Μετάβαση στο περιεχόμενο

kierion

Members
  • Περιεχόμενα

    82
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kierion

  1. Θα δείτε τις Κατηγορίες 1, 2 και 3, στο άρθρο 36 του Ν.4495/17, όπως σήμερα ισχύει. Αν αυτό που θέλετε να κάνετε ΔΕΝ αναφέρεται ρητώς σε μια από τις τρεις Κατηγορίες, τότε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑ Κ.1. (τελευταία περίπτωση). Νομίμως υφιστάμενο, για παράδειγμα, που ΔΕΝ αναφέρεται ρητώς, για αποπεράτωση πάει με Κ.1.
  2. Να διαπραγματευθείτε αποδοχές Μηχανικού, όχι ανειδίκευτου υπαλλήλου γραφείου.
  3. Σωστά! Αφού (υποτίθεται ότι) γίνονται συμφωνητικά!
  4. Καλησπέρα. 1. Όλοι πλέον στον ΕΦΚΑ είμαστε ασφαλισμένοι. 2. Προσοχή: ως υπάλληλος γραφείου ΔΕΝ "γράφετε" προϋπηρεσία! 3. Υπογράφοντας εξυπακούεται ότι φέρετε την ευθύνη της υπογραφής εσείς.
  5. Καλησπέρα. 1. Καλόν είναι να διευκρινήσετε τι εννοείτε με το "διαφοροποιησεις στο ρυθμό της όψης". 2. Θέλει έγκριση από Αρχαιολογία. Αν είναι Θεσσαλονίκη θέλει από την Νεωτέρων ΚΑΙ από ΚΕΣΑΜΑΘ. 3. Αν δεν υπάρχει κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, οπότε θέλει, δείτε τι αναφέρει η Σ.Ο.Ι.
  6. Θα δείτε τι γράφει ο ΝΟΚ (Ν. 4067/12) όπως σήμερα, το τονίζω, ισχύει.
  7. Καλημέρα και καλή αρχή συνάδελφε. Απαιτείται Άδεια για Αλλαγή Χρήσης & Διαχωρισμό. Φαντάζομαι ότι κάποιος Αρχιτέκτων ή Πολ.Μηχ. το έχει αναλάβει αυτό. Από Μελέτες Η/Μ ΟΛΕΣ! Από λοιπά "έγγραφα" απαιτούνται, από εσάς, 1) συμφωνητικό με τον πελάτη, καλόν είναι να θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής και των δύο - γίνεται πλέον μέσω gov.gr -, 2) Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών δική σας, 3) πληρωμή του αναλογούντος ΦΕΜ και έκδοση της σχετικής Βεβαίωσης της ΑΑΔΕ. Καλή αρχή και πάλι!
  8. Αγαπητέ συνάδελφε, Έχω απαντήσει αναλυτικώς! Η Νομοθεσία ΟΡΙΖΕΙ ότι στην Ενημέρωση κατατίθενται αυτά που είπα!
  9. Στην Ενημέρωση αναρτώνται ΟΛΕΣ οι Μελέτες ΚΑΙ ΟΛΑ τα Σχέδια. Για το "α": όταν αλλάζει, ανεξαρτήτως φάσης έργου. Για τα λοιπά: τα ανά περίπτωση αντιστοιχούντα.
  10. Συναίνεση απαιτείται. Δεν έχει σχέση το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε. Άδεια επίσης απαιτείται. Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας της τακτοποιημένης κατασκευής.
  11. Μια σημείωση: το ΤΕΕ ΔΕΝ "αναγνωρίζει" Τμήματα/Σχολές. Δουλειά της Πολιτείας είναι αυτό.
  12. Καλησπέρα. 1. Απαιτείται να οριστεί Μηχανολόγος ή Ηλεκτρολόγος ως μέλος της Ομάδας Έργου 2. ΔΕΝ είναι δυνατόν να ξεπεραστεί αυτό. 3. Η ζητούμενη Τ.Ε. ΔΕΝ έχει σχέση με Ύδρευση/Αποχέτευση. 4. Δείτε την παράγραφο "θ" του άρθρου 99 του Ν.4495/17.
  13. Αναμένουμε την απάντηση του συναδέλφου που έθεσε το έρωτημα.. ηθελε μια μικρη διορθωσουλα...🙂
  14. Καλησπέρα. Οι νυν ιδιοκτήτες, που, αν κατάλαβα καλά, είναι κληρονόμοι, πότε κατέστησαν κληρονόμοι; Έχει παρέλθει ο χρόνος που προβλέπει η σχετική διάταξη για κληρονομούμενα ακίνητα Κατηγορίας 5;
  15. Κάθε τι που υπερβαίνει την όποια Ο.Α. καταγράφεται από τον Ε.Δ.! Αφού ο έλεγχος γίνεται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων!
  16. Αν εννοείτε θερμομόνωση στην πλευρά κτιρίου η οποία εφάπτεται στο όριο με όμορο οικόπεδο, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ αυτή να εισέλθει στο όμορο οικόπεδο!
  17. Δείτε το θέμα της απόστασης Κέντρου Βάρους από Κέντρο Ελαστικότητας.
  18. ΦΥΣΙΚΑ και είναι κατακριτέοι οι καθηγητές που δουλεύουν στην δημόσια εκπαίδευση και ταυτόχρονα κάνουν ιδιαίτερα!!! Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που κάνουν δεύτερη δουλειά ΔΕΝ έχουν εξασφαλίσει την μονιμότητα και όλα τα πλεονεκτήματα του Δ.Υ.!!! Υποτίθεται ότι είστε Μηχανικός, άρα τα επιχειρήματα σας θα έπρεπε να μην είναι παιδαριώδη!!! Δεν συγκρίνουμε, επίσης, ποτέ ανόμοια!!!
  19. ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Μιλάει για φυγή νέων επιστημόνων ένας Δ.Υ. που, έχοντας εξασφαλίσει όλα τα πλεονεκτήματα της θέσης, θέλει να κάνει και Ελ.Επ.!!! Παρατήρηση. Όλοι οι Μηχανικοί ανεξάρτητα που εργάζονται, έχουν πλήρη δικαίωμα λόγου και άποψης στο Μichanikos.gr. Διαχωρισμοί τέτοιου είδους δεν είναι επιτρεπτοί στον δημόσιο διάλογο του Φόρουμ. Didonis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.