Μετάβαση στο περιεχόμενο

evan77

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ως συνέχεια του προηγούμενου post μου, θα ήθελα να διασαφηνίσω μερικά πράγματα. Η ενιαία πράξη τακτοποίησης-προσκύρωσης & αναλογισμού για το οικόπεδο αναφέρει ως αποζημείωση τα εξής: 1. Ο Δήμος είναι υπόχρεος για το ρυμοτομούμενο τμήμα εμβαδού 240 τ.μ. 2. Τμήματα 20 τ.μ., 90 τ.μ. και 95 τ.μ. προσκυρώνονται αντίστοιχα στους 3 διπλανούς οικοπεδούχους. 3. Τμήμα του οικοπέδου εμβαδού περίπου 200 τ.μ. παραμένει από ότι κατάλαβα στον αρχικό οικοπεδούχο για τον οποίο έγινε η πράξη (δεν γίνεται αναφορά στην πράξη για το τμήμα αυτό). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: α) Ο καθορισμός προσωρινής τιμής αν δεν ζητηθεί σημαίνει ότι ο καθένας πέρνει το τμήμα του και δεν χρωστάει τίποτα στον οικοπεδούχο? Αν όχι, με ποιά κριτήρια θα γίνει καθορισμός προσωρινής τιμής? Με βάση τις αντικειμενικές ή τις πραγματικές αξίες? β) Για το τμήμα που οφείλει ο δήμος, πώς πρέπει να κινηθεί ο οικοπεδούχος για τον οποίο έγινε η πράξη? Επίσης, για τα τμήματα που οφείλουν οι γειτονικοί οικοπεδούχοι, πως μπορεί να ζητηθεί η αποζημείωση? Μόνο δικαστικά? γ) Μπορεί να βγεί άδεια περίφραξης για το τμήμα που είναι εκτός σχεδίου ? Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει!
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μερικές επιπλέον πληροφορίες: Η ενιαία πράξη τακτοποίησης-προσκύρωσης & αναλογισμού για το οικόπεδο αναφέρει ως αποζημείωση τα εξής: 1. Ο Δήμος είναι υπόχρεος για το ρυμοτομούμενο τμήμα εμβαδού 240 τ.μ. 2. Τμήματα 20 τ.μ., 90 τ.μ. και 95 τ.μ. προσκυρώνονται αντίστοιχα στους 3 διπλανούς οικοπεδούχους. 3. Τμήμα του οικοπέδου εμβαδού περίπου 200 τ.μ. παραμένει από ότι κατάλαβα στον αρχικό οικοπεδούχο για τον οποίο έγινε η πράξη (δεν γίνεται αναφορά στην πράξη για το τμήμα αυτό). Ερωτήσεις: α) Ο καθορισμός προσωρινής τιμής αν δεν ζητηθεί σημαίνει ότι ο καθένας πέρνει το τμήμα του και δεν χρωστάει τίποτα στον οικοπεδούχο? Αν όχι, με ποιά κριτήρια θα γίνει καθορισμός προσωρινής τιμής? Με βάση τις αντικειμενικές ή τις πραγματικές αξίες? β) Για το τμήμα που οφείλει ο δήμος, πώς πρέπει να κινηθεί ο οικοπεδούχος για τον οποίο έγινε η πράξη? Επίσης, για τα τμήματα που οφείλουν οι γειτονικοί οικοπεδούχοι, πως μπορεί να ζητηθεί η αποζημείωση? Μόνο δικαστικά? γ) Μπορεί να βγεί άδεια περίφραξης για το τμήμα που είναι εκτός σχεδίου ? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, απλά προσπαθώ να βγάλω μια άκρη...
  3. Δεν γνωρίζω ακριβώς πάντως αρκετά παλαιά. Το συμβόλαιο του οικοπέδου για το οποίο βγήκε η πράξη τακτοποίησης είναι του '60 και αναφέρει ότι ρυμοτομείται άρα πρέπει να μπήκε στο σχέδιο πόλης πρίν το '60.
  4. Η συγκεκριμένη πράξη λέγεται: "Πράξη τακτοποίησης - προσκύρωσης και αναλογισμού αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας" Για να το εξηγήσω καλύτερα, το συγκεκριμένο οικόπεδο ρυμοτομείται με τρόπο που τα τμήματα που απομένουν να μην είναι άρτια και οικοδομήσιμα με αποτέλεσμα αυτά να προσκυρώνονται στα διπλανά οικόπεδα. Το τμήμα που ρυμοτομείται αποζημειώνεται απο το δήμο. Το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου για το οποίο έγινε η πράξη είναι εντός σχεδίου (τμήμα αυτού βέβαια - περίπου 20% - είναι εκτός και για το οποίο δεν γίνεται μέριμνα στην πράξη).
  5. Grtopo, ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντησή σου! Δηλαδή ο καθορισμός μονάδας είναι μια κατοχύρωση του οικοπεδούχου για το εκάστοτε τμήμα του οικοπέδου (που του οφείλει κάποιος απο τα διπλανά οικόπεδα) και αν δεν οριστεί μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στην κυρωτική απόφαση του Νομάρχη τότε είναι σαν να μην του οφείλει τίποτα??? Με λίγα λόγια, ποιόν συμφέρει να μην προσδιοριστεί προσωρινός καθορισμός της αποζημιώσεως? Τον οικοπεδούχο ή κάποιον από τους άμεσα ενδιαφερομένους? Μπορεί να αλλάξει το ύψος της αποζημίωσης μελλοντικά(αντικειμενικές έναντι πραγματικών αξιών)? Για το β) πώς προσδιορίζεται το μέγεθος του οικοπέδου που θα δοθεί προς αντικατάσταση (σε περίπτωση που ο δήμος δεν διαθέτει οικόπεδα στην ίδια Π.Ε)? Το λέω αυτό γιατί άλλη τιμή ζώνης θα έχει το οικόπεδο που θα δοθεί και άλλη το συγκεκριμένο. Επίσης τι γίνεται με το συντελεστή δόμησης (που και αυτός θα είναι διαφορετικός!!!) Γενικά, ποιά είναι η διαδικασία αντικατάστασης του οικοπέδου (για το τμήμα που χρωστάει ο Δήμος) με δεδομένο ότι έχει βγεί η πράξη τακτοποίησης και η κυρωτική απόφαση του Νομάρχη? Αυτό γίνεται άμεσα ή συνήθως μεσολαβούν δημοτικά/νομαρχιακά συμβούλια ή/και δικαστήρια? Ένα τρίμηνο είναι ρεαλιστικός ορίζοντας?
  6. Καλησπέρα, έχει εκδοθεί πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού υποχρεώσεων για οικόπεδο 600 μέτρων. Τώρα κάποιοι χρωστάνε στον οικοπεδούχο, μεταξύ αυτών και ο Δήμος (συγκεκριμένα γύρω στα 250 τ.μ.). Ερωτήσεις: α) Αναφέρεται στο άρθρο 32 παρ. 3 ότι εάν μέσα σε προθεσμία που ορίζεται στην κυρωτική απόφαση του Νομάρχη και η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 3 μήνες, και 5 μήνες για αυτούς που μένουν στο εξωτερικό από την κοινοποίηση της (κατά την παραγρ. 3 του άρθρου 32) προσκλήσεως, δεν ζητήσει κάποιος από τους ενδιαφερόμενους από τον αρμόδιο πρόεδρο των Πρωτοδικών τον προσωρινό καθορισμό της αποζημιώσεως, είναι σαν να αποδέχεται ότι καμία ζημιά δεν έπαθε από την τακτοποίηση ή προσκύρωση. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό? β) Είναι προτιμότερο να καθοριστεί ενιαία χρηματική αποζημίωση (για ιδιώτες και δήμο) μέσω δικαστηρίου λαμβάνοντας υπόψην πραγματικές αξίες (αντί των αντικοιμενικών αξιών) ή το τμήμα που χρωστάει ο δήμος να αποδοθεί σε μορφή οικοπέδου σε άλλη περιοχή? Το ρωτάω αυτό διότι αυτή τη στιγμή στην πράξη αναφέρονται μόνο αποζημιώσεις σε τετρ. μέτρα και όχι σε χρηματική αξία. γ) Τμήμα του οικοπέδου περίπου 20% μένει εκτός της πράξης τακτοποίησης λόγω του ότι είναι εκτός σχεδίου πόλεως. Τι μπορεί να συμβεί με αυτό το τμήμα αφού δεν αναφέρεται στην πράξη? Μένει στο δικαιούχο απαλλαγμένο απο κάθε βάρος? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει να διασαφηνίσω αυτές τις απορίες... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.