Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostas tsorbatzis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kostas tsorbatzis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γειά χαρά και ευχαριστώ για την απάντηση, Αναφέρω στο 2ο post μου οτι : ''Δυστυχώς τα σώματα στο σπίτι είχαν διαστασιολογηθεί για θέρμανση κλασσική με 80 βαθμούς. Αν καταλήξω στην χαμηλών θερμοκρασιών θα προστεθεί ενα fan coil στο σαλόνι και 2 μεγαλύτερα σώματα στο υπόλοιπο σπίτι.'' υπολογισμένα με το σπίτι ενεργειακά αναβαθμισμένο. Ο μηχανικός/αντιπρόσωπος των αντλιών είδε το σπίτι και πρότεινε 12 KW σε Mitsubishi/Hitachi η 14 KW σε κάτι λιγότερο επώνυμο πχ Midea. Επίσης πρότεινα την αλλαγή του ενός σώματος στο σαλόνι με fancoil και μου είπε οτι τα υπάρχοντα σώματα με καλύπτουν. Η εξήγηση του ηταν οτι πχ στο πετρέλαιο δουλεύουν μέν στους 80 βαθμούς αλλά για πολύ λίγο, μετά πέφτει η θερμοκρασία, ενώ με την αντλία δουλεύουν πάντα στους 50 βαθμούς και έτσι ο μέσος όρος θερμοκρασίας είναι ο ίδιος ( θα μπεί και ενα μικρό δοχείο αδράνειας) .
  2. Eυχαριστώ για την απάντηση georges81, είσαι ο ενας απο τους 2 φίλους που έχουν την Hitachi. Πολύ σημαντική η πληροφορία που μου δίνεις οτι δουλεύεις τελικά την αντλία σου σε χαμηλή θερμοκρασία αν και είναι υψηλής. Γιατί εγκατέστησες όμως υψηλών θερμοκρασιών για το λόγο της έκτακτης ανάγκης;
  3. Γειά χαρά, Ευχαριστώ για την απάντηση και φυσικά η παρατήρηση δεκτή γιατί γράφω στο post μου οτι έχω καταλήξει οτι οι ανάγκες σε θέρμανση μου είναι 14 KW μη γράφοντας οτι αυτό αποφασίστηκε απο κοινού με τον εγκαταστάτη μου. Δυστυχώς τα σώματα στο σπίτι είχαν διαστασιολογηθεί για θέρμανση κλασσική με 80 βαθμούς. Αν καταλήξω στην χαμηλών θερμοκρασιών θα προστεθεί ενα fan coil στο σαλόνι και 2 μεγαλύτερα σώματα στο υπόλοιπο σπίτι. Συμφωνώ για το καλύτερο cop που αναφέρεις αλλά έχοντας κρατήσει αριθμούς απο τα post οι 2 φίλοι με τις Hitachi μένουν και οι 2 Πρέβεζα, έχουν τα ίδια τ.μ , έχουν μονωμένα σπίτια και η αντλία υψηλών θερμοκρασιών αν και μεγαλύτερη σε KW φαίνεται οτι είναι πιο οικονομική.
  4. Γειά χαρά σε όλους, Προς τοποθέτηση αντλίας θερμότητας σύντομα μιας και έχω μπεί στο net metering και έχοντας διαβάσει προσεκτικά ολα τα post στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρω τα δικά μου δεδομένα προς συζήτηση. Για την περίπτωση μου σπίτι 100 τ.μ μονωμένο με γραφιτούχα 7 εκ. , κουφώματα PVC, και μόνωση σοφίτας 10 εκ. έχω καταλήξει οτι οι ανάγκες σε θέρμανση μου είναι 14 KW. Tο σπίτι έχει σώματα πάνελ. Διαβάζοντας τις εμπειρίες σας τείνω προς την Hitachi. Εδώ έχουμε 2 ειδών αντλίες. Την κλασσική monoblock χαμηλών θερμοκρασιών και την 80ρα που φθάνει τους 80 βαθμούς και ταιριάζει σε σπίτια με τα κλασσικά σώματα πάνελ που αποδίδουν τις ονομαστικές θερμίδες τους σε αυτήν την θερμοκρασία. 2 φίλοι εδω μέσα έχουν τις συγκεκριμένες αντλίες. Θα ήθελα αν μπορούν να μου πούνε με τι τρόπο και σε τι βαθμούς έχουν ρυθμίσει τα συστήματά τους και τις τυχόν βλάβες /συντήρηση που χρειάστηκαν. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.