Μετάβαση στο περιεχόμενο

Direct

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Επανέρχομαι με διαφορετικό θέμα, αλλά πρόκειται για την ίδια πολυκατοικία, και αφορά συνέπεια της τροποποίησης: όλοι στα διαμερίσματα μας έχουμε καποιες αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί (κλειστοι ημιυπαίθριοι, κλειστα γκαραζ που εγιναν χώροι κατοικίας). Εαν γίνει τροποίηση σύστασης, θα πρέπει να γίνει και αλλαγή πίνακα κοινοχρήστων, λαμβανοντας υπόψη τους νέους 'τακτοποιημένους' όγκους του κάθε διαμερίσματος, σωστά? Στην αρχική σύσταση υπάρχει αναφορά σε πίνακα κοινοχρήστων για μετά την ανέγερση του μελλοντικού Χ1 διαμερίσματος, αλλά σίγουρα δεν είχε προβλεφθεί πως θα υπάρξουν νόμοι για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών που μπορεί να αυξήσουν τους αρχικούς όγκους (πολυκατοικία με άδεια την πρώτη δεκαετία του 2000) *Αν πρέπει να το ανόιξω ως νέο θέμα, παρακαλώ τους διαχειριστές να με ενημερώσουν.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση. Οπότε σύμφωνα με το νομοθέτη, ενώ το διαμέρισμα δύναται να τακτοποιηθει (όπως και τακτοποιηθηκε) χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων, τουτέστιν για να μπορέσει να πουληθεί μελλοντικά θα πρέπει να υπάρχει στο 100% η συναίνεση των συνιδιοκτητών. Δεν έχω φτάσει ακόμα σε συμβολαιογράφο, δε με ενδιαφέρει να το πουλήσω αμέσα, απλά θα ήθελα να είναι το ακίνητο τακτοποιημένο γιατί ακούω πολλά γύρω μου...και μαζεύω γνώμες..
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν λέτε ολική εννοείτε με συναίνεση? Σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 98: 8. Επί αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετων αλλαγών χρήσης που έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε οριζόντια ή κάθετη συνιδιοκτησία και εντός τμημάτων αποκλειστικής χρήσης αυτών, εφόσον κατά τη σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους ως αποκλειστική χρήση, για την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος δεν απαιτείται συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών. Η περίπτωση μου δεν εμπίπτει στο περιεχόμενο αυτής της παραγράφου? Edit: έγραφα την απάντησή μου ταυτόχρονα με την απάντηση του @ppanag
  4. Γεια σας Συγνώμη εκ των προτέρων αν το ερώτημα μου έχει απαντηθεί, αλλά δε βρήκα απάντηση στο φορουμ. Επίσης συγνώμη αν θεωρείτε πως αυτό πρέπει να απαντηθεί από συμβολαιογράφο και όχι μηχανικό. Αυθαίρετο διαμέρισμα 35τμ σε δώμα έχει τακτοποιηθεί με τον 4178, σε τμήμα του δώματος αποκλειστικής χρήσης, όπου ταυτόχρονα υπάρχει δικαίωμα υψουν με ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, και χιλιοστά επί του οικοπέδου. Στην ΣΟΙ περιγράφεται ως δικαίωμα ανέγερσης μελλοντικού διαμερίσματος Χ1 29τμ. Το τμήμα αποκλειστικής χρήσης ειναι περίπου 45τμ και δεν έχει γίνει επέκταση του διαμερίσματος στο κοινόχρηστο τμήμα του δώματος. α) Είναι υποχρεωτική η τροποποίηση της σύστασης? β) Αν ναι, μπορεί να γίνει μονομερώς, ή απαιτείται συναίνεση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.