Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δαίδαλoς

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Δαίδαλoς

  1. Όχι, γιατί το όριο των 30 τ.μ. για κοινόχρηστα κλιμακοστάσια και των 25 τ.μ. για κλιμακοστάσια αυτοτελών ανεξάρτητων ιδιοκτησιών είναι ανά επίπεδο. Στην περίπτωση που περιγράφεις είναι τέσσερα τα επίπεδα. Εξ ορισμού ο εξώστης είναι η οριζόντια προεξοχή του δαπέδου ορόφου ή του δώματος. Επομένως ο εξώστης δεν μπορεί να είναι συνεπίπεδος μόνο με πατάρι. Στο ίδιο επίπεδο πρέπει να υπάρχει όροφος, πατάρι και εξώστης. Συνάδελφε, όταν έχεις λίγο χρόνο, μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Από τον ορισμό του ημιϋπαιθρίου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
  2. @kan62 στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου που παρέθεσες, γράφει: «Είναι σαφές ότι ο ορισμός του εσωτερικού εξώστη προϋποθέτει την μη ύπαρξη κλειστών τμημάτων αυτού για την απαλλαγή τους από την προσμέτρησή του στο συντελεστή δόμησης». Συνάδελφε, όταν έχεις λίγο χρόνο, μπορείς να εξηγήσεις τι εννοεί;
  3. Ναι, έχει παραταθεί η ισχύς της. Φυσικά μπορεί να γίνει.
  4. Ο νόμος 4178 δεν ισχύει για οποιαδήποτε ενέργεια. Επιτρέπεται μόνο η ανάρτηση δικαιολογητικών. Από πλευράς πλατφόρμας του ΤΕΕ υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Από πλευράς νομοθεσίας· όχι.
  5. Δεν υπάρχει αυθαιρεσία όταν με τις αποκλίσεις (έως 2%) των διαστάσεων του κτιρίου δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως. Ούτε όταν με τις αποκλίσεις (έως 2%) της θέσης του κτιρίου δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως και το κτίριο βρίσκεται εντός των ορίων του οικοπέδου. Ως προς την απόσταση Δ δεν γίνεται αναφορά στις διατάξεις για τις ανεκτές αποκλίσεις. Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχει κατασκευή προς υπαγωγή.
  6. Πώς θα γίνει, στη συνέχεια, οριστική υπαγωγή σε αυτόν τον νόμο από τη στιγμή που δεν ισχύει πλέον; Πρέπει να μεταφερθεί η δήλωση στον νόμο 4495 και μετά να διορθωθεί. Δεν τίθεται ζήτημα μεταβολής προστίμου επειδή η υπαγωγή γίνεται πρώτη φορά στον ισχύοντα νόμο.
  7. Μπορείς, χωρίς κανένα πρόβλημα, να χρησιμοποιήσεις μειωτικό συντελεστή 0,50.
  8. @pol_michanikos ούτε το α ούτε το β. Σύμφωνα με τη 13η παράγραφο του 42ου άρθρου του νόμου 4495, «αν αναθεωρηθεί άδεια δόμησης ή οικοδομική άδεια, που βρίσκεται σε ισχύ δεν επιβάλλεται πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου».
  9. @Κακαλος βάλε και τα αυθαίρετα τοιχία με αναλυτικό προϋπολογισμό.
  10. @michat πηγαίνεις σε οριστική και αναρτάς τα δικαιολογητικά. Όταν γίνει η μελέτη στατικής επάρκειας προχωράς σε περαίωση, αφού την αναρτήσεις και αυτή.
  11. Οπότε είναι κατηγορία 1 και δεν απαιτείται διάγραμμα κάλυψης. Από σχέδια χρειάζεται μόνο αποτύπωση (κάτοψη) της ιδιοκτησίας.
  12. Όχι, είναι παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού λόγω της εκχωμάτωσης. Δεν γράφεις ποιο τμήμα είναι αυθαίρετο. Υπήρχε υπόγειο και δημιουργήθηκε αυθαίρετη είσοδος ή είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο; Η όψη είναι τοποθετημένη επί της ρυμοτομικής γραμμής ή υπάρχει προκήπιο;
  13. Για τον έλεγχο του ποσοστού της κατηγορίας 4 είναι ξεκάθαρο ότι υπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι, ανεξαρτήτως κατηγορίας, που επιβαρύνουν τον ΣΔ. Για τη μελέτη στατικής επάρκειας, η διατύπωση της υπουργικής απόφασης αφήνει ένα μικρό περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Η γνώμη μου, όμως, είναι ότι αφού χρησιμοποιείται η φράση: «το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών», προσμετρώνται όλα ανεξαρτήτως κατηγορίας.
  14. @littlejulie μπορείς. Το πατάρι «αποτελεί παράρτημα της υποκείμενης χρήσης». Η έννοια της χρήσης είναι αυτή που περιγράφει ο Κτιριοδομικός. Το σαλόνι, για παράδειγμα, και το υπνοδωμάτιο έχουν χρήση «κατοικία». Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει υπνοδωμάτιο και στον υποκείμενο χώρο.
  15. Οι κατηγορίες «λήψη υπηρεσιών» και «γενικά έξοδα με δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ» είναι, ουσιαστικά, το ίδιο πράγμα. Αφού πρόκειται για παροχή υπηρεσιών, χρησιμοποίησε την 2.3. Είδος: Ε3_585_09. Χαρακτηρισμός ΦΠΑ: κωδ.361-Φ2.
  16. @gktpgeue χρησιμοποιείς τον τύπο παραστατικού «14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)», όπως για κάθε λογαριασμό (ρεύματος, τηλεφώνου, κλπ.). Αυτονόητη προϋπόθεση: το έξοδο είναι επαγγελματικό, δηλαδή αποτελεί απαραίτητη δαπάνη για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας.
  17. Ναι, αυτό είναι το σωστό. Ίσως να είναι, αλλά αυτό ισχύει. Άρθρο 6 — παράγραφος 3.
  18. Γιατί τα ακαθάριστα έσοδά σου υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ και, σε αυτήν την περίπτωση, ο χαρακτηρισμός εξόδου διαβιβάζεται υποχρεωτικά μέσω λογιστή. Το τέλος 10% δεν είναι «ΦΠΑ στην ουσία». Το τέλος έχει ΦΠΑ με τον ίδιο συντελεστή που χρησιμοποιείται για την αξία του χρόνου ομιλίας. Χρησιμοποιείς δύο γραμμές, μία για τον χρόνο ομιλίας και μία για το τέλος.
  19. @ioannis73 είναι σε ισχύ έως τις 31.12.2024.
  20. @teodimo πρόκειται περί τακτοποίησης και όχι νομιμοποίησης. 1. Όχι, έχεις παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού. 2. Είναι αυθαίρετα δομημένος χώρος (και ας είναι 1,90 το ύψος). Σε υπόγειους αυτοτελείς χώρους εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. @irene2023 ούτε το 1 ούτε το 2 αποτελεί λόγο υπαγωγής στον νόμο.
  21. @andrew33 το ένα από τα δύο. Απαραίτητη προϋπόθεση· να επιτρέπεται η υπαγωγή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.