Μετάβαση στο περιεχόμενο

vmavro

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΕΛΛΑΔΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vmavro's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρετε συνάδελφοι, Θέλω να ρωτήσω το εξής. Έχω μία υφιστάμενη εγκατάσταση ΧΤ όπου έχει εσωτερικά χώρο Υποσταθμού Διανομής ΔΕΔΔΗΕ. Το σύστημα γείωσης σε αυτή την περίπτωση είναι ΤΝ; Ή μπορεί να είναι και ΤΤ; Ξέρω ότι το σύστημα γείωσης μπορώ να το διαπιστώσω από κοντά, αλλά ρωτάω γιατί θέλω να είμαι προετοιμασμένος πριν πάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Εδω μιλάμε για τη μέτρηση p-pe έτσι; Γιατί υπάρχει και η μέτρηση Ra-15mA που γίνεται στο ΤΤ, απλώς έχει μικρότερη ακρίβεια.
  3. Έχεις δίκιο δεν το αναγράφει ως solar kit. Έχει χρησιμοποιηθεί σε έργο αντίστοιχη διάταξη για μη βεβιασμένης κυκλοφορίας εγκατάσταση.
  4. Παραθέτω ενδεικτικό φυλλάδιο σταθμό για σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας. 5.-CASCADA-STATION-FW-CF-1.pdf
  5. Υπάρχει και λέγεται solar kit. Στην ουσία έχει εναλλάκτη νερού αέρα και ψύχει το υγρό του κλειστού πάνω από μια θερμοκρασία, μέσω βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.
  6. Όπως θα δείτε και στα προηγούμενα μηνύματα, εάν δεν κόβεις σε ιδιώτες, δεν απαιτείται POS.
  7. Λοιπόν επαναφέρω το θέμα γιατί έχω επιπλέον απορίες και νομίζω αξίζει τον κόπο. Πρώτον σε σύστημα ΤΤ μετρήθηκε βρόχος P-PE στο ρολόι 2.55Ω, στην είσοδο του Γ.Π. 2.58Ω. Στους ρευματοδότες μετρήθηκε βρόχος P-PE με 15mA ρεύμα με τιμές 2Ω και 3Ω. Αυτό πως εξηγείται; Δικιά μου άποψη είναι ότι οι πρώτοι βρόχοι που εκτελούνται πριν τον ΔΔΕ, γίνονται με μεγαλύτερο ρεύμα (έως 6Α νομίζω) και έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ οι επόμενοι με ρεύμα έως 15mA - ώστε να μην ρίχνουν τον ΔΔΕ - χάνουν σε ακρίβεια. Δεύτερον ο λόγος που εφαρμόζεται ο βρόχος σφάλματος είναι η επιβεβαίωση ότι θα γίνει αυτόματη διακοπή της τροφοδοσίας του κυκλώματος εντός προβλεπόμενου χρόνου. Έτσι όταν έχουμε ΔΔΕ που διακόπτει ακαριαία, αρκεί το ρεύμα που υπολογίζεται στο βρόχο να είναι μεγαλύτερο από το ον. ρεύμα του ΔΔΕ. Τι γίνεται όμως στα παροχικά καλώδια των υποπινάκων, όπου δεν υπάρχει απαίτηση για ΔΔΕ; Εδώ θα πρέπει να γίνει αυτόματη διακοπή μέσω της ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει το ρεύμα που θα αναπτυχθεί στο βρόχο να είναι πολύ υψηλό για να ενεργοποιήσει έναν μικροαυτόματο και πόσο μάλλον μια ασφάλεια τήξεως. Ιδιαίτερα στο ΤΤ, όπου συνήθως έχουμε μεγαλύτερο βρόχο σφάλματος, αυτό είναι σημαντικό θέμα. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω την άποψη και τις γνώσεις σας πάνω σε αυτό. Ευχαριστώ.
  8. Αυτό τα συνοψίζει όλα. Ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Συμφωνώ 100% με αυτό που λες, αλλά στο HD384 δεν αναφέρει πουθενά το ΤΤ στη μέτρηση αυτή. Επίσης στο όργανο που έκανα τις μετρήσεις -macrotest g3-, έχει έναν πίνακα και στο ΤΤ δε σε αφήνει να κάνεις L-PE. Το οποίο κάπως επιβεβαιώνει την απουσία αναφοράς ΤΤ στο HD384. Εκτός και αν γίνεται μέσω κάποιας άλλης ρύθμισης.
  10. Τρελοεπιστήμονα σε ευχαριστώ πολύ. Οι πληροφορίες που μου έδωσες είναι πραγματικά βοηθητικές. Μια απορία που προκύπτει είναι, αφού ο ΔΔΕ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί υπό κανονικές συνθήκες και με τις μικροδιαρροές να υφίστανται, γιατί δεν κάνουμε τον έλεγχο υπό κανονικές συνθήκες;
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το όργανο που κάνω τον έλεγχο -Macrotest G3- έχω καταλάβει ότι δεν κάνει τον έλεγχο αν δε δει γείωση και δει άπειρη αντίσταση στον ακροδέκτη της γείωσης. Δεν είμαι 100% όμως ότι αυτό συμβαίνει πάντα. Άρα θεωρείς ο μόνος λόγος για να συμβαίνει αυτό είναι η διακοπή του αγωγού γείωσης;
  12. Γεια σου ΝΙΚΟΣΤΡΙ και ευχαριστώ για το χρόνο σου! Εγώ έχω απορία, στο πρωτόκολλο ελέγχου κατά hd384, στο βρόχο σφάλματος, σύμφωνα με το πρότυπο, έχει εφαρμογή η μέτρηση μόνο σε ΤΝ και ΙΤ. Στο ΤΤ, τι κάνουμε; Στο κατά ΚΕΗΕ δεν αναγράφει κάποιο σημείο του ΚΕΗΕ, σαν να μην υπάρχει αναφορά στο πρότυπο. Επίσης, όταν λέμε βρόχο σφάλματος εννοούμε L-PE; Σφάλμα δε θεωρείται και το L-N; @Τρελός Επιστήμων;
  13. Ερώτηση: Το macrotest G3 γιατί δε σε αφήνει να μετρήσεις βρόχο σφάλματος μεταξύ P-PE σε ΤΤ; Τι θα συμπληρώσω στο βρόγχο σφάλματος στην ΥΔΕ; Αρκεί το P-N; Επίσης για μέτρηση σύνθετης αντίστασης βρόχου σφάλματος στην περίπτωση που δε μπορώ να βάλω ηλεκτρόδια, πρέπει να χρησιμοποιήσω το βρόχο σφάλματος με την Ra που έχει;
  14. Μπορεί να μου πει κάποιος που μπορώ να βρω ένα βιβλίο ή κάποιο άρθρο που να εξηγεί ποιες είναι οι μετρήσεις που απαιτούνται στο πρωτόκολλο ελέγχου στην ΥΔΕ; Παράδειγμα: σε 3Φ εγκατάσταση με ΤΤ, στο βρόγχο σφάλματος βάζω μέτρηση L-L ή L-N; Επίσης στη μέτρηση του ΔΔΕ, στο Umess και Imess βάζω τιμές σε κάθε κύκλωμα ή παίρνω τη χαμηλότερη τιμή που έχω μετρήσει και τη γράφω μια φορά; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.