Μετάβαση στο περιεχόμενο

kfil

Core Members
  • Περιεχόμενα

    223
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kfil's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Very Popular Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Month Later

Recent Badges

110

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για να το ξεκαθαρίσουμε Άλλο οι δηλώσεις για τα ακαθάριστα (που λήγει 15/7/2024 και γινεται από τους ιδιοκτήτες μέσω της ειδικής πλατφορμας) άλλο οι τεχνικές εκθέσεις που γίνονται από αρμόδιους τεχνικούς (και αφορούν ακίνητα έως 300 μ από δασικούς χάρτες). Η δεύτερη περίπτωση είχε προθεσμία 21/6/24 και δεν έχει πάρει παράταση (ακόμα).
  2. Ο αντισεισμικός αρμός εφαρμόζεται από τον ΕΑΚ 1992 και μετά (προφανώς εννοείς κτίρια όχι οικόπεδα)
  3. Και να μην τα δεχτούν να τα στείλεις με mail ( στο επίσημο του δήμου γιατί τότε υποχρεωτικά πρέπει να πρωτοκολλήσουν την σχετική αίτηση )
  4. Κλασσικό σκέπαστρο (λόντζα) που στηρίζεται στον τοίχο και σε εξωτερικούς ξύλινους ή μεταλλικούς στύλους Επειδή συνδέεται στατικά με το υπάρχον (έστω και με απλές αρθρώσεις) κατά 99% θα απαιτηθεί μόνο έκθεση με τα κατακόρυφα φορτία ή με τις τέμνουσες βάσης ή απαλλαγή αν το αυθαίρετο είναι μικρότερο από 25μ2(δες σχετική υπουργική απόφαση) .
  5. Σήμερα λήγει η προθεσμία για τα δασικά . Θα υπάρξει κάποιος από τους φωστήρες του νόμου να μας πει πόσες τεχνικές εκθέσεις έγιναν μέχρι και σήμερα; Δεν πιστεύω να υπερβαίνουν το 10% των υπόχρεων ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα (μιλάμε για πάνω από 1.000.000. κατά την ΠΟΜΙΔΑ)
  6. Αυτό αφορά την πυροσβεστική διάταξη περί καθαρισμού . Δεν αφορά τα ακίνητα έως 300μ από δασικό χάρτη (όπου απαιτείται έκθεση μηχανικού κ.λ.π που ρώτησε ο συνάδελφος)
  7. Η κατασκευή αρμού και στην θεμελίωση γενικά είναι ευεργητικη ,αλλά όμως θέλει πολύ- πολύ καλή συμπύκνωση για να μην υπάρχει διαφορά στις καθιζήσεις της ανωδομής και έχεις σκαλοπάτι στο δάπεδο . Πάντως κατά τους Βάγια- Ερμόπουλο- Ιωαννίδη αρμοί διαστολής σε μεταλλικά κτίρια μπορει να μην προβλέπονται ακόμη και για διαστάσεις έως 120 μ. με την προϋπόθεση να λαμβάνονται υπόψιν οι θερμοκρασιακές μεταβολές ("Σχεδιασμός Δομικών Έργων από Χάλυβα" κεφάλαιο 7.3.2)
  8. πες του πόσα λεφτά θέλει για την περίφραξη των 25 στρ.Βάλε και τα ποσά για τις υπόλοιπες εργασίες . Και μετά ρώτα τον αν επιμένει να κάνεις την έκθεση.....
  9. Σε ότι αφορά τον νόμο για τα δασικά κ.λ.π μόνο αν έχει κτίσμα . Εξαιρείται η περίπτωση καλλιεργούμενης έκτασης όπου υπάρχει αποθήκη για τα μηχανήματα και εργαλεία του αγρότη.Σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει αυτός ο νόμος. Σε ότι αφορά τον νόμο για καθαρισμό κ.λ.π υπάρχουν 2 περιπτώσεις 1) αν είσαι μέσα σε οικισμό, σχέδιο πόλης και έως 100μ από τα όριά τους τότε ισχύει είτε έχει είτε δεν έχει κτίσμα 2) αν είσαι εκτός σχεδίου μόνο αν έχει κτίσμα.
  10. Είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον θα τροποποιηθεί .Πιθανόν τότε να ζητήσουν νέες εκθέσεις. Το χειρότερο σενάριο για εμάς θα είναι να προτείνει ο μηχανικός ΟΛΑ τα απαιτούμενα μέτρα (και όχι μόνο τα της προληπτικής πυροπροστασίας)
  11. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε για πόσα ακίνητα εντός των 300μ έγινε δήλωση με τεχνική έκθεση έως 21/6/. Κατά τον ΠΟΜΙΔΑ αυτό το μέτρο αφορά πάνω από 1.000.000 ακίνητα.
  12. Το ίδιο είπαν και σε μένα. Υπέβαλα και εγώ έγγραφα (με αρ. πρωτοκόλλου επισημαίνοντας τις σχετικές διατάξεις ) το αίτημα αποκομιδής!
  13. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει μόνο αν υπάρχουν άλλες νομοθετικές διατάξεις που απαγορεύουν κάποια μέτρα που προβλέπει ο νόμος περί πυροπροστασίας (όπως το παράδειγμα που αναφέρεις). Σε αυτήν την περίπτωση (κατά τη γνώμη μου) θα πρέπει να ζητείται εγγραφως διευκρίνηση από τον αρμόδιο φορέα . Όταν έχεις δυο νόμους που αντικρούονται θέλει άλλη νομοθετική ρύθμιση. (μόνο στην περίπτωση των προληπτικών μέτρων μπορείς να παρεκκλίνεις αμέσως σύμφωνα με την ΥΑ ΦΕΚ2194/10-4-24)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.