Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spiros Papas

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

461 profile views

Spiros Papas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Κώστα, η βροχή έπεσε αν θυμάμαι καλά την 6η-7η μέρα. Μπήκε δυστυχώς πολύ νερό ανάμεσα από το αφρομπετόν - στηθαία... Θα βοηθούν οι ρύσεις, δεν ξέρω όμως κατά πόσο σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. Και το θέμα είναι μετά ότι το υπόστρωμα είναι δύσκολο να στεγνώσει. Και δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα κάνει. Δεν ξέρω αν εφαρμόζεται αυτό που ρωτάς για το νάιλον, άλλωστε πού να βρεθεί κομμάτι που να καλύψει τόσο μεγάλη επιφάνεια (στη δική μου περίπτωση 150τ.μ.)
  2. Η μέτρηση παραμένουσας υγρασίας στα 2/3 του υποστρώματος γίνεται με υγρασιόμετρο που μπορεί να μετρήσει μέχρι εκείνο το βάθος (μέχρι ποιο βάθος μπορεί να μετρήσει ένα αξιόπιστο υγρασιόμετρο;) ή θα πρέπει να γίνουν αναγκαστικά τρύπες στο υπόστρωμα; Ευχαριστώ και πάλι
  3. Pavlos33, jbosdas, σας ευχαριστώ πολύ! jbosdas τον υπολογισμό με διάγραμμα Glaser τον έχω διδαχθεί κι εγώ στο πρώτο έτος σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, έχω κάποιες βασικές γνώσεις. Στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ξέρω τι γίνεται. Κάποιους υπολογισμούς επιχείρησα να τους κάνω κι εγώ με το Ubakus κι άλλα δωρεάν online προγράμματα, όμως όπως προανέφερα δεν έχω ξαναασχοληθεί με μονώσεις και το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, θέλει επιπλέον μελέτη κι όχι μόνο διάγραμμα Glaser. Την οποία μελέτη δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις μέχρι στιγμής να την κάνω, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι μηχανικοί, του κοντινού μου περιβάλλοντος, στους οποίους απευθύνθηκα! Σε περιπτώσεις που πιέζει ο χρόνος, το ζήτημα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν συνεργεία που μπορούν να φέρουν εις πέρας εφαρμογές μόνωσης “πιο εναλλακτικές”, με επιτυχία σε βάθος χρόνου, πέρα από τις συνηθισμένες που εφαρμόζονται κατά κόρον στην Ελλάδα.
  4. SOS ερώτημα! Το πρόβλημα είναι το εξής: ότι ξεκινήσαμε τις εργασίες (θερμομονωτικό EPS και αφρομπετόν) και με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, πέρασαν νερά και μέσα στο σπίτι και τοπικά έχει πλημμυρίσει… Οι απορίες μου είναι: Τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Η πλάκα εσωτερικά (λογικά) έχει απορροφήσει πολύ νερό. Το ίδιο και το θερμομονωτικό αλλά και το αφρομπετόν. Υπάρχει περίπτωση να εξατμιστούν όλα αυτά σε εύλογο χρόνο, ώστε να συνεχιστεί η στεγανοποίηση και να κλείσει; (με το ασφαλτόπανο). Υπάρχει περίπτωση στο σημείο που έχει πλημμυρίσει, να στεγνώσει με εξαεριστικά; Και τέλος, (κρίσιμο ερώτημα!) ποιο είναι το αποδεκτό ποσοστό υγρασίας σε πλάκα και αφρομπετόν, για να γίνει σωστά η στεγανοποίηση; Είναι το πρώτο έργο που αναλαμβάνω κι αφορά μόνωση και πραγματικά δεν ξέρω πώς να προχωρήσω, σ’ αυτό το στάδιο. Με τους συνεργάτες μου, οι απόψεις διίστανται. Οποιαδήποτε συμβουλή, απ΄όποιον έχει εμπειρία σε αντίστοιχα θέματα, είναι υπερ-πολύτιμη!
  5. Αγαπητέ Κώστα, κι εμείς τελικά στην ίδια λύση καταλήξαμε με σένα, εφόσον θέλαμε δημιουργία ρύσεων, ελάχιστο βάρος και περιορισμένη βατότητα. Όλοι μας πρότειναν αυτό. Σ' αυτό που λες για το αφρομπετόν ναι, ισχύει, δεν μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας πάνω του επαλειφόμενα τσιμεντοειδή και πολυουρεθανικά. Σίγουρα θα υπάρχουν λύσεις ως προς αυτό (εφαρμογή στρώσεως τσιμέντου πάνω στο αφρομπετόν;), αλλά θα αυξάνουν το βάρος. Σε μια αυτοψία, όταν ρώτησα για εναλλακτικούς τρόπους υγροθερμομόνωσης, αναφέρθηκαν στην πολυουρία, αλλά με απέτρεψαν, γιατί το κόστος θα ήταν πολύ υψηλό (αν θυμάμαι καλά γύρω στα 70ευρώ/τ.μ.). Αντεστραμμένη μόνωση επίσης την αποκλείσαμε, λόγω των χαλικιών που μπαίνουν ως τελική στρώση (αυξάνουν το βάρος). Άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές υπάρχουν; Δεν ξέρω. Αν ξέρει κάποιος, ας μας διαφωτίσει! Θα σου πρότεινα να προσέξεις πολύ για το πότε θα γίνει έναρξη όλων αυτών των εργασιών (αποξήλωσης, υγροθερμομόνωσης). Με τις βροχές που ρίχνει, δεν είναι παίξε γέλασε και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί…
  6. Αγαπητέ φίλε, κάνω κι εγώ ακριβώς την ίδια έρευνα, για οικία του 1955, πρόκειται για την ίδια ακριβώς περίπτωση με εσένα. Σε συνεργασία με πολιτικό μηχανικό, αφαιρέσαμε και την ελαφρόπετρα και τις μαλτεζόπλακες. Δυστυχώς, σε όσους πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και να απευθύνθηκα, κανείς δεν ήξερε να κάνει σχεδιασμό μονώσεων με τους κατάλληλους υπολογισμούς και λογισμικό. Εκ πείρας θα σου πρότεινα: Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία, βρες κάποιον μηχανικό που να ειδικεύεται στις μονώσεις (εγώ ακόμα τον ψάχνω...) Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να κάνεις αποξήλωση όλων των παλιών διαστρωματώσεων. Ώστε να στεγνώσουν τα πάντα. Στη δική μας περίπτωση η ελαφρόπετρα είχε απορροφήσει πάρα πολλή υγρασία. Στην δική σου περίπτωση δεν μπορώ να ξέρω. Κατόπιν κάνεις θερμουγρομόνωση. Μετά την πάροδο κάποιων μηνών, κάνεις τις επεμβάσεις αποκατάστασης στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Εσύ από τις 13 Ιουλίου, βρήκες κάτι καινούργιο πάνω στο θέμα σου; Καλή επιτυχία εύχομαι! Οποιαδήποτε συμβουλή για την περίπτωση, είναι ευπρόσδεκτη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.