Μετάβαση στο περιεχόμενο

Maria S.

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Maria S.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε διαμέρισμα άδειας του 79 στο οποίο (γοκ 73) έχουν προσμετρηθεί οι φωταγωγοί στον Σ.Δ, και έχουν συμπεριληφθεί τα τετραγωνικά των φωταγωγών στο εμβαδόν του διαμερίσματος με βάση τον τίτλο , ποιο εμβαδόν βάζω ; Αυτό με τους φωταγωγούς ; Ή πρέπει να το αφαιρέσω;
  2. Δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα στον όροφο και η διαφορα τετραγωνικών προέκυψε από την νόμιμη προσθήκη ενός μικρού ερκερ μόνο στο συγκεκριμένο όροφο. Λογικά θα μπορεί να γίνει μονομερής τροποποίηση. Τι γίνεται μετά όμως με κτηματολόγια Ε9 ΤΑΠ κλπ γιατί η μια αλλαγή φέρνει αλυσίδα στα υπόλοιπα κ με δεδομένο ότι το διαμέρισμα πάει για πώληση (άρα σχετική πίεση χρόνου)
  3. Οι αποκλίσεις διαστάσεων με βάση τη σύσταση είναι +-5%. Με δεδομένο ότι το 1.5 μ2 είναι εντός των αποκλίσεων που ορίζει η σύσταση υπάρχει δυνατότητα να γλιτώσουμε την τροποποίηση κ με δεδομένο ότι πολεοδομικά ειναι οκ το ακίνητο ;
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε ακίνητο άδειας του 79 και σύστασης του 79 έγινε κατα την κατασκευή προσθήκη Ερκερ σε έναν όροφο, και κατόπιν αυτοψίας ενημερώθηκε και ο φάκελος της πολεοδομίας με τη νέα κάτοψη (το 1980). Η σύσταση όμως και οι μετέπειτα τίτλοι δεν ενημερώθηκαν με το νέο σχέδιο (η διαφορά τετραγωνικών είναι 1.5). Ενώ δηλαδή το ακίνητο πολεοδομικά είναι οκ υπάρχει αυτή η ασυμφωνία μεταξύ τίτλου και άδειας . Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την έκδοση της ταυτότητας ? Πως αντιμετωπίζεται η διαφορά στα τετραγωνικά του διαμερισματος ώστε να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση ? Τι γίνεται με το Κτηματολόγιο κλπ που επηρεάζονται με αυτή τη διαφορά του 1.5 μ2.
  5. Καλησπέρα , Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει σε ποιο κείμενο, νόμο, κλπ αναγράφεται ότι μπορείς να έχεις διάταξη θέσεων στάθμευσης μπρος πίσω (όπου η πίσω προϋποθέτει την μπροστά να φύγει για να λειτουργήσει) αλλά με την προϋπόθεση να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη ?
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό δεν σημαίνει εκ των πραγμάτων επιπλέον αμοιβές για τον ιδιοκτήτη κλπ ? Και γενικά έχει νόημα να συμβουλεύουμε τους πελάτες να κάνουν ΗΤΚ χωρίς να επίκειται μεταβίβαση ? ποιος εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει μια εγκύκλιος, μια αλλαγή στο νόμο κλπ που θα καθιστά την τότε διαδικασία ΗΤΚ άκυρη ή ημιτελή ?
  7. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα , Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα να κάνουμε σε ιδιοκτήτη παλιού διαμερίσματος καταχώρηση στοιχείων ηλεκτρονικής ταυτότητα όταν δεν επίκειται μεταβίβαση. Αν την κάνουμε δεν θα χρειαστεί στο μέλλον όταν και αν αποφασίσει να πουλήσει να επαναληφθούν η αυτοψία, έλεγχοι κλπ ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.