Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκτορας Κοσκινάς

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Έκτορας Κοσκινάς's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν το βρίσκω... Σε περίπτωση θανάτου μοναδικού ιδιοκτήτη ακινήτου και πριν την αποδοχή από τους κληρονόμους θεωρείτε λάθος να προχωρήσει η καταχώρηση με εξουσιοδότηση πχ από εγγύτερο συγγενή/κληρονόμο ? Δηλαδή θα μπορούσε να θεωρηθεί υπόχρεος?
  2. Φίλε ΚΑΝΑ ευχαριστώ για την απάντηση, ναι έχει περάσει Σ.Α. Πήρα παράταση (Αρθ.29 παρ.6 Ν.4067/2012) μιας και έχει περατωθεί ο Φ.Ο. και προκειμένου να ολοκληρώσω τις όψεις για να αναθεωρήσω επ' αόριστον. Η πολεοδομία δεν με αφήνει να αναθεωρήσω (θέλω να τροποποιήσω τα κουφώματα) Αναρωτιέμαι λοιπόν αν σύμφωνα με το Αρθ.28 περ.η του 4495 μπορεί να γίνει ενημέρωση εφ'όσον δεν αλλάζουν δόμηση, κάλυψη όγκος.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι Οικοδομική άδεια του 1997 με ισχύ έως 2005 πήρε παράταση έως 31-12-2024 μέσω έγγραφης ενημέρωσης μιας και έχει περατωθεί ο Φ.Ο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τροποποιήσεις στα εξωτερικά κουφώματα (διαστάσεις, μετατοπίσεις, καταργήσεις) καθώς και τροποποιήσεις υλικών (αλουμίνια αντί για ξύλινα κουφώματα). Μπορεί αυτό να γίνει κατά την άποψη σας με ενημέρωση όπως ορίζει ο 4819/2021 και εφόσον δεν επηρεάζεται καλυψη/δομηση/ογκος ή αυτού του είδους οι παρατάσεις δεν επιδέχονται αναθεωρήσεων/ενημερώσεων. Στην περιοχή υπάρχει Σ.Α. Σας ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα σας. Σε παραδοσιακό <2000 έχω νομίμως υφιστάμενη (προ 1928) διώροφη κατοικία η οποία ξεπερνά κατά πολύ τους σημερινούς όρους δόμησης (άνω του 100%). Εκδόθηκε Ο.Α. αναπαλαίωσης το 1986 και έκτοτε (μετά το χαρακτηρισμό του οικισμού) κατασκευάσθηκε αυθαίρετη επέκταση 20 τ.μ., εφαπτόμενη στο κτίσμα αλλά ανεξάρτητη ως προς την πρόσβαση. 1) Σχετικά με το 116 παρ. 5, υπολογίζω το ποσοστό υπέρβασης ως προς τους σημερινούς όρους δόμησης (Επιτρεπόμενη Δόμηση = 100 τ.μ. οπότε είμαι στο 20%) ή δεν έχω περιθώρια επειδή το νομίμως υφιστάμενο ξεπερνάει ήδη κατά πολύ τα επιτρεπόμενα? 2) Επειδή δεν μου είναι ξεκάθαρο παρά την ανάγνωση όλων των ανωτέρω άρθρων, για τα σχέδια αποτυπώσεων (θα καταθέσω Κατόψεις-Όψεις-Τομές-Τοπογραφικο φυσικά) δεν επαρκεί η υπογραφή ΠΜ και απαιτείται Αρχιτέκτονας ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.