Μετάβαση στο περιεχόμενο

κονκακου

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by κονκακου

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Τακτοποιώ κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας με τρείς ορόφους και pilotis. Έχει δύο άδειες μία του 1985 για pilotis+δύο ορόφους και μία του 2003 για προσθήκη καθ' ύψος τρίτου ορόφου. Οι δύο παραπάνω άδειες έχουνε διαφορετικές διαστάσεις στο κλειστό κλιμακοστάσιο στην πιλοτή. Επίσης η άδεια του Γ ορόφου δείχνει και ένα κλειστό λεβητοστάσιο στην pilotis (που όντως υπάρχει στην υφιστάμενη κατάσταση) αναγράφοντας στο διάγραμμα κάλυψης ''υπάρχει από προηγούμενη άδεια το τάδε λεβητοστάσιο τάδε τετραγωνικά'' όμως στην προηγούμενη άδεια του 85 δεν φαίνεται πουθενά (θεωρείται νόμιμο επειδή αναφέρεται στην τελευταία άδεια?). Ποια από τις δύο άδειες θα λάβω υπόψιν για την τακτοποίηση? Η επιφάνεια του κλιμακοστασίου εκτός αντίστοιχου περιγράμματος κλιμακοστασίου αδείας, χωρίς να βγαίνει εκτός περιγράμματος pilotis, και το κλειστό λεβητοστάσιο πάνε με υπέρβαση δόμησης? Αν η και η pilotis έχει μεγαλύτερο περίγραμμα από της αδείας, πάει μόνο με υπέρβαση κάλυψης? (γτ στο άρθρο 100 λέει ότι με αναλυτικό της παρ5 πάνε και ''οι αυθαίρετοι ανοιχτοί υπόστυλοι χώροι (π.χ. pilotis, υπόστυλη στάθμη)''.
  2. Καλησπέρα σας, Μπορείτε να μου πείτε τιμή ζώνης για Χ = 469152.154 Υ = 4202300.292 στην Νίκαια, οδός Ψυχάρη 7 Σας ευχαριστώ πολύ.
  3. Καλησπέρα, μπορώ να έχω τιμή ζώνης για x = 481688,865 και y= 4206286,546 ευχαριστω
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διαμέρισμα με την εσωτερική παρειά του μεσότοιχου με κλιμακοστάσιο να είναι ίδια αλλά την εξωτερική να είναι μετατοπισμένη κατά 10cm θεωρείται διαμερισμάτωση? (ουσιαστικά ο τοίχος από 20cm μετρήθηκε 30cm). Αν για την εμβαδομέτρηση δώσω το μισό πάχος τοίχου στο κλιμακοστάσιο η διαφορά πάει στα 5cm.
  5. Μικρή αύξηση του κλιμακοστασίου προς το εξωτερικό του κτιρίου (προκήπιο), στο δώμα Υ.Δ. στα τετραγωνικά του δώματος, και η απόληξη του κλιμακοστασίου έχει μεγαλώσει κατα 1,00τ.μ. + γενική μετατόπιση του κτιρίου κατα 40cm παράλληλα προς αρχική του θέση. Δηλαδή δεν έχει ''φάει'' κάποιος από τους κοινόχρηστους. Ακόμα δηλαδή και επέκταση οριζόντιας προς κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο πάλι είναι υπό συζήτηση στην ολομέλεια? ή ισχύουνε τα περί ''από κατασκευής'' και ''σε όλους τους ορόφους''? Το άρθρο δλδ 98 τίθεται υπό αμφισβήτηση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ότι έλεγε περί μή ολομέλειας στα κοινόχρηστα?
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Για να τακτοποιήσω κοινόχρηστους χώρους (κλιμακοστάσιο, δώμα, πιλοτή) σε πολυκατοικία με Σ.Ο.Ι. για την έκδοση βεβαίωσης σύνδεσης με ΔΕΗ για ρολόι κλιμακοστασίου απαιτείται το 100% συναίνεσης ή 51% και πάνω? (αυτό υπολογίζεται με βάσει τα χιλιοστά του κάθε συνιδιοκτήτη ή απλά με αριθμό συνιδιοκτητών που συμφωνούν/σύνολο συνιδιοκτητών?) Μπορώ να συμπεριλάβω σε μία δήλωση τακτοποίηση κοινοχρήστων πολυκατοικίας και τρίτου πχ ορόφου ή θέλει ξεχωριστή δήλωση?
  7. Καλησπέρα, Σε υπάρχον φρεάτιο ανελκυστήρα οικοδομής του 1985 δεν μπήκε ποτέ ο ανελκυστήρας (δεν απαιτούταν από τις τότε διατάξεις ανελκυστήρας). Η πελάτισσά μου είναι άτομο τρίτης ηλικίας, ωστόσο το φρεάτιο έχει καθαρές διαστάσεις 1,05 x 1,30. Μπορώ να πάω με ΕΕΔΜΚ βάσει παρ 2 αρθρου 27 του ΝΟΚ2012 αλλά να μην καλύπτω τις 1,00χ1,25 διαστάσεις του κανονισμού? Ο κτιριοδομικός λέει πως μπορούμε να πάμε για του ανελκυστήρες με τις διατάξεις του τότε (δλδ Βασιλικό διάταγμα του 66 που είχε μόνο ελάχιστο πλάτος φρεατίου 1,00m) Από την στιγμή που είναι εγκατάσταση μόνο ΗΜ είναι περίεργο να θέλει ολόκληρη οικοδομική άδεια. Αν αναγκαστικά πρέπει να πάω με άδεια τι μελέτες πρέπει να υποβληθούνε πέρα της ηλεκτρομηχανολογικής?
  8. Καλησπέρα, Οικοδομή με άδειες : 1985 (pilotis, A , B όροφος) και 2003 (προσθήκη καθ'ύψος Γ ορόφου) έχει στα σχέδια κατόψεων και ξυλοτύπων των αδειών της φρεάτιο ανελκυστήρα, αλλά στο εσωτερικό του φρεατίου ύστερα από αυτοψία δεν έχει εγκατασταθεί τίποτα, είναι δλδ ένα κενό φρεάτιο. Στην πολεοδομία δεν υπάρχουνε σχέδια Η/Μ στον φάκελο των αδειών αν και βάσει πρωτοκολλημένης αίτησης για την άδεια του 2003 τα έχει στα ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ. Ωστόσο βρήκα την δήλωση προκαταβλητέου φόρου για την αμοιβή μελέτης των ανυψωτικών συστημάτων με σφραγίδα από την ΔΟΥ του μελετητή από την άδεια του 2003. (συν το δήλωση αναθέσεων επίβλεψης και μελέτης με σφραγίδες των μηχανικών που λέει πως για μελέτη επίβλεψη είναι ο τάδε με σφραγίδα και υπογραφή του) Μπορώ να προχωρήσω σε εγκατάσταση ανελκυστήρα με ΕΕΔΜΚ ή απαιτείται οικοδομική άδεια? (Το δάπεδο Γ ορόφου έως και το οποίο είχε στάση ο ανελκυστήρας βάσει της αδείας 2003 είναι στο +8,80m)
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, Οικοδομή τετραόφορφη (pilotis και 3 όροφοι) έχω αναλάβει τακτοποίηση Γ ορόφου αδείας 2003 (προσθήκη καθ' ύψος Β ορόφου), ενώ μέχρι και τον Β όροφο έχει κτιστεί με άδεια του 1985 (pilotis και δύο όροφοι). Στα παρελκόμενα αδείας 2003 έχουμε : Στο διάγραμμα κάλυψης στον έλεγχο του αθροίσματος των τετραγωνικών των εξωστών με τους Η/Χ για την μή υπέρβαση του 40% αναγράφεται για τον Γ όροφο 0,00 τ.μ. εξωστών ενώ έχουνε συμπεριληφθεί τα αντίστοιχα των εξωστών των Α και Β ορόφων (παρένθεση όλοι οι όροφοι στην υφιστάμενη κατάστασή τους έχουνε τους ίδιους εξώστες). Παράλληλα στην κάτοψη Δώματος στο Δ.Κ. φαίνονται 3 εξώστες στους οποίους αναγράφει πως πρόκειται για περίγραμμα εξωστών δαπέδου Β ορόφου και όχι Γ ορόφου. Στην κάτοψη Γ ορόφου φαίνονται τα ίδια περιγράμματα εξωστών και δεν αναγράφει το ίδιο σχόλιο (μάλιστα ως προς τον ένα εξώστη έχει τοποθετηθεί και μπαλκονόπορτα. Σε όψεις και τομές την μία δείχνει τους εξώστες του Γ ορόφου κανονικά με προστατευτικό κιγκλίδωμα, την άλλη τους δείχνει μόνο σαν προστεγάσματα (πλάκα μόνο) για τους εξώστες του Β ορόφου. Στα παρελκόμενα της αδείας 1985 δείχνει σε όλες τις τομές, τις όψεις και την κάτοψη Δώματος ότι υπάρχουνε εξώστες στο τότε δώμα (στον σημερινό Γ όροφο δλδ), με προστατευτικό κιγκλίδωμα. Επίσης στον ξυλότυπο οροφής β ορόφου υπάρχουνε οι πλάκες των εξωστών (καθώς προφανώς οι εξώστες του β έπρεπε να έχουνε προστέγασμα) Υπάρχει σε κάποιο ΓΟΚ ή κτιριοδομικό κάποιο άρθρο που να αναφέρει κάποια εξαίρεση για τον μή υπολογισμό εξωστών στο 40% σε προσθήκη ή κάτι τέτοιο? ή επειδή η άδεια του 1985 βγήκε με ΓΟΚ73 όπου δεν υπήρχε το όριο σε εξώστες, ο μελετητής τους υπάρχοντες από τότε εξώστες δώματος (που έγιναν με την άδεια του 2003 εξώστες Γ ορόφου) δεν τους συμπεριέλαβε?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, Τέταρτος όροφος πολυκατοικίας με άδεια προσθήκης καθ' ύψος 2003 έχει 45,85τ.μ Η/Χ που κλείσανε πριν το 2011. Υπάχθηκαν τα 42,85τ.μ. βάσει 3843/2010 με ολοκλήρωση της υπαγωγής (πληρωμή προστίμου κλπ). Τα 3,00τ.μ που δεν υπαχθήκανε καλούμε να τα τακτοποιήσω μαζί με άλλες αυθαιρεσίες και ερωτώ. Στον 4495/17 άρθρο 88) 1) ββ) αναφέρει ότι Η/Χ που υπαχθήκανε στον 3843/2010 και δεν ξεπαιρνούν το 40% των πολεοδομικών μεγεθών δόμησης/κάλυψης και 20% ύψους της οικοδομικής άδειας εξαιρούνται οριστικά στης κατεδάφισης με πληρωμή 100 ευρώ και υπαγωγή στον 4495/2017. Το ποσοστό 40% αναφέρεται 1) στη μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια βάσει συντελεστή δόμησης όλου του οικοπέδου 2) του μεγέθους που αντιστοιχεί από το ποσοστό της οριζόντιας ιδιοκτησίας επί των διαθέσιμων του οικοπέδου ή 3) των τ.μ. που ανέφερε πως έχει ο Γ όροφος στην οικοδομική άδεια? Βάσει της διευκρινιστικής εγκυκλίου 2019 του 4495/17 σε αντίστοιχα ποσοστά για την κατηγορία 4 αυθαίρετων κατασκευών αναφέρει : ''Σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου και κατ’ ανάλογη εφαρμογή της παρ.2 του άρθρου 100 του νόμου, για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών, τα μεγέθη τους συγκρίνονται με το μέρος των πολεοδομικών μεγεθών της οικοδομικής άδειας, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας εκάστου συγκυρίου'' ενώ στην ίδια σελίδα παρακάτω αναφέρει ''Ο έλεγχος του υπολογισμού της υπέρβασης έως 40% μπορεί να γίνεται για μέρος ή το σύνολο του κτιρίου, μετά από συναίνεση του συνόλου των αντίστοιχων συνιδιοκτητών, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί μεμονωμένες δηλώσεις υπαγωγής για επιμέρους ιδιοκτησίες του ακινήτου.'' Έχω διαβάσει παραπάνω αντίστοιχες ερωτήσεις για κατηγορία 4 που υποστηρίζουνε το ποσοστό Ο.Ι. επί τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου βάσει αδείας του τότε ή των όρων δόμησης του σήμερα (όποιο μας συμφέρει) Αν υπερβαίνουν το 40% μπορεί να γίνει εκ νέου υπαγωγή στον 4495/2017 Ημιυπαίθριων χώρων που έχουνε υπαχθεί ήδη στον 3843/2010 με χρήση της περίπτωσης δ) δγ) του άρθρου 96 για αυθαίρετες κατασκευές κατηγορίας 4 μέχρι 50τ.μ. για την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση και με συμψηφισμό του προστίμου του 3843/2010 ή τακτοποιώ τα υπόλοιπα με 4495/17 Κατηγορία 4 και οι Η/Χ έχουνε τα 40 χρόνια διατήρησης μόνο?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω αναλάβει την τακτοποίηση-ταυτότητα-μεταβίβαση με γονική παροχή Γ ορόφου τετραώροφης οικοδομής με pilotis και την έκδοση βεβαίωσης για νέο ρολόι στο Κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Πρόκειται για οροφοδιαμερίσματα και υπάρχει σύσταση οριζοντίας. Το οικόπεδο με αποτύπωση δική μου (χωρίς total station) έχει μία πλευρά 60cm μεγαλύτερη (από 26,16->26,76 και καταλήγει σε μαντρότοιχο από τσιμεντόλιθους, από την άλλη έχω πεζοδρόμιο) και η αλλαγή εμβαδού στο +3,5%. Επίσης το κτίριο έχει φδιαφορετικές αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου και καταπάτηση πρασιάς. Μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση Γ ορόφου και σε κοινοχρήστων χώρων (πρέπει να είναι δύο διαφορετικές ή μπορώ σε μία τακτοποίηση και τα δύο?) με την αποτύπωση την δική μου και ως αντίγραφο και ταυτότητα και τακτοποίηση να βάλω το τοπογραφικό της αδείας? Η πρέπει να βγάλω καινούργιο τοπογραφικό? Η συμβολαιογράφος δεν θέλει καινούργιο γτ θα πρέπει να γίνει αλλαγή στην Σ.Ο.Ι. και λεέι από την στιγμή που δεν πωλείται ολόκληρο το οικόπεδο δεν έχει νόημα το καινούργιο τοπογραφικό που μόνο πρόβλημα θα φέρει. Μπορεί με καινούργιο να γίνει αποδεχτό το νέο εμβαδό εφόσον είναι εντός του +5% που λέει και ο 4495/17 στο άρθρο 39 ή είναι παράνομο? Υ.Γ. το κτηματολόγιο είναι σχεδόν ίδιο με την υφιστάμενη κατάσταση του οικοπέδου που είναι μεγαλύτερο της αδείας του 2003.
  12. Καλησπέρα σας, Σε οικόπεδο με οικοδομή (με σύσταση Ο.Ι.) μετά το 1983 που έχει pilotis και 3 ορόφους υπέρ της pilotis έχω αναλάβει 1) την τακτοποίηση & μεταβίβαση γονικής παροχής του τρίτου ορόφου 2) Εγκατάσταση νέου ρολογιού για το κλιμακοστάσιο στο οποίο σκοπεύουνε να εγκαταστήσουνε και ανελκυστήρα (υπάρχει το φρεάτιο βάσει αδείας αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ο ανελκυστήρας και τα ηλεκτρομηχανολογικά του). Τόσο για την τακτοποίηση του Γ ορόφου όσο και για το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων (δώμα, κλιμακοστάσιο, pilotis με θέσεις parking και γενικά οι κοινόχρηστοι χώρου του οικοπέδου) που πρέπει να είναι τακτοποιημένοι για την βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα και το νέο ρολόι στον κοινόχρηστο, χρειάζεται τοπογραφικό. Από αποτύπωση (χωρίς total station) δική μου παρατήρησα ότι το οικόπεδο είναι μεγαλύτερο κατά 3,5% περίπου (η μία διάσταση του οικοπέδου είναι 60cm μεγαλύτερη) και το κτίριο έχει διαφορετικές αποστάσεις από τα όρια του οικοπέδου σε σχέση με της αδείας. Αν ζητήσω από τοπογράφο νέο τοπογραφικό γίνεται αποδεκτή η αλλαγή των διαστάσεων του οικοπέδου επειδή είναι μέσα στο +-5% του άρθρου 39 του 4495/17?? (λογικά η αύξηση του οικοπέδου έχει γίνει εις βάρος του όμορου οικοπέδου με το οποίο χωρίζεται με μαντρότοιχο από τσιμεντόλιθους). Έχω διαβάσει και σχόλια για επιδίκαση λωρίδας βάσει του άρθρου 1010 του Α.Κ. και έχω μπερδευτεί. Το τοπογραφικό αδείας είναι του 2002 χωρίς ΕΓΣΑ. Η μη ταύτιση διαστάσεων αποτύπωσης οικοπέδων σε σχέση με το τοπογραφικό αδείας πέφτει συνέχεια μπροστά μου και δεν έχω ξεκαθαρίσει πως να την αντιμετωπίσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί και με βοηθήσει.
  13. Ευχαριστώ πάρα πολύ !!
  14. Συγνώμη τι σημαίνει ΤΕΚ? Αμα όμως ήταν πληρωμή προστίμου λόγω καταγγελίας δεν θα έπρεπε να ακολουθήσει και κατεδάφιση του αυθαίρετου? Αν αφήσουμε στην άκρη τους ημιυπαίθριους, γενικά για αυθαίρετα τότε πως τα τακτοποιούσανε?
  15. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω την περίπτωση κλεισίματος Ημιυπαίθριων χώρων στον τρίτο όροφο οικοδομής του 2003. Η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι είχε πληρώσει το 2004 ένα πρόστιμο για την νομιμοποίηση τους ύψους 4000 ευρώ. Έκανα μια έρευνα για παλαιότερους νόμους αυθαιρέτων αλλά δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει. Έχει κάποιος έμπειρος εδώ γνώση επί του θέματος? και αν ναι ξέρει πως μπορώ να βρω πράξη τακτοποίησης επί ακινήτου αν δεν την έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης? ( ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση έχει πεθάνει μου είπε η ίδια) Πρέπει να βγάλω ΗΤΚ και είναι κρίμα να ξαναπληρώσει αν όντως έχει τακτοποιηθεί το σπίτι.
  16. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, όπως τα λες είναι, και αναρωτιόμουν γιατί η παθητική πυροπροστασία έχει ελέγχθηκε. Η δεύτερη οικοδομική άδεια που είναι μεταγενέστερη της πρώτης έχει μέσα στα σχέδια και τους προηγούμενους ορόφους. Μπορώ να πατήσω πάνω στα σχέδια μόνο αυτής για τακτοποίηση ή πρεπει να έχω και της πρώτης ? (η πρώτη ήτανε ισόγειο πρώτος δεύτερος, ενώ η δεύτερη άδεια ήτανε προσθήκη τρίτου ορόφου)
  17. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω στα χέρια μου σχέδια αδείας πχ κατόψεις κλπ του 2003 Για τριώροφη οικοδομή στο Χαλάνδρι Πάνω έχουνε σφραγίδα του μηχανικού, μια στρογγυλή που λέει Ελληνική Δημοκρατία Νομαρχίας Αθηνών Ανατολικού Τομέα και πάλι της νομαρχίας Διεύθυνση Πολεοδομίας που αναγράφει ''ΕΛΕΧΘΗΚΕ''. Είναι το τελικό στάδιο αυτό για έγκριση σχεδίων ή έπρεπε πχ να γράφει ''ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ'' πχ. Φοβάμαι μήπως δεν είναι τα τελικά σχέδια γι' αυτό ρωτάω. Αλλιώς θα πρέπει να τα ζητήσω ο ίδιος από πολεοδομία που προσπαθώ να αποφύγω μιας και είχανε στα χέρια τους αυτα τα σχέδια.
  18. Το άρθρο λέει για τα δικαιολογητικά που αφορούν την βεβαίωση που βγάζουμε για την σύνδεση με ΟΚΩ στο e-adeies, βάσει της απάντησης δεν κατάλαβα αν είναι για τον ΔΕΔΔΗΕ μόνο ή αν πρέπει να το ανεβάσουμε στο e-adeies ως προαπαιτούμενο έγγραφο για την βεβαίωση.
  19. Καλησπέρα συνάδελφοι, Στο άρθρο 1 Τεύχος B’ 6548/31.12.2021 για μόνιμη παροχή αναγράφει στα δικαιολογητικά και ''αντίγραφο της βεβαίωσης που εκδίδεται από τον οικείο δήμο σχετικά με την επιφάνεια της προς ηλεκτροδότησης ιδιοκτησίας/κτιρίου'', αυτό το ανεβάζουμε στις εγκρίσεις φορέων και είναι αναγκαστικό σε κάθε περίπτωση? Έχω αυθαίρετο διαμέρισμα στο δώμα τριώροφης οικοδομής (διάβασα παραπάνω ότι δεν χρειάζεται θεώρηση οικ.αδείας αφού είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο σωστά?
  20. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω αναλάβει ΗΤΚ και έχω το κλασικό θέμα με τα σκαλιά εισόδου στο πεζοδρόμιο (συγκεκριμένα 1 σκαλί). Και τα υπόλοιπα κτίρια έχουνε όλα από ένα σκαλί επί πεζοδρομίου λογικά λόγω της κλίσης του δρόμου. Κάπου είδα για Κατηγορία 3 με το 5% κάπου ότι μήπως από Δήμο έχει επιτραπεί το έξτρα αυτό σκαλι λόγω της κλίσης του δρόμου. Πως το αντιμετωπίζω εν τέλει? Μπορώ να βγάλω την ταυτότητα και αν τα αγνοήσω ή πρέπει πρώτα να προηγηθεί κατεδάφιση κανονικά?
  21. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε δώμα οικοδομής του 1973 έχουνε κατασκευασθεί το 1999 3 αυθαίρετα δωμάτια (κουζίνα, wc, υπνοδωμάτιο και κατ'επέκταση της οροφής τους στέγαστρο (με κεραμμύδι) με ξύλινα υποστυλώματα στο άκρο (όλα κατηγορία 4). Επίσης έχουνε τοποθετηθεί πλάκες καρύστου στο δάπεδο του δώματος. Ο υποκείμενος όροφος είναι μεγαλύτερος από της αδείας και τα έξτρα τετραγωνικά τα έβαλα κατηγορία 1. Στο όριο του 20% κατασκευής στην επιφάνεια του δώματος για μη απαίτηση ΜΣΕ θα βάλω την υφιστάμενη επιφάνεια δώματος ή την νόμιμη βάσει αδείας? Στο 20% θα συμπεριληφθεί και η επιφάνεια των στεγάστρων? Οι πλάκες καρύστου με απασχολούν? 132,85τ.μ όλο το δώμα (με απόληξη κλιμακοστασίου), εκ των οποίων 23,92τ.μ οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι
  22. αν πχ έχω, έχει να κάνει δηλαδή με την τακτοποίηση και την βεβαίωση που θα ζητήσω?
  23. Καλησπέρα συνάδελφοι, στο επιτρεπόμενο ύψος με το οποίο συγκρίνουμε (ως υπέρβαση ύψους δηλαδή) για να δούμε αν θα μπει ο συντελεστής 1,20 ή 1,40 στον υπολογισμό προστίμου, μπορούμε να επιλέξουμε αν θα είναι της εποχής έκδοσης της αδείας ή το τωρινό μέγιστο ύψος της περιοχής?? ή βάζουμε το δυσμενέστερο ήτοι το πιο χαμηλό? Επίσης αν το ύψος του κτιρίου δεν ξεπερνά αυτό που θα επιλέξουμε παραπάνω, το επιπλέον του νομίμου της οικοδομικής αδείας ύψος πάει απλά με αναλυτικό, σωστά?
  24. Συνάδελφοι καλησπέρα, το 20% και 40% αντίστοιχα που λέει για μη υπέρβαση, και λαμβάνοντας υπόψιν το παράδειγμα της εγκυκλίου 2/31.5.2019 : ''Οικόπεδο με επιφάνεια 3.000,00 τ.μ. και σ.δ.=0,6 Έχει επιτρεπόμενη δόμηση (κατοικία) 3.000 Χ 0,6 = 1.800 τ.μ. Εάν υπάρχει υπέρβαση έως 20% = 360,00 τ.μ. υπάγεται στην Κατηγορία 4 ανεξάρτητα εάν είναι πάνω από 250,00 τ.μ.'', εννοεί οι συνολική υφιστάμενη δόμηση να είναι έως 1.800τ.μ + 360τμ = 2.160τ.μ ή γενικά υπέρβαση δόμησης έως 360τ.μ άσχετα με το αν έχουμε εξαντλήσει τον σ.δ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.