Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευκλείδης

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Ευκλείδης last won the day on Μάιος 19

Ευκλείδης had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

693 profile views

Ευκλείδης's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

33

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πιθανολογώ ότι το όριο των 100 τ.μ. προέκυψε από το άρθρο 4, παρ. 1, εδάφιο Αβ του ΠΔ 219/2006 όπου καθορίζονται οι όροι λειτουργίας των ιδιωτικών γυμναστηρίων. Για τη συστέγαση δεν υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 2 του ίδιου ΠΔ.
  2. Ακόμα και αν το ίδιο λάθος είχε γίνει σε περισσότερα τιμολόγια η εγγραφή θα ήταν μία με τη συνολική καθαρή αξία, γι' αυτό δεν χρειάζεται ο ΜΑΡΚ. Τα γενικά στοιχεία παραστατικού δεν χρειάζεται να είναι ίδια με αυτά του τιμολογίου. Σειρά: 0 ή οτιδήποτε άλλο. ΑΑ: 1 ή οτιδήποτε άλλο. Ημερομηνία: Οποιαδήποτε εντός του 2023 (μεταγενέστερη, προφανώς, της ημερομηνίας έκδοσης του τιμολογίου). Συνήθως χρησιμοποιείται η τελευταία ημερομηνία του φορολογικού έτους που αφορά η εγγραφή. Καθαρή αξία: το ποσό που θα αλλάξει χαρακτηρισμό. Στην προκειμένη περίπτωση συμπληρώνεται η καθαρή αξία του τιμολογίου. Ο ΦΠΑ δεν εμπλέκεται γιατί δεν αλλάζει κάτι σχετικά με αυτόν.
  3. @Eleni St η απαίτηση έγκρισης ΣΑ παραμένει είτε εκδοθεί ΕΕΔΜΚ είτε όχι. Η ρυθμισμένη κατασκευή είναι ένα δωμάτιο στον εξώστη; Η τακτοποίηση μιας κατασκευής δεν σημαίνει ότι μπορεί να καθαιρεθεί και να αντικατασταθεί με άλλη.
  4. @ekaterini δεν έχει ούτε πρόστιμο ούτε παράβολο, γιατί δεν κάνεις υπαγωγή; Όταν υπάρχουν αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 μπορεί να συνταχθεί ηλεκτρονική ταυτότητα. Για τη βεβαίωση του πιστοποιητικού πληρότητας επιλέγεται ο τύπος 2 με τις εξαιρέσεις. Επιπρόσθετα, περιγράφονται οι αυθαιρεσίες αυτές στην τεχνική έκθεση.
  5. @muaddib δεν γράφει «πρέπει», αλλά «δύναται». Προς το παρόν, δεν γίνεται.
  6. @castor_troy δεν μπορείς να αλλάξεις τον χαρακτηρισμό του εκδοθέντος παραστατικού. Η διευθέτηση του ζητήματος γίνεται με δύο τακτοποιητικές εγγραφές. Η διαβίβαση γίνεται πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Πρώτη εγγραφή για ακύρωση του εσφαλμένου χαρακτηρισμού. Είδος παραστατικού: 17. Εγγραφές Οντότητας Τύπος παραστατικού: 17.3 Λοιπές Εγγραφές Τακτοποίησης Εσόδων – Λογιστική βάση Σύνοψη – Χαρακτηρισμοί παραστατικού Κατηγορία γραμμής: Αρνητικό πρόσημο αξιών Προσθήκη χαρακτηρισμών γραμμής Κατηγορία: 1.10 Λοιπές εγγραφές τακτοποίησης εσόδων Είδος: Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών Λοιπά (E3_561_007) Δεύτερη εγγραφή με τον σωστό χαρακτηρισμό. Ίδιες επιλογές με την πρώτη εγγραφή εκτός από: Σύνοψη – Χαρακτηρισμοί παραστατικού Κατηγορία γραμμής: Κανονική γραμμή Προσθήκη χαρακτηρισμών γραμμής Είδος: Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών Χονδρικές - Επιτηδευματιών (E3_561_001)
  7. @vagelis1975 με έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας μπορούν να κατασκευασθούν στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ. 6 ιστ του άρθρου 11 του ν. 4067/ 2012. Δεν απαιτείται στατική μελέτη για την έκδοση της ΕΕΔΜΚ.
  8. @zigzag12 λαμβάνεται η συνολική επιφάνεια της κάτοψης του υποκείμενου ορόφου συμπεριλαμβανομένων των τοίχων.
  9. @lex.87.ze για να μην χρειαστεί νέα έγκριση ΣΑ, πρέπει οι αλλαγές να είναι επουσιώδεις. Μπορείς να υπογράψεις και να σφραγίσεις ό,τι απαιτηθεί.
  10. @Debaser δεν απαιτείται άδεια όταν πρόκειται για χώρο επιφανείας από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ., εντός ξενοδοχείου, εφόσον ο χώρος αυτός διατίθεται αποκλειστικά στους ενοίκους του ξενοδοχείου, οι οποίοι διανυκτερεύουν στην ξενοδοχειακή εγκατάσταση για τουλάχιστον μία (1) πλήρη ημέρα. Το απόσπασμα που παρέθεσα προέρχεται από το άρθρο 14, παρ. 1 του ν. 4479/2017.
  11. @Χριστίνα Μαυρ. η διαφορά είναι το πορτοκαλί τρίγωνο στην επάνω πλευρά του σχεδίου. Προφανώς, η επιφάνειά του είναι αμελητέα και, επί της ουσίας, είναι μία ανεκτή διαφορά. Προσωπικώς, δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να αλλάξεις το εμβαδόν του διαμερίσματος και να μπεις στη διαδικασία τροποποίησης της σύστασης. Το γεγονός ότι η πλευρά αυτή είναι όριο του οικοπέδου, δεν αλλάζει κάτι.
  12. @rgelena η άδεια είναι πράξη μόνο για την προσθήκη. Για το παλαιό κτίσμα η πράξη είναι «προ 1955», και ας εκδόθηκε άδεια προσθήκης. Τύπος βεβαίωσης: με εξαιρέσεις.
  13. @Nikos-tntt δεν υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στους κανονισμούς για την περίπτωση αυτή. Εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων, επιτρέπεται να γίνονται χωρίς οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις, είτε του εργολάβου είτε του ιδιοκτήτη, προκύπτουν από το είδος της εργασίας και όχι από το είδος της άδειας που απαιτείται ή δεν απαιτείται. Τελευταίο και σημαντικότερο: Φρόντιζε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη γειτονιά λόγω των εργασιών.
  14. @soullis η περίπτωση αυτή αφορά πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο. Η πρόχειρη κατασκευή ορίζεται στο άρθρο 2, παρ. 75 του ΝΟΚ και ο ακάλυπτος χώρος στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.