Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλχας

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Κάλχας

  1. @ΚΑΝΑ Ναι, είναι διαφορετική διαμερισμάτωση —ακόμα και στην περίπτωση που οι τιμές των εμβαδών των καταστημάτων είναι ίσες με αυτές της άδειας— γιατί τα περιγράμματα των οριζοντίων ιδιοκτησιών μεταβλήθηκαν.
  2. Alfani Διάβασε την παράγραφο 1β του άρθρου 87 του Ν. 4495 και το αντίστοιχο εδάφιο της ερμηνευτικής εγκυκλίου.
  3. @akis73 Ο νόμος λέει ότι δεν συνυπολογίζονται μέχρι 80% της κάλυψης και δόμησης. Στο παράδειγμά σου λες ότι δεν συνυπολογίζεται το 80% των ημιυπαιθρίων. @pipakos Επειδή —όπως διαπίστωσες— δεν έχει νόημα ο περιορισμός, στην ερμηνευτική εγκύκλιο έχει αφαιρεθεί.
  4. freecat Θα ελέγξεις τη μεταβολή της πλευράς του κτιρίου στην οποία ανήκει το βάθος του ημιυπαιθρίου. Η ανοχή 2% δεν αναφέρεται στα 40 εκατοστά μόνο. Θα προσθέσεις τα επιμέρους τμήματα της πλευράς και θα υπολογίσεις την ποσοστιαία μεταβολή συνολικά.
  5. @iromich Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι κοινόκτητος. Τα τοιχώματα του ανελκυστήρα είναι τμήμα του φέροντος οργανισμού. @FranksW Όχι, δεν υπάρχουν.
  6. Alfani Η ανοχή του 2% αναφέρεται στις διαστάσεις του κτιρίου και όχι στην επιφάνεια. Η διαφορά των 2,30 τ.μ. στα 16,20 τ.μ. δεν είναι μικρή, είναι 14%. Είναι υπέρβαση δόμησης (ενδεχομένως και κάλυψης). Εάν οι αυθαιρεσίες έγιναν πριν το 1975 (με επικρατούσα χρήση κατοικία) είσαι στην κατηγορία 1.
  7. freecat Διάσταση του κτιρίου είναι το συνολικό μήκος ή πλάτος. Η ανοχή του 2% αναφέρεται στις διαστάσεις του κτιρίου. Οι ημιυπαίθριοι είναι τμήμα της κάλυψης, δηλαδή συμμετέχουν στη συνολική διάσταση του κτιρίου. Οι εξώστες, όμως, όχι.
  8. @freecat 1. Σωστά. 2. Μόνο τις διαστάσεις κάτοψης ενημερώνεις. Οι υπολογισμοί του διαγράμματος παραμένουν ως έχουν. 3. Μπορείς.
  9. @iromich Συγκρίνεις τη συνολική επιφάνεια των εξωστών που έχουν κατασκευαστεί με τη συνολική επιφάνεια των εξωστών της άδειας. Εάν υπάρχει υπέρβαση της επιφάνειάς τους μέχρι 20% και η προβολή του αυθαίρετου εξώστη δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο, είναι κατηγορία 3.
  10. @iromich Προσμετρώνται στο διαμέρισμα.
  11. @stetr Επαγγελματικό λογαριασμό πρέπει να διαθέτεις υποχρεωτικά όταν λαμβάνεις αμοιβές από ιδιώτες. Εάν έχεις συναλλαγές μόνο με επαγγελματίες (B2B) δεν χρειάζεται.
  12. @stetr Η αναγραφή ΑΦΜ και ΔΟΥ είναι υποχρεωτική μόνο για την εφορία. Για σχέδια, εκθέσεις, βεβαιώσεις και οτιδήποτε άλλο σχετικό με το επάγγελμα του μηχανικού δεν χρειάζεται. Βεβαίως, μπορείς να έχεις μία σφραγίδα για όλες τις χρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο ΑΦΜ και η ΔΟΥ στα στοιχεία της. Μπορείς να συμπεριλάβεις και διεύθυνση email.
  13. @ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ Σωστή είναι η διαδικασία με τα τρία βήματα που περιγράφεις. Συναίνεση, όμως, δεν απαιτείται για τον διαχωρισμό, αφού δεν επηρεάζεται άλλη ιδιοκτησία ή κοινόχρηστος χώρος.
  14. @Giannis12345 Εάν έβγαλες νέα οικοδομική άδεια, τότε ακολουθούνται παρόμοιες διαδικασίες με την προηγούμενη.
  15. Υποθέτω ότι το υπόγειο αλλάζει χρήση από βοηθητική σε κύρια. Άρα έχεις υπέρβαση συντελεστή δόμησης. Για το ύψος δεν υπάρχει κάτι τόσο ξεκάθαρο στον νόμο, αλλά αφού από την ανύψωση της οικοδομής ωφελήθηκε μόνο το υπόγειο (που έγινε ισόγειο) χρεώνεται όλη την υπέρβαση (με τον ανάλογο συντελεστή). Εάν, όμως, θεωρείς ότι και οι τρεις όροφοι ωφελούνται, γιατί κατασκευάστηκαν σε μεγαλύτερο ύψος (σε σχέση με την άδεια) από το διαμορφωμένο έδαφος, μπορείς να μοιράσεις την υπέρβαση δια τρία.
  16. Εάν πληρούνται οι περιορισμοί του ΝΟΚ για εξώστες εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ, δεν χρειάζεται να αναφέρεις τίποτα. Αρκεί η παράβαση κατηγορίας 3 για τη μετακίνηση του κτιρίου. Για το υστερόγραφό σου: ουσιαστικά δεν υπάρχει προϋπολογισμός, απλώς συνυπολογίζεις ως παράβαση και το γεγονός ότι ο εξώστης βρίσκεται σε θέση που παραβιάζει τον κανονισμό. Εντελώς διαδικαστικό (ίσως και ανούσιο) είναι αυτό γιατί αφού άλλαξε θέση το κτίριο, εννοείται ότι ακολούθησε και ο εξώστης.
  17. @Doctorbike Η παράβαση χρεώνεται στο πρώην υπόγειο και νυν ισόγειο. Το ύψος των δύο ορόφων πάνω από το υπόγειο παρέμεινε το ίδιο, άρα δεν υπάρχει παράβαση σε αυτούς.
  18. @tettris Προφανώς ρωτάς για την περίπτωση που δεν πληρούνται οι περιορισμοί της παραγράφου 3 του άρθρου 16 του ΝΟΚ. Αφού ήδη έχεις παράβαση της κατηγορίας 3, βάλε και μία παράβαση αναλυτικού (οπότε πάλι έχεις το ελάχιστο πρόστιμο) ώστε να περιγράψεις τη νέα θέση του εξώστη.
  19. Με το κλειστό πατάρι δεν ασχολείσαι για τον πίνακα. Στις δαπάνες κοινοχρήστων συνήθως δεν συμμετέχουν οι αποθήκες και οι θέσεις στάθμευσης, ακόμα και αν έχουν χιλιοστά. Όμως εάν θέλεις να έχουν μία μικρή συμμετοχή στα κοινόχρηστα, μπορείς να το κάνεις. Συνεννοήσου με τον συμβολαιογράφο. Το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες του ανελκυστήρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχει στάση στο υπόγειο.
  20. @lmarale Στα 1,2,3· ναι. Στο 4· όχι, εκτός εάν υπάρχει ιδιοκτήτης αποθήκης ή θέσης στάθμευσης που δεν είναι ένοικος της πολυκατοικίας. Στο 5· όχι, αλλά η περιγραφή είναι ασαφής.
  21. @ManousosE Με έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας γιατί είναι κατασκευή της παραγράφου 2δ του άρθρου 19 του ΝΟΚ. Νομίμως υφιστάμενα είναι και τα τακτοποιημένα αν έχουν εξαιρεθεί οριστικά.
  22. @sirter Για την ηλεκτρονική ταυτότητα αδόμητο χαρακτηρίζεται οικόπεδο ή γήπεδο, εφόσον δεν υφίσταται σε αυτό κατασκευή που προϋποθέτει την έκδοση πράξης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.
  23. @Germanos007 Όχι, δεν γίνεται αυτόματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.