Μετάβαση στο περιεχόμενο

manolito

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από manolito

  1. Συμφωνώ απόλυτα συνάδελφε μαζί σου!!!Προσωπικά ανάλογα φυσικά με την αυθαιρεσία συμφωνώ την αμοιβή μου και κόβω μόνο ΑΠΥ.Με ΦΠΑ επί αυτής που συμφωνώ!Ούτε ιδιωτικά συμφωνητικά ούτε κρατήσεις ούτε ΤΕΕ ούτε ΤΣΜΕΔΕ.Αν γράφει κάποιος νόμος ΠΟΥ,ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ πρέπει να κάνω κάτι άλλο ας με ενημερώσετε και μένα γιατί κοντεύω να πάρω master απο το διάβασμα του 4014 και των άλλων μπαχαλονόμων που μας πέταξαν και μας επιβάλουν να κολυμπάμε με σύμμαχο τους το ΤΕΕ!!!

     

     

    πρέπει να πληρώσεις και το ΦΕΜ......επίσης στήν οριστική υπαγωγή δήλωσης αυθαιρέτου .....το σύστημα σε ρωτάει τι αμοιβή συμφώνησες με τον πελάτη και είσαι υποχρεωμένος να το γράψεις , ως εκ΄τούτου κάποια στιγμή το ΤΕΕ θα σου ζητήσει τις κρατήσεις του που είναι το 2,048% στις αμοιβές που στέλνεις στο σύστημα.

  2. Συνάδελφοι...πρέπει να καταλάβουμαι ότι, ο Ν. 3919/11 έχει καταργήσει οριστικά και αμετάκλλητα το ΤΕΕ , σε ότι έχει σχέση με τις αμοιβές των μηχανικών. Η νόμιμη αμοιβή πιά , είναι η συμφωνία που κάνεις με τον πελάτη σου και καμία άλλη. (π.χ. αυτά που ονομάζει το ΤΕΕ ημερομίσθια κλπ).

    Είναι αλήθεια ότι το ΤΕΕ έχει χάσει τεράστια έσοδα από κρατήσεις αμοιβών λόγω της ύφεσης στην οικοδομ. δραστηριότητα και προσπαθεί με διαφορα μέσα να καθιερώσει πάλι <έλάχιστες αμοιβές> με δήθεν ημερομίσθια κ.λ.π. για να βγούν τεράστιες αμοιβές που προκύπτουν και τεράστιες κρατήσεις.

    Το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για τον 4014 βγάζει εξωπραγματικές αμοιβές για κάποιους που θέλουν να τακτοποιήσουν κάποιες μικρές αυθαιρεσίες. (δεν λέω βέβαια για τους μεγαλοαυθαιρετούχους).

    Εγώ προσωπικά εκμεταλεύομαι το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ (αποτύπωση αρχιτεκτονικών) προκειμένου να έχω ίδια τιμολογιακή πολιτική με όλους τούς πελάτες μου και σε καμία περίπτωση δεν με υποχρεώνει κανείς να εφαρμόσω το σύστημα του ΤΕΕ αμοιβών 4014 με τις υψηλές αμοιβές.

    Άλλωστε πως ο Νόμος καταργεί τις ελάχιστες αμοιβές και το ΤΕΕ με το σύστημά του τις επαναφέρει με διαφορετικό υπολογισμό ??????????????? και μην ξεχνάμαι ότι σε όποιες αναφορές του για τις αμοιβές , πάντα στό τέλος υπογραμμίζει ότι , <η αμοιβή είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης.>

  3. Συνάδελφοι.....έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών για τα αυθαίρετα ή για τις βεβαιώσεις μεταβιβάσεων κ.λ.π.

    γιατί μέχρι τώρα ούτε το ΤΕΕ έχει αναφερθεί (πάντα μένει πίσω από τις εξελίξεις),όύτε στο ΥΠΕΚΑ (αυτό πιά δεν τις προλαβαίνει τις εξελίξεις) δημοσιεύουν σχετικά θέματα.

    Έχει κάποιος πληροφόρηση σχετικά με τις αμοιβές. Ήδη από Δευτέρα (υποτίθετε) ξεκινάει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων .....τι λέμε στους πελάτες μας που μας ρωτάνε , τι θα τους κοστίσει το πακέτο ????

    Αν τελικά ισχύει η απελευθέρωση (ελάχιστη αμοιβή ) αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούντε πολλοί συνάδελφοι (μεταξύ τους γνωστοί.)

    Δηλαδή όπως με τους ημιυπαίθριους με 100 ευρώ ανα φάκελο.

  4. Καλημέρα

    έχω μια περίπτωση διώροφης εξοχικής κατοικίας,εντός σχεδίου,με άδεια οικοδομής του '91Ειναι ένα διαμέρισμα στο ισόγειο(παλιο λυώμενο που διατηρηθηκε),και νεα μικρο διαμέρισμα- καθ' ύψος επέκταση(άδεια 1991).Εχει κάνει υπέρβαση στα μέτρα, στον όροφο,κλείνοντας Η/Υ,απο τήν κατασκευή,και με υπέρβαση του ποσοστού εξωστών,κατασκευάζοντας μπαλκόνι που δεν υπάρχει στην άδεια.Κατοικειται κανονικα και πέρνει ρεύμα απο το ρολόι τής ΔΕΗ του Ισογείου.Η άδεια παραμένη ανοιχτή και δεν φαίνεται να εχουν πληρωθεί επιβλέψεις.Με τον νέο νομο για τα αυθαίρετα μπορεί να "νομιμοποιήσει" τα πιο πάνω?

    Ευχαριστώ.

     

    Πέρνεις την άδεια του ισογείου.....την τοποθετείς πάνω σε ένα τραπέζι ...πέρνεις την μιζούρα και αποτυπώνεις το ισόγειο όπως είναι κατασκευασμένο.......ότι δεν συμφωνεί με την άδεια είναι στοιχείο πρός τακτοποίηση. Το ίδιο και με την άδεια του ορόφου. Ότι είναι μικροπαράβαση είναι 500 γιά κάθε μία. (μεγαλύτερο μπαλκόνι ή νέο μπαλκόνι ) Η υπέρβαση του συντελεστή για τον Η/Χ με τον 3843. Τα υπόλοιπα (υπερβαση συντελεστή η κάλυψης ) με τον τύπο μ2χΤΖΧ 15% χ συντελεστές........

  5. @manolito.

    Ευθυνοφοβία είναι ο φόβος ανάληψης της ευθύνης.

    Δίνεις σήμερα μια βεβαίωση σε ένα διαμέρισμα που έχει αλλάξει την διαρρύθμιση χωρίς να έχει άδεια.

    Την άλλη μέρα γίνεται καταγγελία από κάποιον και έρχονται για την καταγραφή.

    Είναι ευθυνοφοβία να μην την υπογράψεις πριν εκδοθεί η ανάλογη άδεια;

    Αναλαμβάνεις δηλαδή την ευθύνη να υποστείς τις κυρώσεις;

    Γιατί; Για να οικονομήσει κάποιος στην καμπούρα σου;

    Δεν νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα.

     

    δεν κατάλαβα ......από πότε πρέπει να πάρουμε άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε ένα νόμιμα υφιστάμενο διαμέρισμα, ....δηλαδή αν η κουζίνα πήγε στην θέση της κρεβατοκάμαρας και τούμπαλι, πρέπει να βγάλεις άδεια????.

    Εδω και ο ίδιος ο νόμοθέτης προέβλεψε την άδεια μικρής κλίμακας . Ποιός διεστραμένος εγκέφαλος θα ελέγξει την βεβαίωσή σου στην συγκεκριμένη αλλαγή και θα σου πεί ότι χωρήγησες πιστοποιητικό με παρανομίες

    Ο νόμος μιλάει για παρανομίες αλλαγές χρήσεις , παραβιάσεις συντ. - κάλυψης κ.λ.π. Με την αλλαγή της διαρρύθμισης τι ακριβώς παραβιάζεις???

  6. δεν πληρώνω τίποτα......θα τα συμψηφίσω του χρόνου με την επιστροφή του ΦΕΜ, θα πληρώνω ένα πρόστιμο 1% για κάθε μήνα ....και όπως έχω υπολογίσει το πρόστιμο θα είναι περίπου 80 ευρώ

  7. Δεν προκύπτει άμεσα τέτοια υποχρέωση για το μηχανικό όσον αφορά τη διαδικασία δήλωσης αυθαιρετων.

    Υποχρέωση να "σαρώνουμε" το κτίριο θα έχουμε όταν θα καλούμαστε να δηλώσουμε σε μεταβιβάσεις κλπ για το σύννομο κτιρίου και χρήσης - εκεί καταλαβαίνω ότι ναι θα πρέπει να επισημαίνουμε κάθε αλλαγή έστω και μικρή (περά από τα βασικά κάλυψη, δόμηση, ύψος κλπ) διότι στο άρθρο 23,παρ.4 γράφει " .....καθώς και ότι δεν έχει εκτελεσθεί άλλη αυθαίρετη κατασκευή..." δηλ. όπως το καταλαβαίνω εγώ ακόμη και μία μαρκίζα, ένας εξώστης μεγαλύτερος, ένα άνοιγμα αλλαγμένο ή ίσως και εσωτερικές διαρρυθμίσεις όπως αλλαγή θέσης της κουζίνας - λουτρού κλπ κλπ

    Με άλλα λόγια, αν θέλουμε να είμαστε εντάξει θα πρέπει τα σχέδια που θα μας φέρνει ο εκάστοτε πελάτης για έλεγχο πριν από κάθε συμβόλαιο, μεταβίβαση κλπ να είναι "as build" που λένε και οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι.... Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κτίριο που να έχει κατασκευαστεί με απόλυτη ακρίβεια - τι θα κάνουμε και τι θα δηλώνουμε σηκώνει πολύ κουβέντα και πολλές ..... εγκυκλίους.

     

    Τώρα, για αυτή τη φάση (δήλωση αυθαιρέτων) μάλλον προκύπτει έμμεσα η υποχρέωση μας να "σαρώσουμε" το κτίριο. Διότι από τη στιγμή που θα παρουσιάσουμε κατόψεις, τομή και φωτογραφίες δεν γίνεται να μη δούμε κάποια παρανομία - ακόμη και μικρές κτιριοδομικές παραβάσεις. Στην ουσία τα σχέδια που θα ετοιμάσουμε θα είναι τα "as build"...

     

     

    η εσωτερική αλλαγή διαρρύθμισης -κούφωμα κ.λ.π. δεν είναι παρανομίες διότι μπορούν να τακτοποιθούν με αναθεώρηση, αρκεί να μην έχουν γίνει αλλαγές στον φ.ο. . Πιστεύω ότι αν έχει εφαρμοσθεί η αρχιτεκτονική μελέτη όσο αφορά το περιτύπωμα της οικοδομής ...το ύψος (δεν έχει παραβιασθεί η κάλυψη και ο συντελεστής).....νομίζω ότι μπορούμε να χωρηγούμε πιστοποιητικό στους ιδιοκτήτες που θέλουν να μεταβιβάσουν. Μην γίνουμε σαν τους Δημόσιους Υπάλληλους (γραφειοκράτες και ευθυνόφοβοι)

    • Upvote 1
  8. εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω την αλλαγή χρήσης σε αυτόν το νόμο

    δηλαδή ρυθμίζεις την αλλαγή χρήσης για τα καθ' υπερβαση τμ και για τα νόμιμα συγχρόνως?

     

    εχω μια αδεια επι παραδειγματι εκτος σχεδιου για γραφεια 100τμ και εχω χτίσει 150 και το έχω κατοικία. ρυθμίζω 150τμ με 50τμ υπέρβαση δόμησης και 150 τμ αλλαγή χρησης

     

    κατ΄αρχή ρυθμίζεις τα 50μ2 της υπέρβασης......η αλλαγή χρήσης απο γραφείο σε κατοικία δεν είναι παράβαση , γιατί και τα δύο είναι κύριες χρήσεις και μπορείς με αναθεώρηση της αρχικής αδείας να τα αλλάξεις.

  9. Στα δικαιολογητικά που θα προσκομίσεις στην πολεοδομία για λογαριασμό του πελάτη σου συμπεριλαμβάνεται και μια υπεύθυνη δήλωση του ιδίου που δηλώνει τη χρονολογία κατασκεύης της προσθήκης. Σίγουρα στην πολεοδομία υπάρχουν αεροφωτογραφίες όπου φαίνεται αν όντως υπήρχε ή όχι το κτήριο αλλά δεν ξέρω αν θα μπουν στη διαδικασία να τις ελεγξουν. Εφόσον πρόκειται για προσθήκη του 2006 που σημαίνει ότι θα πληρώσεις 100% το πρόστιμο δε νομίζω να συναντήσεις πρόβλημα.[/quote

     

     

     

    επίσης το 1976 που είχε την κατοικια την πρώτη την δήλωσε το έτος 1995-1997-2005-και στο τελευταιο το 2008... Ε9 , μετά κατασκεύασε το αυθαίρετο που φαίνετε ότι το 2005 δεν υπήρχε......επομένως είναι κατασκευασμένο μετά το 2005.

     

    με την προχειρη κατασκευή τι παιζει;

    Το δηλωνει ο μηχανικός ή ο ιδιοκτητης;

    Ποιος επιλέγει;

     

     

    Θα περάσει από ειδική Αρχιτεκτονική Επιτροπή για να αποφανθεί αν πρέπει να τακτοποιηθεί.

     

    Αν λάβουμε υπ' όψη το απόλυτο χάος που προέκυψε στην εφαρμογή του Ν. 3843, μπορούμε πλέον να προβλέψουμε τι πρόκειται να γίνει με την εφαρμογή αυτού του νόμου, ο οποίος ενέχει και ρίσκο μεγάλο, τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τους μηχανικούς. Λίγος ο χρόνος και ΠΟΛΛΕΣ οι ασάφειες. Το χειρότερο είναι πως το οικονομικό αντίκρισμα για τον μηχανικό διαφαίνεται δυσανάλογα μικρό σε σχέση με αυτό που έχει να διεκπεραιώσει. Όλοι ξέρουμε πως οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων είναι οι λιγότερο αποδοτικές μελέτες που μπορείς να αναλάβεις, πόσο μάλλον οι ρυθμίσεις με αυτά τα δεδομένα και αυτήν την πίεση χρόνου.

    Δυστυχώς έχουμε όλοι βυθιστεί στην ανεργία αλλιώς αυτός ο ανήθικος και πρόχειρος νόμος έπρεπε να μπλοκαριστεί από εμάς τους μηχανικούς. Από όλους μας....

     

    αν δεν κάνω λάθος ....η υπόθεση των ημιυπαιθρίων ήταν απλή για τους μηχανικούς.....απλά προέκυψε χάος λόγω κακής οργάνωσης από τις πολεοδομίες και της πληθώρας των φακέλλων.

  10. το δωμα εκτος απο υπερβαση υψους εχει και αλλαγη χρησης......

     

     

    βασικα επρεπε να κανουν 5-7 παραδειγματα......ηθελα ναξερα αυτοι που γραφουν τον νομο κανα μηχανικο της αγορας ναξερει τι παιζει δνε ρωτησαν πηγαν και πηραν τους μηχανικους με 40 πτυχια στο γραφειο τους που δνε βγηκανα ποτε απο τις αιθουσες του πολυτεχνειου ?

     

     

    καλά αυτοί του Υπουργείου, είναι άσχετοι ως συνήθως.....αυτοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου που τηρούν σιγήν ιχθύος. Ουτε μιά θέση για τις αμοιβές ....τίποτα.....κλειστό το ΤΕΕ.

     

    Τι να πεί ο πρόεδρος....ως συνήθως τίποτα ....γιατί είναι και βαθύ ΠΑΣΟΚ.

  11. Αν έχω καταλάβει σωστά, ο βασικός υπολογισμός του προστίμου αυθαιρέτου :

    "ΤΜ * 15% * ΤΖ * συντελεστές τετραγωνιδίων" λαμβάνεται υπόψη ΜΟΝΟ για αυθαιρεσίες μεγαλύτερες των 20τμ. (άρθρο 24, παρ. 6α)

    Για αυθαιρεσίες ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ των 20τμ πάμε στην παρ. 6β με πρόστιμα 1500-2000-2500 ευρώ ανάλογα με την θέση και ΤΖ.

     

    Είναι πράγματι έτσι ?

    Αν ναι τότε να πω ένα υπαρκτό παράδειγμα που μου φαίνεται ακατανόητο:

     

    Κλεισμένος εξώστης 10τμ (έγινε δωμάτιο), προ του '83, ΤΖ 1050 ευρώ/τμ

    Με την παρ. 6α θα είχαμε:

    10τμ*15%*1050ε/τμ*0,6(3β)*1,2 (7α)*0,15(12α)= 170,10 ευρώ

    δηλ. ο ιδιοκτήτης θα πλήρωνε στην αρχή το παράβολο των 500 ευρώ & τέλος

    Με την παρ. 6β όμως θα πληρώσει 2000 ευρώ - γιατί βασικά για τις μικρές παραβάσεις που περιγράφονται σε αυτή την παράγραφο ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα.

    Ακόμη αν στην ίδια οικοδομή ιδιοκτήτης είχε κλείσει 21τμ εξώστη (είχε πχ φτιάξει 2 δωμάτια και όχι μόνο 1) τότε θα πλήρωνε :

    21τμ*15%*1050ε/τμ*0,6(3β)*1,2 (7α)*0,15(12α)= 357,21 ευρώ

    δηλ. μόνο το παράβολο των 500ευρώ...

     

    Άρα, το ένα δωμάτιο πάει 2000 ευρώ και τα δύο δωμάτια 500 ευρώ!

    Μάλλον λάθος κάνω αλλά πού ακριβώς?[/QUO

     

    δεν κάνεις λάθος....απλά ο νόμος δεν μπορεί να τα προβλέψει όλα, διότι ο Παπακωνσταντίνου και οι ειδικοί σύμβουλοι που έχει , δεν γνωρίζουν τι θα πεί κάλυψη ή συντελεστής (τώρα μαθαίνουν τα περι οικοδομών και ΓΟΚ). Μόλις του το εξηγήσουν ...τώτε θα βγάλει εγκύκλιο και θα τα εξηγήσει όλα , αφού τον ενημερώσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι των πελοδομιών που θα τούς προκύψει το πρόβλημα.

  12. δλδ απο υπογειο εγινε ισογειο και γραφειο χρηση με 3843 και με αυθαιρετα θα γινει κατοικια....

     

     

    φυσικα τωρα θα πρεπει να ενταχθουν και τα ΞΕΜΠΑΖΩΜΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ οσ δηλωθηκανε εοχυμε ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ που με αυθαιρετα ρυθμιζεται γιαυτο λεγανε με 3843 δηλωστε εσεις και βλεπουμε

     

    εννοείτε ότι τα ξεμπαζωμένα υπόγεια θα δηλωθούν με τον νέον Νόμο.......ασχέτως αν δηλώθηκαν με τον 3843 για αλλαγή χρήσης. Είναι υπέρβαση ύψους (παράβαση πολεοδομικού κανονισμού) και εφ΄άπαξ καταβολή 500 ευρώ.

  13. Όταν το κτίσμα είναι γραφείο εκτός σχεδίου (4 κτίρια των 150 τμ κύρια χρήση το καθένα) μπορεί με τον νέο νόμο να αλλάξει χρήση σε κατοικία και πόσο είναι το πρόστιμο;

    Είναι πολεοδομική παράβαση κατ΄αποκοπή (500-1000 ευρώ) ή θα πάει με 100 τμ υπέρβαση δόμησης;

     

     

    οχι δεν μπορεί να αλλάξει χρήση απο γραφείο σε κατοικία διότι με τον νόμο 3843/10 δεν τακτοποιείς κύρια χρήση (γραφείο) με κύρια χρήση (κατοικία)

  14. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

    Έστω οικία συνολικής επιφάνειας 100τμ, με:

    1- αυθαίρετη κατασκευή Ε = 75τμ

    2- Με οικ. άδεια δόμησης 25τμ

    3- ΤΖ = 750Ε

    4- Μη κύρια και μή μοναδική κατοικία

     

    Αυτά μας δίνουν συντελεστές

    1- υπέρβαση δόμησης 300% άρα συντελεστή 1,90

    2- συντελεστή 1,0

    3+4- συντελεστή 0,50

     

    Το πρόστιμο θα είναι

    α) 75 x 0.15 x 750 x (1.90+1.00+0.50) = 28687.50E

    ή

    β) 75 x 0.15 x 750 x (1.90x1.00x0.50) = 8015.63E[/QU

     

    έλεος συνάδελφοι.....οι συντελεστές πολλαπλασιάζουν το αποτέλεσμα Μ2ΧΤΖΧ15%Χ1,9Χ1Χ0,5 =. Δεν έχετε βγάλει ποτέ αντικειμενική αξία ακινήτου???????....να δείτε πως λειτουργούν οι συντελεστές -αύξησης ή μείωσης του βασικού αποτελέσματος ???????

  15. είπαμε....υπάρχουν οι αεροφωτογραφίες πρό 1983...(1981 σε 1/10000). Επίσης η ΔΕΗ δίνει βεβαίωση πότε τοποθέτησε μετρητή.

     

    τα τετραγωνικά του αυθαιρέτου δηλώνεις που έχει το κτίσμα.......όχι όλο το κτίσμα, επομένως ο ημιυπαίθριος αν έχει δηλωθεί δεν μπαίνει στον υπολογισμό...αν δεν έχει δηλωθεί ...υποβάλλεις φάκελο για τακτοποίηση 3843/10 και μετά για τακτοποίηση αυθαιρέτου....εφ΄όσον είναι σε ισχύ ακόμη ο 3843/10..

     

    "Αντίγραφο του Ε-9, από το οποίο θα πιστοποιείται ο χρόνος κατασκευής. Θα τεκμηριώνεται επίσης ότι το αυθαίρετο αποτελεί κύρια και μοναδική κατοικία του ιδιοκτήτη, ώστε να έχει μείωση του αναλογούντος προστίμου κατά 50%."

     

     

    Αν δεν είναι δηλωμένο και δε φαίνεται πουθενά τι γίνεται;

     

    Άρα αυτομάτως μέχρι να καθοριστούν αυτές οι κρατήσεις και με δεδομένο ότι οι κρατήσεις βαρύνουν το Μηχανικό, είναι αδύνατο να δοθεί οικονομική "προσφορά" και να προχωρήσει το θέμα με οποιονδήποτε πελάτη. Τι γίνεται π.χ. αν πω σε πελάτη "100 ευρώ αμοιβή θέλω" (πες ότι τρελλάθηκα) και προκύψει εκ των υστέρων ότι μόνο οι κρατήσεις που πρέπει να αποδοθούν και που προκύπτουν από τη νόμιμη αμοιβή είναι 200 ευρώ; Πως θα γίνει συμφωνητικό;

     

    είτε το θέλουμε είτε όχι ...πρέπει να περιμένουμε το ( :-x ΤΕΕ) που πάντα τελευταίο έρχετε (απορώ γιατί το πληρώνουμε), κανονικά δεν ισχύουν κατώτερες αμοιβές....αλλά ίσως καθορίσουν κάποια ποσά όπως στούς ενεργειακούς επιθεωρητές.

     

    είπαμε....υπάρχουν οι αεροφωτογραφίες πρό 1983...(1981 σε 1/10000). Επίσης η ΔΕΗ δίνει βεβαίωση πότε τοποθέτησε μετρητή.

     

    κόστος αεροφωτόγραφίας 0,60Χ0,50 περίπου 40,00 ευρώ με τον ΦΠΑ

    Εμμ. Βάσσου 11-13 Αθήνα

    ΟΡΓ.ΧΑΡΤΟΓ/ΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

    για να χρεώνετε τους πελάτες σας.

  16. "Αντίγραφο του Ε-9, από το οποίο θα πιστοποιείται ο χρόνος κατασκευής. Θα τεκμηριώνεται επίσης ότι το αυθαίρετο αποτελεί κύρια και μοναδική κατοικία του ιδιοκτήτη, ώστε να έχει μείωση του αναλογούντος προστίμου κατά 50%."

     

     

    Αν δεν είναι δηλωμένο και δε φαίνεται πουθενά τι γίνεται;

     

    υπάρχουν αεροφωτογραφίες του 1981 σε κλιμακα 1/10000 όπου φαίνετε το αυθαίρετο......και η αεροφωτογραφία είναι η καλύτερη απόδειξη. Επίσης με τον αριθμό παροχής ρεύματος η ΔΕΗ χωρηγεί βεβαίωση πότε συνδέθηκε το ρολό"ι

     

    Αλλα ερωτήματα.

     

    Α.Υπέρβασεις ύψους .

     

    1. Για τον υπολογισμό υπερβάσεων ύψους που μετράται σε εκατοστά και όχι m2 πως υπολογίζω πρόστιμο ?

    2.Υπέρβαση ύψους εγκεκριμένων το οποίο όμως είναι κα΄τω από το μέγιστο περιοχής , πάει με το 500άρικο ?

    3. Οταν έχουμε πολυκατοικία και είναι όλη υπερυψωμένη σε σχέση με τα εγκεκριμένα.

    Μια παράβαση πάει για το κτίριο ή ανά αυτοτελή ιδιοκτησία καθώς κάθε όροφος είναι σε άλλη στάθμη ?

     

    η υπέρβαση ύψους και μόνο είναι εφ΄άπαξ πρόστιμο διότι είναι παράβαση πολεοδομικού κανονοσμού

     

    Β. Υπέρβαση κάλυψης.

     

    Σε μονοκατοικία ΟΚ καθαρό. Σε πολυκατοικία τι γίνεται ?

     

    σε πολυκατοικία ...προφανώς θα ισχύει η περίπτωση του εκλεγμένου διαχειριστή με την υπογραφή όλων και την τακτοποίηση συνολικά. Ενας φάκελος για όλη την πολυκατοικία και το πρόστιμο μοιράζετε σε όλους ανάλογα με τα χιλιοστά;8-)

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.