Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΑΣΟΝΑΣ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    17.211
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    162

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Δεύτερο σύννεφο δεξιά κοιτώντας προς το Βορρά!
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

39.805 profile views

ΙΑΣΟΝΑΣ's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5,5k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ανοιχτός από όλες τις πλευρές; Κλειστός; Ως τι ακριβώς χαρακτηρίζεται στα εγκεκριμένα σχέδια; To "νόμιμο περίγραμμά του είναι ακριβώς το ίδιο με το περίγραμμα των δύο ΟΙ; Στο ισόγειο εκτός από το κλιμακοστάσιο υπάρχει άλλος χώρος; Aυτές οι δύο ΟΙ πότε ακριβώς αναφέρεται στη ΣΟΙ ότι, κατασκευάστηκαν; Επιπροσθέτως στη συγκεκριμένη ΣΟΙ γίνεται αναφορά για ύπαρξη άλλων κοινόχρηστων χώρων στο ισόγειο; k.lp.
  2. Ντροπή! Λίγος σεβασμός για πρόσωπα που δεν γνωρίζεις δεν βλάπτει... Αντί συγγνώμης παρακαλώ να διαγράψεις το post σου...
  3. 1. Προφανώς και θα μπορούσε να γίνει δήλωση για ρύθμιση των αυθαιρεσιών στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου. 2. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν θεωρώ ορθό τη ρύθμιση των επιμέρους αυθαίρετων υψών του κάθε επιπέδου (ορόφου) με μια κοινή ενιαία δήλωση των κοινόχρηστων. Δεν συμψηφίζονται τα ενδιάμεσα ύψη και αντιμετωπίζονται στον τελευταίο όροφο, που προσπερνάει το επιτρεπόμενο της περιοχής! Κάθε "ενδιάμεσο ύψος" έχει αφετηρία μέτρησης (π.χ. +6,00 κ.λπ.) και τέρμα (π.χ. +9,00 κ.λπ.), οπότε υπάρχει πρόβλημα, άρα κάθε διαμέρισμα - ιδιοκτησία έχει πρόβλημα στο "ενδιάμεσο" ύψος, το οποίο οφείλει να ρυθμίσει με αναλυτικό προϋπολογισμό και με ξεχωριστή δήλωση που θ' αφορά στη ρύθμιση των δικών της αυθαιρεσιών. Προφανώς ο τελευταίος όροφος την "πάτησε" και βρίσκεται εκτός του επιτρεπόμενου και θα ρυθμίσει με τ.μ. Πολλοί συνάδελφοι όμως διαφωνούν με αυτή τη λογική.... 3. Ο κάθε ιδιοκτήτης για την αυτόνομη και ανεξάρτητη δική του οριζόντια ιδιοκτησία μπορεί να κάνει, ή να έκανε ό,τι θεωρεί καλύτερο, γεγονός που δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τους υπόλοιπους....
  4. Άκη, σε παρακαλώ μια ΤΖ για ένταξη στον 4495 ακινήτου επί της οδού Μιλτιάδου & Σικελιανού (ΟΤ 385) στο Αιγάλεω (είσοδος από Μιλτιάδου).
  5. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με έναν συμβολαιογράφο, τον οποίον σιγά - σιγά να κάνετε συνεργάτη σας...
  6. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό! Στο συγκεκριμένο χώρο έχετε την "αποκλειστική χρήση" αλλά δεν έχετε απολύτως κανένα δικαίωμα που να σας επιτρέπει ν' αλλάξετε αυτή τη συγκεκριμένη χρήση! Ό,τι λοιπόν και να κάνετε σήμερα (π.χ. υπαγωγή στο Ν.4495 κ.λπ.) οποτεδήποτε ο οποιοσδήποτε τωρινός ή ακόμα και μελλοντικός (διάδοχος) συνιδιοκτήτης του ακινήτου, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει εναντίον σας νομικά και πάρα πολύ εύκολα να πετύχει την επαναφορά του χώρου στην πρότερη κατάσταση (αυτής της οικοδομικής άδειας)! Κι όχι μόνον, αλλά μπορεί να ζητήσει και να πετύχει κι αποζημίωση, τόσο για την "στατική επιβάρυνση" του κτιρίου, όσο και για την απομείωση της δικής του ιδιοκτησίας κ.λπ. Κάνοντας απλώς υπαγωγή στο Ν.4495 είναι σαν να πετάτε τα λεφτά σας! Τίτλους ιδιοκτησίας δεν μπορείτε σε καμία απολύτως περίπτωση ν' αποκτήσετε, παρά μόνο αν συναινέσει το 100% των συνιδιοκτητών του ακινήτου στην τροποποίηση της ΣΟΙ κ.λπ.!!! Πιθανόν σήμερα οι συνιδιοκτήτες σας να μην γνωρίζουν ότι, έχουν αυτή τη δυνατότητα! Είναι το πιθανότερο σενάριο! Κάποιος όμως "αύριο" θα ξυπνήσει και θα το πάρει μυρωδιά και τότε θα "αρχίσουν τα όργανα" (η νομολογία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας το έχει προβλέψει)... Έχετε δύο εναλλακτικές: Η' το γκρεμίζετε νύχτα (αν μπορείτε) ή με κάθε τρόπο πείθετε τους συνιδιοκτήτες σας να συναινέσουν (π.χ. έστω και με χρηματική αποζημίωση - σας συμφέρει)... Εύχομαι καλή τύχη!!! Υ.Γ.1. Τόσο ο μηχανικός σας, όσο και ο δικηγόρος σας όφειλαν και είχαν υποχρέωση να σας ενημερώσουν γι' αυτά πριν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.... Υ.Γ.2. Όταν ένας ιδιοκτήτης σε ένα κτίριο με ΣΟΙ έχει την αποκλειστική χρήση ενός τμήματος χώρου (π.χ. pilotis, δώμα, ακάλυπτος κ.λπ.) και θέλει ν' αλλάξει τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου (π.χ. από δώμα να το κάνει διαμέρισμα, ή από pilotis να το κάνει γραφείο, ή από ακάλυπτο χώρο να το κάνει πισίνα κ.λπ.) οφείλει πρωτίστως να τροποποιήσει τη ΣΟΙ με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών, να συμπεριληφθεί σε αυτή η "νέα επιθυμητή χρήση" για το συγκεκριμένο χώρο κι αφού μετεγγραφεί νόμιμα η τροποποίηση της ΣΟΙ, να εκδοθεί η αντίστοιχη οικοδομική άδεια για την αλλαγή της χρήσης από την οικεία υπηρεσία δόμησης. Μόνο αν είχατε ακολουθήσει αυτή την οδό θα ήταν όλα νόμιμα!
  7. Επέκταση στον ακάλυπτο σημαίνει αυθαίρετη επέκταση σε κοινόχρηστο χώρο, δηλαδή, σε χώρο που δεν του ανήκει και που ανήκει σε όλους τους συνιδιοκτήτες του ακινήτου. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν επιτευχθεί η συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών του ακινήτου (με οποιοδήποτε κόστος), δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να ολοκληρωθεί η διαδικασία "συμβολαιογραφικά" (π.χ. τροποποίηση ΣΟΙ, απόκτηση τίτλου με τα σωστά τ.μ.). Επιπροσθέτως, ο ιδιοκτήτης κινδυνεύει ν' αναγκαστεί να γκρεμίσει την αυθαίρετη επέκταση, όταν κι αν κάποιος από τους τωρινούς ή ακόμα και μελλοντικούς ιδιοκτήτες (το κατανοήσει) οποτεδήποτε και στραφεί εναντίον του νομικά!!! Υ.Γ. Έχεις ηθική (κι όχι μόνο) υποχρέωση να τον ενημερώσεις γι' αυτό.... και να του επισημάνεις ν' αφήσει τους "τσαμπουκάδες" και να τα βρει με τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες!
  8. Συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή διότι, αυτό ίσως περιπλέξει λίγο τα πράγματα, διότι είναι αυθαιρεσία στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου και ταυτοχρόνως θα ζητηθεί προσθήκη στο "κοινόχρηστο προς το παρόν δώμα"... Θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο κατά τη γνώμη μου. Καλησπέρα φίλε Δημήτριε!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.