Μετάβαση στο περιεχόμενο

vmavro

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΕΛΛΑΔΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vmavro's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σίγουρα η πιο καλή λύση συγκριτικά και με το κόστος και την πολυπλοκότητα της (καμία)!
  2. Έχεις δίκιο, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πάντως-για να επιστρέψουμε και στο θέμα- υπάρχουν πολλές επιλογές σήμερα και αυτό φέρνει και μια ανησυχία στους νέους διότι μπορούν να χτυπήσουν πολλές και διάφορες πόρτες. Οπότε είναι πολύ σημαντικό κανείς να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει εκεί έξω, για κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου ενημέρωση, αλλά πρέπει κανείς μόνος του να ψάξει και να γνωρίσει.
  3. Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση! Πολλές εταιρίες για ΦΒ και Α/Γ τα οποία θεωρώ πως έχουν το μειονέκτημα ότι μαθαίνεις ακριβώς αυτό και κάπως περιορίζεσαι ενδεχομένως. Συν ότι δεν είμαι πολύ σύμφωνος με αυτά τα ΑΠΕ. Εργοστάσια παραγωγής όντως ενδιαφέρον, βέβαια λίγες εταιρίες εμπλέκονται με το αντικείμενο. Επίσης μειονέκτημα ότι έχεις μετακίνηση ή και μόνιμη μετεγκατάσταση στο σημείο που θα φτιαχτεί. Ομοίως και με άλλα ενεργειακά έργα πχ καύσιμα-φ. αέριο κλπ Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με θέσεις όπως υπεύθυνος ΗΜ εξοπλισμού-συντήρησης και επέκτασης σε κάποια βιομηχανία-γραμμή παραγωγής-εργοστάσιο. Εδώ το αντικείμενο φαίνεται κάπως ευρύ, άρα και οι γνώσεις θα είναι ανάλογες. Από χαμηλή τάση έως και μέση ή ακόμα και υψηλή τάση, όργανα μέτρησης, αυτοματισμοί κλπ. Στη ναυτιλία θεωρώ πως είναι δύσκολη η εύρεση εργασίας, επίσης πολλά ταξίδια σε ναυπηγεία κλπ. Αυτό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό είναι η απόκτηση γνώσεων. Θεωρείς ότι αυτό εξαρτάται από το αντικείμενο ή από την εταιρία. Βλέπω πχ ότι στις μελέτες δεν υπάρχει εκπαίδευση, αλλά τα περισσότερα αποκτούνται εμπειρικά μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης. Όλοι οι κλάδοι είναι έτσι; ή υπάρχουν εταιρίες ή/και κλάδοι που επενδύουν στον εργαζόμενο και στην εκπαίδευσή του;
  4. Χαίρετε, Εργάζομαι κάποια χρόνια στον κλάδο των ΗΜ μελετών και θα ήθελα να γίνει μια συζήτηση με μηχανικούς για το τι άλλοι κλάδοι υπάρχουν στην αγορά. Έχω διαπιστώσει ότι στο φόρουμ οι περισσότεροι ασχολούνται με κτιριακά μελέτες/κατασκευές κλπ. Τι άλλες επιλογές έχει ένας μηχανικός ΑΕΙ για μια καλή σταδιοδρομία;
  5. Πως πήγε τελικά; Σκέφτομαι κάτι αντίστοιχο.
  6. Όποιος θέλει να είναι νόμιμος. Τώρα αν και πότε ελέγχεται η εγγραφή δε το γνωρίζω.
  7. 30 ευρώ/έτος ΓΕΜΥ και για να εγγραφείς στο ΓΕΜΥ πρέπει να έχεις εγγραφεί σε άλλο επιμελητήριο, πχ Βιοτεχνικό (ΒΕΑ) άλλα 20.5 ευρώ/έτος
  8. Άμαθες κάτι παραπάνω για το θέμα; Σχετικά με το παρακάτω, θεωρώ πως είναι παράλογο καθώς μπορείς να επεκταθείς και σε άλλες δραστηριότητες και να κόβεις τιμολόγια και αποδείξεις για διάφορες υπηρεσίες/προϊόντα.
  9. Ναι, μόνο που υπάρχει ο καδ αυτός στις δραστηριότητες μας χρειάζεται εγγραφή στο γεμη. Θεωρείτε εμπορικός καδ και με βάση τη νομοθεσία θέλει εγγραφή. Επειδή, όμως, εγγραφή στο γεμη, αυτή καθεαυτή δεν υφίσταται, κάνουμε εγγραφή στο βιοτεχνικό επιμελητήριο πχ (οι ηλεκτρολόγοι) και έπειτα παίρνουμε τους κωδικούς του γεμη.
  10. Χαίρετε, Μπορεί να μου επιβεβαιώσει κάποιος ότι έχει καταργηθεί η εξαίρεση για έκδοση άδειας λειτουργίας για μεταποιητικά εργαστήρια <10 kw; Ευχαριστώ.
  11. Γεια σου συνάδελφε. Λοιπόν θα σου πω τι γνωρίζω ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ και ευελπιστώ να τοποθετηθεί και κάποιος πιο έμπειρος να μας διαφωτίσει περαιτέρω.
  12. Νώντας Α σε ευχαριστώ για την απάντηση!
  13. Η ΥΑ 130414 υποχρεώνει, με εξαιρέσεις φυσικά.
  14. Χαίρομαι που αναπτύσσουμε το θέμα καθότι είναι ένα ενδιαφέρον σενάριο. Η άποψή μου είναι να αποφεύγονται κατά το δυνατόν, κοινόχρηστα δίκτυα εντός ιδιόκτητων χώρων. Σε πρόσφατη μελέτη, σε ένα συγκρότημα κατοικιών με 9 πολυόροφα διαμερίσματα στο ίδιο κτήριο, σχεδιάστηκε η παραπάνω λογική, σε συνεργασία με εταιρία συστημάτων πυραν/υσης διεθνούς φήμης. Σε μικρότερα κτίρια πάλι το ίδιο θα επέλεγα, εάν το κόστος το επέτρεπε. Παρακάτω οι απαντήσεις μου, με italic. Σκοπό δεν έχω να διαφωνήσω, εξάλλου η μελέτη έχει πολλούς δρόμους, αλλά να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε ένα θέμα που μας ενδιαφέρει. Το σύστημα που περιέγραψες το βρίσκω πολύ σωστό και ειδικά για εφαρμογές με χαμηλό κόστος είναι μονόδρομος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.