Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giorgos Dr

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Giorgos Dr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΟΚ, ευχαριστώ πολύ. Νόμιζα ότι η αλλαγή χρήσης αναφερόταν στ τ.μ. που ρύθμιζα. Ενώ από ότι καταλαβαίνω τώρα το κουτάκι θα το τσέκαρα αν π.χ. είχα κατοικία που έγινε κατάστημα και αύξηση του συντελεστή δόμησης λόγω της νέας χρήσης και μετά θα ρύθμιζα τα αντίστοιχα επιπλέον μέτρα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  2. Ναι το καταλαβαίνω αυτό, δε μιλάω για αναλυτικό. Στο φύλλο καταγραφής όπου θα περιγράφω την ΥΔΚΧ και ΥΚ πρέπει λογικά και να επιλέξω και το κουτάκι Αλλαγή χρήσης αφού εκ των πραγμάτων ο εξώστης έχει γίνει ΚΧ. Χωρίς να υπολογίσω τπτ άλλο. Απλά πατώντας την επιλογή αυτή έχω μια αύξηση στο πρόστιμο. Δεν υπολογίζω κάτι με αναλυτικό. Συγγνώμη αν επιμένω απλά πρώτη φορά ασχολούμαι με τέτοια περίπτωση.
  3. Ευχαριστώ πολυ! Συντελείται και αλλαγή χρήσης? Έχω διαβάσει διφορούμενες απόψεις για το αν οι εξώστες βάσει κτιριοδομικού είναι βοηθητικοί χώροι ή όχι, άλλα πιστεύω πρέπει να πάει και αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ. Απλά επειδή έχει διαφορά στο πρόστιμο θα ήθελα να το σιγουρέψω.
  4. Δεν ήμουν ξεκάθαρος έτσι πως έθεσα το ερώτημα. Το υπόγειο που είναι πλέον ρυθμισμένο ως βοηθητικοί χώροι της κύριας κατοικίας, μπορεί να μισθωθεί ως αυτοτελής κατοικία, ανεξάρτητη από τους επάνω ορόφους, να ηλεκτροδοτηθεί αυτόνομα κλπ?
  5. Καλησπέρα συνάδελφε, σε ένα παρεμφερές θέμα με αυτό που συζητάτε θα ήθελα μία γνώμη γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Οι εξώστες πάνε με αναλυτικό πάντα? Για παράδειγμα για έναν εξώστη με εμβαδό ακριβώς όσο προβέπει η Ο.Α. που έχει κλείσει περιμετρικά με γυψοσανίδα και χρησιμοποιείται ως ΚΧ πρέπει να πάω με αναλυτικό? Δεν μπορώ να το ρυθμίσω με αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ, υπολογίζοντας και τις αντίστοιχες ΥΔ και ΥΚ?
  6. Καλησπέρα, μια απορία σχετική με το thread. Σε μονοκατοικία κατασκευάστηκε αυθαίρετα υπόγειο το οποίο κατόπιν ρυθμίστηκε στο σύνολο του με τον 4495 με περιγραφη παράβασης "Υπόγειο σε κατοικία" και πλέον βάσει ρύθμισης χαρακτηρίζεται όλο ως βοηθητικοί χώροι. Η ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει διαδικασία που να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να μετατρέψει μέρος του υπογείου σε κατοικία με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση;
  7. Καλησπέρα σε όλους, μια απορία σχετικά με ακίνητο που εμπίπτει στην κατηγορία όπου απαιτείται τεχνική έκθεση. Σε ακίνητο/γήπεδο λίγο πάνω από 25 στρέμματα και περίπου 7-8 συνιδιοκτήτες (εξ΄αδιαιρέτου) υπάρχουν 3 κατοικίες, 2-3 βοηθητικά κτίσματα, πέργκολες, κιόσκια, περιφράξεις κλπ. Ο ένας εκ των ιδιοκτητών στον οποίο ανήκει η μία κατοικία μου ζήτησε να συντάξω τεχνική έκθεση. Με βάση αυτά που διαβάζω, καταλαβαίνω ότι πρέπει η τεχνική έκθεση να αφορά όλο το ακίνητο με ΟΛΑ τα κτίσματα εντός αυτού. Ας μου πει κάποιος ότι κάτι καταλαβαίνω λάθος λόγω απειρίας και δεν καλούμαι εγώ ή αργότερα άλλος συνάδελφος να κάνει αποτύπωση και περιγραφή όλων των κτιρίων, επικίνδυνων δέντρων κλπ. σε έκταση 25 στρεμμάτων!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.