Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυθέας

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Πυθέας

  1. Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι της ιδιοκτησίας, όμως η κάτοψη είναι του ορόφου. Για ποιο λόγο ζητούνται ηλεκτρονικές ταυτότητες για άλλα διαμερίσματα;
  2. Μόνο γι' αυτή που μεταβιβάζεται. Όταν συντάσσεται μια ηλεκτρονική ταυτότητα πρέπει να συντρέχει κάποιος λόγος, ο οποίος συμπληρώνεται στην πλατφόρμα.
  3. @Fotispalpa συμφωνείς μεν, συνεχίζεις να μιλάς για κάτοψη διαμερίσματος δε. Συνάδελφε, ο φάκελος της άδειας περιέχει, μεταξύ άλλων, κάτοψη ορόφου και όχι κάτοψη διαμερίσματος. Στον μηχανικό της τράπεζας θα πεις ότι αυτή είναι η ενημερωμένη κάτοψη ορόφου. Ενημερώθηκε ο φάκελος της άδειας, βάσει της διάταξης που αναφέρεις, λόγω τροποποίησης χωρίς μεταβολή των μεγεθών του διαγράμματος κάλυψης. Τίποτε άλλο. Δεν θα μιλήσεις ούτε για ελέγχους ούτε για ιδιοκτησίες ή διαμερίσματα. @desptsouk δεν γίνεται αυτό που προτείνεις, γιατί πρόκειται για ενημέρωση και όχι για έλεγχο.
  4. @Fotispalpa ενημερώνεται ο φάκελος της οικοδομικής άδειας του κτιρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να ελέγξεις την ακρίβεια εφαρμογής των σχεδίων για ολόκληρη την οικοδομή. Το σχέδιο που ενημέρωσες είναι η κάτοψη ορόφου. Η φράση «ενημέρωση για μία ιδιοκτησία» στερείται νοήματος.
  5. Μάλλον πρόκειται για ακίνητο εντός οικισμού χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο.
  6. Προς το παρόν είσαι ασφαλισμένος στους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ. Σε περίπτωση που προσληφθείς είτε ως μηχανικός είτε ως οτιδήποτε άλλο, θα ενημερώσεις τον ΕΦΚΑ ώστε να ενταχθείς στους μισθωτούς. Οι εισφορές που θα καταβάλλει ο εργοδότης σου μέσω ΑΠΔ εξαρτώνται από το ασφαλιστικό πακέτο και την ειδικότητά σου (μηχανικός ή άλλο). Η ιδιότητα του μέλους ΤΕΕ έχει αποσυνδεθεί εδώ και χρόνια από την ασφάλιση.
  7. @Artemiscv προσαύξηση 3% επί των εισφορών μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής της επόμενης ΑΠΔ και 1% για κάθε επιπλέον μήνα καθυστέρησης υποβολής (μέχρι 30% συνολικά).
  8. @fotsiak για να χρησιμοποιηθούν χώροι κατοικίας ως ιατρεία πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας διάταξης που είναι το άρθρο 1 (παρ/φος II, 1ο εδάφ.) του Π.Δ. 59/18, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 73 του Ν 4986/22: Κατοικία Κατ' εξαίρεση, χώροι της κατοικίας επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος συμβατού προς την κύρια χρήση του κτηρίου, όπως ιατρού (που δεν διαθέτει νοσηλευτική κλίνη ή μονάδα εφαρμογής ισοτόπων ή ακτινολογικό εργαστήριο ή εγκαταστάσεις φυσικοθεραπείας), δικηγόρου, μηχανικού, λογιστή, οικονομολόγου, συγγραφέα, αναλυτή προγραμματιστή Η/Υ, ψυχολόγου, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και δημοσιογράφου. Η εξαίρεση αυτή ισχύει εφόσον η άσκηση επαγγέλματος είναι επιτρεπτή από τον κανονισμό του κτηρίου, δεν απαγορεύεται από ισχύουσες διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας και βρίσκεται εντός κατοικίας αυτού που ασκεί το ελευθέριο επάγγελμα.
  9. @newbie12 μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τις επιτρεπόμενες κατασκευές στην επιφάνεια των προκηπίων, που είναι ο χώρος μεταξύ της ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής, διαβάζοντας το άρθρο 17 (8η παρ/φος, εδαφ. Β) του NΟΚ. Στέγαστρα και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης επιτρέπονται.
  10. @killertomato δεν γίνεται αυτό που θέλεις να κάνεις. Πρέπει, υποχρεωτικά, να προηγηθεί τροποποίηση της σύστασης. Ο χώρος είναι ένας και μόνο έτσι δύναται να μεταβιβασθεί.
  11. @Didonis οι ώρες κοινής ησυχίας αφορούν άλλους θορύβους. Ο σεβασμός της οικιακής γαλήνης των γύρω μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς που οφείλει να έχει ο κάθε άνθρωπος ως κοινωνικό ον. Φυσικά, υπάρχουν σχετικές (με την οικιακή γαλήνη) νομοθετικές διατάξεις. Η παράθεση τους, όμως, για τους αξιοπρεπείς είναι περιττή και για τους υπόλοιπους άχρηστη.
  12. @dimitris GM μια χαρά κατάλαβες το ερώτημα. Σ' ευχαριστώ γιατί με βοήθησες να συνειδητοποιήσω έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικότερα.
  13. Άλλο η πρόσβαση στο δώμα και άλλο η επ' αυτού διεξαγωγή σουαρέ (ή αλλιώς ταράτσα–πάρτυ).
  14. Σεβαστέ Δημήτρη, το ξέρω ότι μιλάει για ενιαίο διαμέρισμα, άλλο ρωτάω: Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα πλήρους (όχι μόνο λειτουργικής) ενοποίησης;
  15. @Παναγιωτα Φέρτη μία δήλωση, γιατί η διαμερισμάτωση αναφέρεται στον όροφο και όχι σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Άρθρο 100 (8η παρ/φος) του N 4495/17: Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος. Ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. @dimitris GM δεν έγινε λειτουργική συνένωση αλλά πλήρης. Όταν δύο χώροι συνενώνονται λειτουργικά παραμένουν δύο ξεχωριστοί χώροι που, όμως, επικοινωνούν μεταξύ τους. Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός «λειτουργική». Ακολουθεί η περιγραφή της λειτουργικής συνένωσης. Άρθρο 9 (10η παρ/φος) του Κτιριοδομικού Κανονισμού: Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η διάνοιξη ανοιγμάτων σε εξωτερικούς τοίχους […] για τη λειτουργική συνένωση χώρων […].
  16. @Κική Νικα διάβασε τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εάν υπάρχει, για να διαπιστώσεις κατά πόσον υφίστανται περιορισμοί στη χρήση της ταράτσας. Όταν ένας χώρος είναι κοινόχρηστος, δεν σημαίνει ότι οι ένοικοι μπορούν να τον χρησιμοποιούν όπως το μπαλκόνι ή το σαλόνι τους.
  17. Με τα π και κ εννοεί πάνω και κάτω οπλισμό αντίστοιχα. Χωρίζει τον κάτω οπλισμό σε τρία μέρη: στήριξη αριστερά, άνοιγμα και στήριξη δεξιά. Οι αριθμοί εντός παρενθέσεως είναι οι κάτω οπλισμοί στήριξης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.