Μετάβαση στο περιεχόμενο

nvel

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.341
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

Everything posted by nvel

  1. στον ΕΛΟΤ 60364 είναι στην σελίδα 70 και στο εγχειρίδιο εφαρμογής του στη σελίδα 45
  2. δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος γιατί σε ιδιωτικά δίκτυα μπορεί να υπάρχει διανομή με TN-C και η ουδετέρωση να γίνει ανά κτήριο. Έκανα λάθος για την αρχή του συστήματος δεν είναι η αρχή της εγκατάστασης αλλά ο υποσταθμός. Εννοούσα το σημείο ουδετέρωσης που και στο κανονισμό και στο εγχειρίδιο εφαρμογής του 60364 φαίνεται ότι είναι ο μετρητής.
  3. γιατί το σύστημα γείωσης αρχίζει από την αρχή της εηε που είναι ο μετρητής και όχι ο πίνακας. Ο δεδδηε που ορίζει το σύστημα γείωσης θέλει να δει ουδετέρωση στο μετρητή του. Σε ιδιωτικά δίκτυα μπορεί να εφαρμοστεί το TN-C σε δημόσια όχι.
  4. υπάρχουν και τριπολικές κλέμμες που συνδέονται επάνω σε μικροαυτόματο για να δεχθεί 25αρι καλώδιο και μπλοκ διανομής για να συνδεθεί η παροχή και να μπει μικρότερη διατομή προς το μικροαυτόματο.
  5. οι παγοδεξαμενές έχουν εφαρμοστεί στην ελλάδα σε λίγα έργα
  6. το ΠΔ108 ισχύει για κατασκευή. λειτουργία και συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Όσον αφορά μελέτες Η/Μ η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων αναμένεται από το 1987. Ελλείψει προεδρικού διατάγματος ισχύει καταχρηστικά το βασιλικό διάταγμα του 1971 που αφορά υπομηχανικούς.
  7. το ΠΔ 108 δεν έχει σχέση με μελέτες, όπως εξηγεί και το link που έδωσες
  8. nvel

    4Μ vs TiSoft

    προφανώς οι τιμοκατάλογοι δεν είναι απόρρητοι, να πουλήσουν θέλουν και οι δυο tisoft 4M
  9. αυτό δεν είναι αντιστροφέας αλλά δακτυλίδι
  10. στην μέθοδο 59 περιλαμβάνεται και το σκυρόδεμα στην τοιχοποιία αρκεί η αντίσταση να είναι έως 2 Κm/W.
  11. λείπει ο ουδέτερος γιατί δεν χρειάζεται στα συμμετρικά φορτία
  12. ο παραλληλισμός των καλωδίων επιτρέπεται από τον κανονισμό και εφαρμόζεται στην πράξη σε μεγάλες διατομές αλλά το παραλληλίσεις δυο 1.5mm2 είναι δείγμα κακής πρακτικής
  13. εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν ένα κλειδωμένο xls που δεν μπορώ να ελέγξω τα περιεχόμενά του μόνο λόγω του εικαστικού αποτελέσματος, όταν ακόμα και τα σοβαρά προγράμματα όπως αυτά που ανέφερες κατά καιρούς εμφανίζουν σφάλματα και ελλείψεις που λόγω της μεγάλης χρήσης τους ανακαλύπτονται και διορθώνονται τα περισσότερα (όχι όλα)
  14. τα δωρεάν προγράμματα των εταιριών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και τα εμπορικά προγράμματα Η/Μ υπολογίζουν καλώδια
  15. ο ουδέτερος έχει μια τάση ως προς την γη ανεξάρτητα αν έχει τάση η φάση, αν τον γειώσεις και αυτή η τάση είναι ικανή να δημιουργήσει ρεύμα μεγαλύτερο από το όριο του δδε αυτός ενεργοποιείται.
  16. Κανονικά η προστασία των μηχανημάτων από υπερφορτώσεις είναι ευθύνη του κατασκευαστή τους που πρέπει να έχει ενσωματώσει διατάξεις προστασίας. αν δεν υπάρχουν τότε βάζεις στην αναχώρηση των παροχών ή σε πίνακα δίπλα από το μηχάνημα αυτόματους διακόπτες που τους ρυθμίζεις λίγο πάνω από το μέγιστο ρεύμα λειτουργίας του κάθε μηχανήματος στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι η μεγάλη κύμανση της τάσης σε σχέση μετ ην απαίτηση του μηχανήματος η λύση είναι η εγκατάσταση σταθεροποιητή τάσης, αν υπάρχει και πρόβλημα στο μηχάνημα ενώ βρίσκεται σε παραγωγή με την διακοπή τροφοδοσίας τότε μπαίνει UPS
  17. για να εγγραφείς το μητρώο πτυχιούχων μηχανικών συμπληρώνεις την αίτηση και την καταθέτεις με τα δικαιολογητικό στο τμήμα μητρώου του τεε (Νίκης 4, 10563, Αθήνα, 2ος όροφος, mitroo ΑΤ central.tee.gr). Θα μπορείς να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του τεε και φυσικά δεν θα πάρεις κάποιο επαγγελματικό δικαίωμα λόγω εγγραφής
  18. 4 φάση 3 ουδέτερος 1 εντολή προς βαλβίδα
  19. οι ξύλινοι στύλοι χρησιμοποιούνται για την διανομή και το υλικό του στύλου δεν ήταν η αίτια του δυστυχήματος
  20. η αθήνα έχει 6 αμαξοστάσια για λεωφορεία και 3 για τρόλεϊ. Τα νέα λεωφορεία θα είναι 140 με συσσωρευτές 420kWh οπότε μπορουν να διαμοιραστούν ως προς την ισχύ.
  21. το βασικό ερώτημα είναι που τα έμαθες αυτά που γράφεις...
  22. αυτό ίσχυε από παλιά, δεν έγινε κάποια αλλαγή στο νέο κανονισμό
  23. όλη η διαδικασία της ανίχνευσης απώλειας ισχύος και μεταγωγής γίνεται σε λιγότερο από 1/4 του κύκλου οπότε το φορτίο στην πράξη δεν έχει πρόβλημα διακοπής ισχύος
  24. υπάρχουν και μεταγωγικοί διακόπτες με μηδενικό χρόνο μεταγωγής για την τροφοδοσία κρίσιμων φορτίων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.