Μετάβαση στο περιεχόμενο

iason.as

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

iason.as's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επομένως αναγκαστικά το δικό μου διαμέρισμα θα έχει επιφάνεια που δεν θα συμπίπτει με οποιονδήποτε μεταγενέστερο έλεγχο. Θα κλειδώσει με αυτή την επιφάνεια για όλες τις επόμενες πράξεις και μεταγραφές. Επειδή είμαι και ιδιόκτητης του συγκεκριμένου κ δεν αφορά πελάτη η υπόθεση σκεφτόμουν ότι μειώνεται και η αξία του, αλλά μάλλον φαίνεται μονόδρομος.
  2. Το ΙΣ2 είχε υπαχθεί στον 4495 με περαιωμένη δήλωση όπου δήλωσε την πραγματική του επιφάνεια 58.80τμ.
  3. Καλησπέρα, Σε αντίστοιχη περίπτωση με μερικές διαφορές θα ήθελα τη βοήθειά σας. Οικ. άδεια του 77 και σύσταση του 78 δείχνουν διαμερίσματα ισογείου με τις παρακάτω επιφάνειες ΙΣ2 65τμ και ΙΣ3 48τμ. (σύνολο 113τμ) Μετά από έλεγχο των σχεδίων της σύστασης προκύπτει πως οι παραπάνω επιφάνειες ήταν εντελώς λάθος, αν μετρήσει κανείς τα περιγράμματα των διαμερισμάτων. Είναι δηλαδή 61.50τμ και 57.80τμ. (συνολο 119.30τμ) Μεταξύ τους έχουν διαφορετική διαμερισμάτωση, ωστόσο σαν σύνολο το περίγραμμα τους είναι σωστό. Δεν έχουμε κλειστούς εξώστες, επέκταση προς κοινόχρηστο χώρο ή κάτι που να αλλάζει το περίγραμμα του κτιρίου. Ωστόσο κατά την αυτοψία οι μετρήσεις δείχνουν το ΙΣ2 58.80τμ και το ΙΣ3 60,50τμ. Το ΙΣ2 περνάει τα χαμένα του τετραγωνικά (6.20τμ) στη διαφορετική διαμερισμάτωση κι έτσι καταλήγει να δηλώνει την πραγματική του επιφάνεια 58.80τμ. Εγώ στο ΙΣ3 αν δηλώσω μόνο τη διαφορετική διαμερισμάτωση όπως έχει γίνει στο ΙΣ2 τότε μπορώ να δηλώσω 48+6.20=54.20τμ για να παραμείνει σωστό το σύνολο των 113τμ που αναγράφεται στη σύσταση. Επομένως το διαμέρισμα θα είναι δηλωμένο 54.20τμ ενώ είναι 60.50τμ. Συμβολαιογράφος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα επιπλέον τετραγωνικά με κάποιο τρόπο και συνάδελφοι μηχανικοί προτείνουν να κάνω τα στραβά μάτια για να προχωρήσει η διαδικασία. Γνωρίζεται αν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό; Επίσης με ποια λογική θα κάνει υποχώρηση το ένα διαμέρισμα και να δηλώσει λάθος τετραγωνικά και όχι το άλλο; Συνοψίζω ΟΙΚ. ΑΔΕΙΑ & ΣΥΣΤΑΣΗ (Πινακας χιλιοστών) 65+48=113τμ ΣΥΣΤΑΣΗ (Σχέδια με μέτρηση στο cad) 61.50+57.80=119.30 ΑΥΤΟΨΙΑ 58.80+60.50=119.30 Ευχαριστώ
  4. Τηλεφωνικά υπάλληλοι ΥΔΟΜ καθοδηγούν στο πδ 111/2004, το οποίο με τη σειρά του διαχωρίζει χώρους ανάλογα με τη χωρητικότητα και όχι τη χρήση. Επομένως σε στέλνει στα αντίστοιχα ΦΕΚ167Δ/1993 για κάτω των 30 θέσεων και ΦΕΚ169Α/1976 για περισσότερες. Απλά αν αφορά θέσεις που εξυπηρετούν το κτίριο είναι παράδοξο να υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις με ένα δημόσιο πάρκινγκ πχ. Ο κτιριοδομικός δεν έχει τις προδιαγραφές για διαστασεις θέσεων, διαδρόμους κυκλοφορίας οχημάτων, ράμπες κλπ.
  5. Καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νεότερη ενημέρωση σχετικά με το θέμα; Για άνω των 30 θέσεων ακόμα κι αν αφορά ιδιωτική χρήση (π.χ. γραφεία) ισχύουν οι προδιαγραφές σταθμού αυτοκινήτων;
  6. Καλησπέρα, Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, πλησίον αιγιαλού με τμήμα εντός της ζώνης 30μ από τη γραμμή Αιγιαλού, το τμήμα αυτό λογίζεται ως πρασιά. Σε αυτή την περίπτωση παρότι η Παρ.8 του Αρθ.17 δεν ισχύει εκτός σχεδίου, οι κατασκευές εντός της ζώνης 30μ θεωρούνται κατασκευές εντός πρασιάς; Συγκεκριμένα σχετικά με Αρθ. 17 παρ.8.Α.β επιτρέπονται κάτω από την επιφάνεια προκηπίων δεξαμενές νερού, δεξαμενές λυμάτων και δίκτυα για την εξυπηρέτηση του κτιρίου Επίσης βάσει του Αρθ. 17 παρ.8.Β.α , Στην επιφάνειά τους (των προκηπίων) επιτρέπονται, εκτός όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα του ν.4067/2012, εφόσον καλύπτεται η υποχρέωση για φύτευση : α) Πέργκολες, ασκεπείς κατασκευές για την υποδοχή στοιχείων νερού, κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) με τις απαραίτητες για τη λειτουργία τους εγκαταστάσεις, κινητά ή μόνιμα προστεγάσματα, στέγαστρα και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, χωρίς προϋποθέσεις μέγιστου πλάτους και έως το όριο της ρυμοτομικής γραμμής. ως απαραίτητες για τη λειτουργία εγκαταστάσεις ο νομοθέτης λογικά εννοεί χώρο για ξαπλώστρες κλπ και όχι μηχανοστάσια πισίνας και δεξαμενή υπερχείλισης; Επομένως εντός πρασιάς μπορούν ή όχι να τοποθετηθούν μηχανολογικές εγκαταστάσεις της πισίνας; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.