Μετάβαση στο περιεχόμενο

George0006

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από George0006

  1. Καλημέρα σας , 

    Κατέχω το 80% και το 20% το κατέχει ο αδερφός μου. Ο χώρος του οικοπέδου έχει χαρακτηριστεί ως χώρος Πρασίνου για δεύτερη φορά

    ΧΩΡΙΣ να έχει ο Δήμος το ικανοποιητικό πόσο για να τον πάρει.

    Ο Δήμος ξανά δεσμεύει χωρίς να έχει το ποσό που αντιστοιχεί και έτσι δεν συμφωνώ εγώ με το ποσό που μου δινουν. Το θέμα θα πάει στην περιφέρεια για να το ελέγξουν από ότι μου είπε ο δικηγόρος μου.

    Το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρετου ο αδερφός μου με 20% θέλει το ποσό που του δίνουν και να μείνει ως χώρος Πρασίνου ενώ εγώ με 80% θέλω να το πάρω και δεν συμφωνώ με το ποσό. 

    Δηλαδή διαφωνούμε...

    Έστειλε χαρτί στο Δήμο , ίσως θα στείλει και στην περιφέρεια μέσω δικηγόρου ότι το οικόπεδο θέλει να μείνει ως χώρος πρασίνου. 

     

    Μπορεί να καθορίσει την διαδικασία να πάρουμε το ποσό που δίνουν ενώ εγώ έχω παραπάνω ποσοστό ?

     

     

  2. On 28/5/2023 at 7:41 ΠΜ, MAKAP said:

    Ενα οικόπεδο μπορεί να ανήκει σε ένα ή περισσότερους ιδιοκτήτες, και αυτοί να έχουν ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο, που σημαίνει ότι το οικόπεδο ΔΕΝ μπορεί να διαιρεθεί σε τμήματα, κατά τα ποσοστά κάθε ιδοκτήτη, για το λόγο ότι τα τμήματα αυτά δεν θα αποτελούσαν άρτια οικόμεδα.

    Το οικόπεδο εξακολουθεί να είναι στην κατοχή σας, αλλά η χρήση του έχει αλλάξει, σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη, και από οικοδομήσιμο χαρακτηρίστηκε κοινόχρηστο πράσινο και δεν μπορείτε να το "εκμεταλλευτείτε" ως οικοδομήσιμο.

    Εάν η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε μετά το 1983, πρέπει να έχει προβλεφθεί, με τη μελέτη αυτή, οικόπεδο σε άλλη θέση, για την "αντικατάστασή" του ή χρηματική αποζημίωση. Εάν εγκρίθηκε πριν από το 1983, ακολουθείται άλλη διαδικασία.

    Καλησπέρα φίλε , σχετικά με την απάντηση σου διάβασα αυτό για τα εξ αδιαιρέτου 

    "Αυτούσια διανομή σημαίνει ότι το ακίνητο χωρίζεται σε τμήματα αναλόγως των μεριδίων των συνιδιοκτητών. Για παράδειγμα ένα οικόπεδο εντός σχεδίου, επιφανείας 1.000 τ.μ. χωρίζεται σε δύο τμήματα, το ένα 750 τ.μ., το οποίο λαμβάνει ο συγκύριος που έχει το 75% του οικοπέδου και σε ένα δεύτερο τμήμα, των 250 τ.μ., που λαμβάνει ο συγκύριος που έχει το 25% εξ αδιαιρέτου, υπό την προϋπόθεση ότι η ελάχιστη αρτιότητα οικοπέδου στην περιοχή είναι 250 τ.μ. και έτσι δημιουργούνται δύο άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα. "

    σε αυτό το άρθρο πως γίνεται η αυτούσια διανομή https://gkls.gr/our-services/diloseis-ktimotologiou/ex-adiairetoy-idiokthsia/#1553430968403-02e5fba1-6ee9 .

    ερώτηση 1:  ποιος καθορίζει ότι είναι άρτιο το λέει κάπου ή πόσο αρτιότιτα έχει? μπορώ να φέρω πχ πολεοδομία και να ορίσει? 

    ερώτηση 2: για την αυτούσια διανομή πρέπει πχ όπως λέει και αυτό να συμφωνήσει και το 25% ? 

    αν γνωρίζει και κάποιος άλλος για το θέμα ας απαντήσει

    Ευχαριστώ

     

     

     

  3. 1 λεπτό πριν, tetris said:

    Μόνο με δικαστική απόφαση

    αφού το λέει ο νόμος  αυτός . (και είχε βγει απόφαση δικαστηρίου  ότι είτε θα μας δώσουν αποζημίωση είτε το οικόπεδο συντομα) .  

    μέσα στους 6 μήνες όπως λέει ο νόμος αν δεν συμφωνήσουμε για το ποσό το δίνουν

     

     

  4. Καλημέρα  βλέποντας αυτό το άρθρο https://www.epohi.gr/article/38700/o-dhmos-thessalonikhs-apoharakthrizei-oikopedo-poy-proorizotan-gia-nhpiagogeio και με τον νόμο " Ο νέος νόμος 4759/2020 (Χατζηδάκη) “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό κάθε δεσμευμένης για κοινωφελή χρήση ιδιοκτησίας όταν έχουν παρέλθει 15 χρόνια από τον χαρακτηρισμό αυτής." 

    μήπως μπορούμε να το αποχαρακτηρίσουμε για το συγκεκριμένο οικόπεδο που έγραψα? 

    και ΑΝ καταλαβα καλά λέει ότι σε περίπτωση που το χαρακτηρίσουν ξανά από πολεοδομική αναγκαιότητα θα πρέπει να δώσουν την αποζιμίωση μέσα στους 6 μήνες (συγκεκριμένα γράφει  αποζημίωση μέσα σε 6 μήνες των/του ιδιοκτητών/τη. ) 

    και αν δεν το κάνουν έρχεται το οικόπεδο στην κυριότητα μας.

    Κατάλαβα σωστά?

     

  5. 1 ώρα πριν, MAKAP said:

    Ενα οικόπεδο μπορεί να ανήκει σε ένα ή περισσότερους ιδιοκτήτες, και αυτοί να έχουν ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο, που σημαίνει ότι το οικόπεδο ΔΕΝ μπορεί να διαιρεθεί σε τμήματα, κατά τα ποσοστά κάθε ιδοκτήτη, για το λόγο ότι τα τμήματα αυτά δεν θα αποτελούσαν άρτια οικόμεδα.

    Το οικόπεδο εξακολουθεί να είναι στην κατοχή σας, αλλά η χρήση του έχει αλλάξει, σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη, και από οικοδομήσιμο χαρακτηρίστηκε κοινόχρηστο πράσινο και δεν μπορείτε να το "εκμεταλλευτείτε" ως οικοδομήσιμο.

    Εάν η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε μετά το 1983, πρέπει να έχει προβλεφθεί, με τη μελέτη αυτή, οικόπεδο σε άλλη θέση,ρίθηκε π για την "αντικατάστασή" του ή χρηματική αποζημίωση. Εάν εγκριν από το 1983, ακολουθείται άλλη διαδικασία.

    Δεν είμαι σίγουρος αν εγκρίθηκε πριν το 1983 ποια η διαφορά? Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πριν για αυτό το ρωτάω 

    Από εκεί και πέρα  ο  Δήμος μέσω δικηγόρου ούτε αντικατάσταση του ή να δώσουν χρηματική αποζιμίωση. Ο Δήμος το αποδέσμευε  το οικόπεδο. Μπήκε το πράσινο ταμείο όπου το σταμάτησε σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου μου και είπε να μας δώσει το ποσό για να το πάρουμε. Το οποίο δεν ήταν στην αντικειμενική αξία του και κάναμε ένσταση. 

    Ξανά χαρακτηρίστηκε πάλι πράσινο τώρα όμως σύμφωνα με το χαρτί που μας έστειλε ο Δήμος γιατί είναι νόμος που το χαρακτηρίζει ξανά ως πράσινο. 

    τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση?

     

  6. Καλησπέρα , 

    Έχω ένα οικόπεδο με το οποίο το έχουν χαρακτηρίσει χώρο πρασίνου. Η δικαστική απόφαση  που βγήκε ( πριν 10 χρόνια και πάνω ) έλεγε  είναι να ληφθεί σύντομα  μία απόφαση είτε να το πάρουμε (εγώ και ο αδερφός μου και ο θείος μου) είτε να  μας δώσει λεφτά ο Δήμος.  Το πράσινο ταμείο είπε ότι θα μας δώσει τα λεφτά γιατί ο Δήμος δεν έχει .Κάναμε ένσταση για το ποσό που έδινε γιατί δεν ήταν στην αντικειμενική αξία του. Μας έστειλε απάντηση ότι το ποσό το μέγιστο που δίνει είναι ας πούμε 100. 

    Το από χαρακτηρίζουν από πράσινο και το ξανά χαρακτηρίζουν πράσινο ( σύμφωνα με κάποιον νόμο ).

    Το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου κάτι που θα ήθελα πολύ να "διαιρεθεί και να έχω το δικό μου ποσοστό" αλλά δεν νομίζω να γίνεται. 

    Έχω ερωτήσεις και ελπίζω να έχετε καλές συμβουλές

    1)μπορεί καταρχάς να  πάρω το δικό μου ποσοστό και να πω αυτό μου ανήκει ? ( ή θα πρέπει  πρώτα να τελειώσει όλη η διαδικασία με το πράσινο ταμείο - χώρος πρασίνου )

    2) έχουν περάσει 10 χρόνια και παραπάνω από την απόφαση του δικαστηρίου  που λέει "σύντομα" εγώ τι μπορώ να κάνω ώστε να έρθει στην κατοχή μου/μας ?

     

      

  7. 8 ώρες πριν, Didonis said:

    υπάρχει ?!

    (στο μεταξύ διάβαζε με προσοχή τι σου γράφει ο @dimitris GM)

    και φυσικά υπάρχουν πέραν της πρώτης δικάσιμης και αναβολές, και εφέσεις και αναβολές στις εφέσεις κλπ.....

    Τώρα αν βάλεις τις γλάστρες (>100Kg η κάθε μία με το χώμα κλπ) θα αγχωθεί και ο άλλος ..... 🤣

    μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω.. τώρα δεν ξέρω αν βάλω καμία κάμερα ώστε να μην τις πειράξει  

    Δυστυχώς αυτό φοβάμαι ότι παίρνει πολύ καιρό

    Σας ευχαριστώ όλους σας :)

     

  8. 2 λεπτά πριν, Bill22 said:

    αυτό είναι ζήτημα καθαρά νομικό

    Αν θες να ζητήσεις κάποια γνώμη σίγουρα θα απευθυνθείς στον δικηγόρο σου.

    Αλλιώς σε αντίστοιχο φόρουμ δικηγόρων (με τις αντίστοιχες παθογένειες)  

    Καλησπέρα Βασίλη , ο δικηγόρος σίγουρα θα πει ότι γίνονται γρήγορα για τα χρήματα για αυτό ρώτησα εδώ. Δεν το σκέφτηκα να ρωτήσω σε φόρουμ δικηγόρων 

  9. Καλησπέρα σας , επανέρχομαι στο θέμα  διότι με έχουν σταματήσει ορισμένοι φίλοι. Ήμουν στην διαδικασία να στείλω εξώδικο αλλά το σταμάτησα.

    Μου λένε ότι παίρνει καιρό για να γίνει το δικαστήριο μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια  για να βγει η απόφαση.

    Θα παίρνει αναβολές  μου λένε αυτός και τέτοια. 

    Ποια είναι η γνώμη σας  για αυτό?

  10. On 17/7/2022 at 11:11 ΜΜ, georgios_m said:

    Μειώνοντας τις ώρες ανά ημέρα αυξάνουν τις συνολικές ημέρες του έργου και η ταλαιπωρία και πάλι παρατείνεται.

    Το αν οι εργάτες είναι νόμιμοι δεν τους κάνει πιο θορυβώδεις.

    Καλησπέρα , διαβάζοντας τα σχόλια θα πω ότι στην περίπτωση μου δεν είναι συνεργείο, δεν ξέρω εάν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Είναι απλοί εργάτες.  Ο συγκεκριμένος εργοδότης ''γείτονας''  είναι και όχι κάποιος μηχανικός.  

    Το θέμα είναι ότι επειδή δεν έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες  , μπορεί να τους βάζει και επίτηδες να κάνουν κομπρεσέρ μόνο και μόνο για να ενοχλεί. 

    1. Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο με τα κομπρεσέρ? Από ότι κατάλαβα όχι!  Τι μπορεί κάποιος να κάνει που έχει να κάνει με τέτοιον γείτονα ? πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος μένει αλλού . Δεν μπορεί κάποιος να κάνει πχ σήμερα 22-7-22 4 μήνες κομπρεσέρ σε ένα σπίτι και μετά τον επόμενο χρόνο πχ 22 - 3 -23  να ξανά ξεκινάει κομπρεσέρ στο ίδιο σπίτι. 

    2.Ακόμα και να απευθυνθώ κάπου για αδήλωτη εργασία , από ότι μου λένε  τίποτα δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν λειτουργούμε Ισχύει?

    Ευχαριστώ για τα σχόλια 

     

  11. Το ίδιο λέμε.  ΔΕΝ τον νοιάζει.....Ο άνθρωπος δεν τον νοιάζει και τον έχουν πει και άλλοι γείτονες αυτά που μου είπες να πω. Θα έδειχνα ανοχή εφόσον νοιαζόταν για τον διπλανό του.   Μου λέρωσαν το αμάξι στις αρχές από τα βαψίματα που είχαν κάνει δεν είπα τίποτα. Τα πλήρωσα εγώ . 

  12. 14 λεπτά πριν, kotor9 said:

    Οκ εγώ σου είπα μια γνώμη. Άλλωστε οι καλές σχέσεις με την εκάστοτε γειτονιά μόνο υπέρ σου θα είναι μέσο μακροπρόθεσμα (που έλεγε και ένας παλιός ποδοσφαιρικος παραγοντας ).

    ΥΓ πότε να βαρεσουν κομπρεσέρ οι οικοδομοι δηλ ; Αν όχι 8-11;

    Μετά της 9 έστω.. υπάρχουν άτομα και  με προβλήματα υγείας 

  13. 1 ώρα πριν, tetris said:

    Αν είναι καθ' όλα νόμιμος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή...

    δεν  νομίζω για τους εργάτες ότι είναι 

     

    55 λεπτά πριν, kotor9 said:

    Σκέψου ότι όταν χτιζόταν το σπίτι που μένεις οι γείτονες της τότε περιόδου αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα (ίσως και χειρότερο ).

    Πάντως να σου πω και το εξής : και μόνο που οι ώρες που κάνουν τις εργασίες είναι κανονικές (όπως αναφέρεις) δείχνει ότι δεν είναι αναίσθητοι .

    Κάνε υπομονή. Δυστυχώς η οικοδομή έχει φασαρία αλλά είναι μια αναγκαία φασαρία.

    Το κανονικές από της 8 εώς  11 κομπρεσέρ και 2 εώς 3ης το μεσημέρι. Εγώ  θα έλεγα τους γείτονες συγνώμη και δεν θα ξεκινούσαν από της 8. Και 1 φορά και Κυριακή το κάνανε αλλά λάθος μου που δεν είχα κάνει κάτι.

  14. Καλησπέρα σας, 

    Η πολεοδομία έδωσε ορισμένα πρόστιμα στον γείτονα  έπειτα από καταγγελία που είχα κάνει ,δεν  άντεχα άλλο.  Καθημερινά 4.5 μήνες συνεχόμενα  υπήρχε θέμα με τους εργάτες που με τα κομπρεσέρ να σπάνε πλακάκια και στα σπίτια του  και άλλα μηχανήματα μας ενοχλούσαν καθημερινά (Σε ώρες κανονικές αλλά ήταν πάρα πολλές οι ώρες και δεν ησυχάζαμε). 

    Ο γείτονας είναι από το εξωτερικό έχει αρκετά  και είπε να φτιάξει τα σπίτια του, δεν τον ένοιαξε καθόλου για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους γείτονες του. Ούτε τον ενδιαφέρει αν ενοχλεί ή δεν ενοχλεί κάποιον. Οι εργάτες που δούλευαν ήταν τουλάχιστον 10 και ανασφάλιστοι κατά την άποψη μου. Έκανε μονώσεις ταράτσας ,μονώσεις δαπέδων, θερμομώνοσει εξωτερική και άλλα που δεν γνωρίζω εγώ ,γενικώς αναικαίνησε τα σπίτια του. Το κακό είναι ότι δεν υπολογίζει τους άλλους και να μας πει τίποτα σαν να μην υπάρχουμε μόνο ο εαυτός του είναι. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να "χαλάσει κάποια υποδομή" που είναι στα σπίτια του προς τα δικά μας(των γειτόνων)

    Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω για την συγκεκριμένη περίπτωση?

    Σας ευχαριστώ πολύ 

  15. διάβαζα σε διάφορα sites ότι και σε δικηγόρο  να πάω αν βάλει το αμάξι του σε χώρο που είναι ιδιωτικός(διότι είναι συγκρότημα) δεν μπορεί η αστυνομία να μετακινήσει το όχημα του ή να του πάρει τις πινακίδες ή να του κάνει τίποτε. ισχύει? 

    Ακόμα και γλάστρες να βάλω θα τις μετακινήσει.. 

  16. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

    Καλησπέρα σας , έχω μια μεζονέτα και αυτή έχει αποκλειστική χρήση. (φαίνεται και από τα σχέδια ) 

    Στην αποκλειστική χρήση μου παρκάρει ο γείτονας χωρίς την άδεια μου και δεν φεύγει ενώ είναι δικός μου ο χώρος. Την δική του αποκλειστική χρήση την έχει κάνει κήπο με αποτέλεσμα να μην έχει θέση για πάρκιγνκ. Έχει 2 αμάξια. Το 1 το έχει αφήσει μόνιμα στο χώρο μου (αποκλειστική μου χρήση) και αν παρκάρω απλά θα με κλείσει και δεν θα μπορώ να βγώ. 

    Αποτέλεσμα να μην έχω να παρκάρω εγώ..

    Από όσο ξέρω μπορώ να το κάνω αυτό τον χώρο και κήπο εφόσον είναι αποκλειστική χρήση δική μου. Εγώ θέλω να το χρησιμοποιήσω για το αμάξι μου.

    Τι μπορώ να κάνω  νομικά ώστε να τον βγάλω έξω από τον χώρο μου και να παρκάρω εκεί το δικό μου?

    σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.