Μετάβαση στο περιεχόμενο

Helen M

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Ευβοια
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αυτά ήθελα να μάθω! Άρα, ΜΠΟΡΩ να κάνω διάνοιξη του δρόμου ως ιδιώτης, ακολουθώντας τις διαδικασίες που μου αναφέρετε, αντί να περιμένω για χρόνια την απαλλοτρίωση. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας! ☺️
  2. Στο τοπογραφικό του οικοπέδου φαίνεται η ρυμοτόμησή του όπως στο σχεδιάγραμμα που σας έφτιαξα καθώς επίσης αναγράφεται πως τα δυο οικόπεδα που προκύπτουν(α1 και α2 στην εικόνα παραπάνω) είναι άρτια αλλά θα καταστούν οικοδομήσιμα μετά την διάνοιξη οδού πλάτους 10μ. Η απορία μου είναι αν έχω το δικαίωμα ως ιδιώτης να κάνω μόνη μου την διάνοιξη του δρόμου, ακολουθώντας προφανώς τις νόμιμες διαδικασίες που θα απαιτηθούν, ώστε να αξιοποιήσω την ιδιοκτησία μου.
  3. Το πλάτος του δρόμου θα είναι δέκα μέτρα, ήλπιζα να αρκούν τα πέντε για να αποκτήσει πρόσωπο το οικόπεδο. 😩 Κατά τα άλλα, αν κατεδαφίσω ό,τι χρειάζεται, αντιστοίχως ρίξει κι ο γείτονας την αποθήκη του και καθαρίσουμε το τμήμα των οικοπέδων μας όπου περνά ο δρόμος, θα αρκούν αυτά για να αποκτήσει το οικόπεδό μου πρόσωπο και να γίνει οικοδομήσιμο; Χρειάζεται να πάρω κάποια άδεια από τον δήμο;
  4. Καλησπέρα σας. Στο παρακάτω σχέδιο έφτιαξα πρόχειρα πώς πρόκειται να ρυμοτομηθεί το οικόπεδο της οικογένειάς μου (με το μπλε περίγραμμα) κι εκείνο του γείτονα-συγγενή(στα αριστερά) για την διάνοιξη νέας οδού. Με την απαλλοτρίωση θα κατεδαφιστεί ένα μικρό σπίτι στο δικό μας οικόπεδο("ΣΠΙΤΙ α2", είναι αυθαίρετο κτίσμα οπότε δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης) κι ένα μέρος από τις ετοιμόρροπες αποθήκες του γείτονα. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν επιτρέπεται νόμιμα, σε συνεργασία με τον γείτονα, να ανοίξουμε μόνοι μας τον μισό δρόμο (μόνο το κίτρινο τμήμα στη φωτο) ώστε να αποκτήσω πρόσβαση στο "οικόπεδο α2" ιδιοκτησίας μου κι αποφεύγοντας ταυτόχρονα την δαπανηρή κατεδάφιση του "σπιτιου α2" ή αν είναι τελικά μονόδρομος η αναμονή ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης.
  5. Καλησπέρα σας! Οικόπεδο άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο περιμένει εδώ και χρόνια την ρυμοτόμισή του για διάνοιξη νέας δημοτικής οδού(σύμφωνα με το νέο σχέδιο πόλεως της περιοχής μου). Μέσα σε αυτό το οικόπεδο υπάρχει οικία 95τμ χτισμένη το '70, μια άλλη 45τμ αυθαίρετη που όμως θα κατεδαφιστεί για την διάνοιξη του δρόμου και δυο αποθήκες κολλητά η μια στην άλλη. Η μεγάλη οικία των 95τμ και οι αποθήκες είναι πλήρως νομιμοποιημένα κτίσματα. Δεδομένου ότι δεν μπορώ να χτίσω τίποτα μέχρι να ανοίξει - κάποτε - ο δρόμος, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πολεοδομικά μού επιτρέπεται αυτή τη στιγμή κάτι από τα παρακάτω: 1) Κατασκευή σοφίτας για χρήση ως αυτόνομη οικία. 2) Διαχωρισμός της υπάρχουσας κατοικίας των 95τμ σε δυο αυτόνομες οικίες. 3) Αλλαγή χρήσης των δυο αποθηκών συνολικού εμβαδόν 30τμ ώστε να μετατραπούν σε οικία με όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν(στατική μελέτη, ενίσχυση των τοιχών λόγω απουσίας θεμελίων, υποστηλώματα για τη στήριξη νέας σκεπής κτλ) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.