Μετάβαση στο περιεχόμενο

absolute1

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

absolute1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην περίπτωση μονοπολικού διακόπτη, η ασφαλειοθήκη μπορεί να παρεμβάλεται μεταξύ δικτύου και διακόπτη ή πρέπει να συνδεθεί μετά τον διακόπτη; Αυτή είναι η όλη απορία.
  2. 1, Το πολύμετρο στην θέση για DC μέτρηση μετράει την μέση τιμή ή την DC συνιστώσα; 2, Στην περίπτωση που μετριέται η τάση στην έξοδο μιας γέφυρας, τότε είναι (Vmax-1,4V)*0.637. Στην περίπτωση που συνδέσω έναν πυκνωτή εξομάλυνσης με μια x χωρητικότητα, τότε πως βρίσκω την μέση τιμή;
  3. Στην περίπτωση που ο διακόπτης είναι μονοπολικός δηλ. κλείνει μόνο την φάση;
  4. Έχω την εξής απορία. Πως πρέπει να συνδεσμολογήσω ένα τροφοδικό; Συγκεκριμένα το πρωτεύων του μετασχηματιστή. 1) Φάση -> Διακόπτης -> Ασφαλειοθήκη -> Μετασχηματιστής -> Ουδέτερος (σε σειρά) ή 2) Φάση -> Ασφαλειοθήκη -> Διακόπτης -> Μετασχηματιστής -> Ουδετερος (σε σειρά)
  5. Από όσα γράφτηκαν πιο πάνω κατάλαβα ότι: αν το δίκτυο ήταν μονοφασικό τότε θα ήταν προτιμότερο να μην ήταν γειωμένος ο ουδέτερος. Όμως για την περίπτωση που έχουμε τριφασικό δίκτυο (όπως και είναι), τότε δεν μπορεί να μην γειωθεί για να μην υπάρξει διαφορά φάσης 400V όταν υπάρξει σφάλμα η L1 με την γη, και κάποιος ακουμπά την L2. Αν έχω λάθος διορθώστε με. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  6. Ναι αλλά για να μετρηθεί ουσιαστικά η τάση εξόδου πρέπει να περάσει έστω ένα ελάχιστο ρεύμα από το πηνίο του βολτόμετρου, άρα και από την δίοδο. Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά κατά την μέτρηση χωρίς φορτίο η δίοδος ρίχνει τη τάση ~0,7V. Σας ευχαριστώ.
  7. Δηλαδή και στην περίπτωση που ρέει ρεύμα πάλι 0,7V θα είναι η πτώση τάσης;
  8. Όταν μετριεται η τάση εξόδου χωρίς φορτίο (χωρίς ρεύμα), τότε υπάρχει πτώση τάση στις διόδους 0,7V;;;
  9. τότε γιατί να χρησιμοποιείται μετασχηματιστής απομόνωσης;
  10. Γιατί η ΔΕΗ συνδέει τον ουδέτερο με την γη; Γνωρίζει κανείς;
  11. ΟΚ φίλε ευχαριστώ
  12. Θεωρούμε την περίπτωση μιας γέφυρας στην οποία έχει σαν είσοδο 30V AC rms. Κατά την μέτρηση της τάσης εισόδου το πολύμετρο είναι στην επιλογή εναλλασσόμενης τάσης και δείχνει 30V rms. Στην συνέχεια βάζω την επιλογή του πολύμετρου στην επιλογή DC και μετρώ στην έξοδο της γέφυρας. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος πυκνωτής. Το πολύμετρο τι ακριβώς μετρά και δείχνει τάση 30*sqrt(2); Μετράει την μέγιστη ΑC τάση; Εννοώ τα peak; Όταν μετριέται μια DC τάση το πολύμετρο τι μετρά ακριβώς; Αυτό είναι το ερώτημα;
  13. Θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται ο έλεγχος των διόδων μιας γέφυρας. Την ώρα που μετρά κάποιος με το πολύμετρο (στην θέση για δίοδο), τι μέγεθος μετράει; Είναι πτώση τάσης;
  14. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνείου Πατρών 2011
  15. Άρα σωστά τα είπα και εγώ. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν πάνω στο θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.