το θέμα...(τρέχα γύρευε...). (επισυνάπτω το πως εχω σχεδιάσει τον κόμβο, (λογικά δεν είναι και τελείως σωστο...))
  7. Έχοντας μια τέτοια διατομή, σε δοκό υπό κάμψη διάτμηση και στρέψη, οι οπλισμοί είναι όλοι Φ14. Αν υποθέσουμε ότι οι ακραίοι άνω και κάτω οπλισμοί αγκυρώνονται στον ακραίο κόμβο (πλαισίου) δοκού - υποστυλώματος με άγκυστρο με κατάλληλο τύμπανο ώστε να ληφθεί υπόψη το μήκος του αγκίστρου, μήπως μπορείτε να μου πείτε πως θα γίνει η αγκύρωση του οπλισμού που βρίσκετε στον κορμό της δοκού? (υποστήλωμα διαστάσεων 25Χ25). Έψαξα σχετικά αλλά δεν βρήκα κάτι... Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.