Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δαίδαλoς

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δαίδαλoς last won the day on Μάρτιος 18 2023

Δαίδαλoς had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

606 profile views

Δαίδαλoς's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

20

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι κατηγορίες «λήψη υπηρεσιών» και «γενικά έξοδα με δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ» είναι, ουσιαστικά, το ίδιο πράγμα. Αφού πρόκειται για παροχή υπηρεσιών, χρησιμοποίησε την 2.3. Είδος: Ε3_585_09. Χαρακτηρισμός ΦΠΑ: κωδ.361-Φ2.
  2. @gktpgeue χρησιμοποιείς τον τύπο παραστατικού «14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)», όπως για κάθε λογαριασμό (ρεύματος, τηλεφώνου, κλπ.). Αυτονόητη προϋπόθεση: το έξοδο είναι επαγγελματικό, δηλαδή αποτελεί απαραίτητη δαπάνη για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας.
  3. Ναι, αυτό είναι το σωστό. Ίσως να είναι, αλλά αυτό ισχύει. Άρθρο 6 — παράγραφος 3.
  4. Γιατί τα ακαθάριστα έσοδά σου υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ και, σε αυτήν την περίπτωση, ο χαρακτηρισμός εξόδου διαβιβάζεται υποχρεωτικά μέσω λογιστή. Το τέλος 10% δεν είναι «ΦΠΑ στην ουσία». Το τέλος έχει ΦΠΑ με τον ίδιο συντελεστή που χρησιμοποιείται για την αξία του χρόνου ομιλίας. Χρησιμοποιείς δύο γραμμές, μία για τον χρόνο ομιλίας και μία για το τέλος.
  5. @teodimo πρόκειται περί τακτοποίησης και όχι νομιμοποίησης. 1. Όχι, έχεις παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού. 2. Είναι αυθαίρετα δομημένος χώρος (και ας είναι 1,90 το ύψος). Σε υπόγειους αυτοτελείς χώρους εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. @irene2023 ούτε το 1 ούτε το 2 αποτελεί λόγο υπαγωγής στον νόμο.
  6. @andrew33 το ένα από τα δύο. Απαραίτητη προϋπόθεση· να επιτρέπεται η υπαγωγή.
  7. Απ' ότι διάβασα, στην περίπτωση της συναδέλφου patty ολόκληρο το κτίριο υπερυψώθηκε περίπου 1 μ. (με κάποιες διαφοροποιήσεις στα ύψη ισογείου και ορόφου). Δεν κατασκευάστηκε κάποιο τμήμα (όπως η σοφίτα με τη στέγη της δικής σου περίπτωσης) που προκάλεσε την αύξηση του ύψους πάνω από το επιτρεπόμενο. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Όταν ο ιδιοκτήτης είναι ένας, δεν μας ενδιαφέρει ο καταμερισμός (αφού ο ίδιος θα πληρώσει τα επιμέρους πρόστιμα). Βεβαίως, είναι σωστό αυτό που γράφεις. Η υπέρβαση αντιστοιχεί στην επιφάνεια που έχει αυθαίρετα αυξημένο ύψος. Σωστά, πάλι την επιφάνεια του αυθαίρετου τμήματος θα χρησιμοποιήσεις γιατί η νόμιμη οικοδομή παραμένει κάτω από το επιτρεπόμενο ύψος.
  8. Όχι. Όχι, μόνο κατόψεις. "Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών".
  9. @Papathomas GA το δεύτερο (κατηγορία 1). Αφού έχεις την απαιτούμενη παλαιότητα για την κατ. 1, δεν ασχολείσαι με κατ. 3.
  10. @tettris θα βασιστείς στο παράρτημα Α και συγκεκριμένα στη φράση "σε περίπτωση αυθαίρετου ύψους τμήματος κτιρίου, ως βάση αναφοράς για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου λαμβάνεται η αντίστοιχη επιφάνεια του τμήματος του κτιρίου". Θα χρησιμοποιήσεις, λοιπόν, την επιφάνεια κάτοψης του τμήματος πάνω από το επιτρεπόμενο, και όχι όλη την κάλυψη.
  11. Σωστά, τον ίδιο αριθμό και για τα δύο. Απαντάς ως @Νίκος46 !!! Didonis Συνάδελφε @Didonis δεν απαντώ ως Νίκος46 αλλά στον Νίκος46, και συγκεκριμένα στο τμήμα της δημοσίευσής του που παρέθεσα. Δηλαδή: σωστά του είπαν οι δύο λογιστές, πρέπει να χρησιμοποιήσει τον ίδιο αριθμό και για τα δύο διαμερίσματα. Δαίδαλος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.