Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnakos1

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by johnakos1

  1. Version 1.0.0

    7 downloads

    Aναπτύχθηκε πρόγραμμα-εργαλείο για την κατάτμηση κλειστών πολυγώνων. Το πρόγραμμα αυτό ακολουθεί μαθηματική προσέγγιση στην επίλυση του και λειτουργεί υπό μια μοναδική συνθήκη, τον ορισμό του προσώπου του ενός από τα δυο πολύγωνα που μπορεί να παραχθούν. Για την ορθή λειτουργία του προγράμματος παρακαλείται να αντιγραφούν τα αρχεία .lsp .dcl και .sld του φακέλου "Code" σε διαδρομή του υπολογιστή που είναι αυτή ή σχετική με αυτήν: "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2014\Support" Σε περίπτωση που η διαδρομή του φακέλου support εχει διαφορετική ονομασία στον υπολογιστή τότε πρέπει να προστεθεί στο αρχείο polygon.lsp στην γραμμή -> 134 ανάμεσα στα " " η συγκεκριμένη διαδρομή του φακέλου με διπλά \\ Πχ Folder$ ":D\\Program Files\\Autodesk\\AutoCAD 2014\\Support\\") ή Folder$ "Χ:\\Program Files\\Autodesk\\AutoCAD 2014\\Support\\") ή όπως αλλιώς αναγράφεται.
  2. Version 1.0.0

    24 downloads

    Η παρούσα πτυχιακή εργασία, έχει ως αντικείμενο μελέτης την αυτόματη σχεδίαση γεωμετρικών κατασκευών σε οικόπεδα με ρυμοτομία, με την χρήση AutoLISP, σε περιβάλλον AutoCAD. Η τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού γεωμετρικών κατασκευών σε οικόπεδα με ρυμοτομία. Γενικότερα Αναζητεί την αποτελεσματική εφαρμογή της αυτοματοποίησης σε αυτό το πεδίο, με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού AutoLISP στο περιβάλλον του AutoCAD. Σκοπός της έρευνας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος που επιτρέπει την αυτόματη σχεδίαση γεωμετρικών κατασκευών, βασιζόμενο σε προκαθορισμένες παραμέτρους και κανονισμούς ρυμοτομίας. Με την εφαρμογή της γλώσσας AutoLISP, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός εργαλείου που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των επαγγελματικών διαδικασιών σχεδίασης και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων. Μέσα από την προσέγγιση αυτή, η εργασία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πρακτικού και ευέλικτου εργαλείου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του σχεδιασμού γεωμετρικών κατασκευών, προωθώντας την εξέλιξη του τομέα και παρέχοντας νέες δυνατότητες για τους επαγγελματίες στον χώρο. Αναπτύχθηκε λοιπόν για τον σκοπό αυτόν πρόγραμμα LISP ώστε να κατασκευάζονται πολύγωνα με δεδομένο εμβαδό και επιθυμητές συνθήκες. Επιπρόσθετα ενσωματώθηκε πλαίσιο διαλόγου για την διευκόλυνση επικοινωνίας του χρήστη με το πρόγραμμα καθώς και εικόνα που λειτουργεί ως σχέδιο αναφοράς για τις διαθέσιμες επιλογές. Μελετήθηκαν κάποιες βασικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει ένας μέσος χρήστης και δόθηκαν ως πιθανές ατομικές ή πολλαπλές επιλογές για κατασκευή πολυγώνων. Κάθε λύση στο πρόγραμμα αυτό προσεγγίζεται με μαθηματική επίλυση και όχι βάση σχεδίου, εξαιρούνται κάποιοι έλεγχοι για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος. Τέλος αναπτύχθηκε ένα ακόμα πρόγραμμα-εργαλείο για την κατάτμηση κλειστών πολυγώνων. Το πρόγραμμα αυτό επίσης ακολουθεί μαθηματική προσέγγιση στην επίλυση του και λειτουργεί υπό μια μοναδική συνθήκη, τον ορισμό του προσώπου του ενός από τα δυο πολύγωνα που μπορεί να παραχθούν. --Εγκατάσταση του προγράμματος-- Για την ορθή λειτουργία του προγράμματος παρακαλείται να αντιγραφούν τα αρχεία .lsp .dcl και .sld του φακέλου "Code" σε διαδρομή του υπολογιστή που είναι αυτή ή σχετική με αυτήν: "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2014\Support" Σε περίπτωση που η διαδρομή του φακέλου support εχει διαφορετική ονομασία στον υπολογιστή τότε πρέπει να προστεθεί στο αρχείο polygon.lsp στην γραμμή -> 134 ανάμεσα στα " " η συγκεκριμένη διαδρομή του φακέλου με διπλά \\ Πχ Folder$ ":D\\Program Files\\Autodesk\\AutoCAD 2014\\Support\\") ή Folder$ "Χ:\\Program Files\\Autodesk\\AutoCAD 2014\\Support\\") ή όπως αλλιώς αναγράφεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.