Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimi Tas

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Dimi Tas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομη 1. Το Μαρτιο του 2018 που εδωσα τις εξετασεις μου κι εβγαλα την αδεια ασκησης επαγγελματος (δεν εκανα ποτε εναρξη στη Δ.Ο.Υ) απ οσο εχω καταλαβει ειχε ηδη αποσυνδεθει το ΤΕΕ απο την υποχρεωτικη ασφαλιση σωστα; Δεν εχω δηαδη καποια ασφαλιστικη υποχρεωση που δεν γνωριζω; 2. Αν δε διαγραφτς απο το ΤΕΕ φανταζομαι δεν εχω καποια αλλη υποχρεωση περα απο το να πληρωνω την ετησια συνδρομη ως μελος; Ευχαριστω!
  2. Καλημερα, Πρωτη φορα γραφω και ελπιζω να μη σας κουρασω με το σεντονι μου. Η κατασταση ειναι η εξης. Εδωσα εξετασεις για αδεια ασκησης επαγγελματος αρχες Μαρτιου 2018 (αποφοιτος Ηλεκτρολογος μηχανιμος Α.Π.Θ) οπου και πηρα την αδεια και απο τοτε ειμαι μελος του ΤΕΕ. Τοτε δεν εργαζομουν ακομη ειχα βρει ομως δουλεια και ειχα στειλει ολα τα δικαιολογητικα εκτος απο τον Α.Μ. του ΤΕΕ. Λιγες μερες μετα την ληψη της αδειας και της εγγραφης μου στο ΤΕΕ ξεκινησα να δουλευω σε μια εταιρεια πληροφορικης στην οποια εργαζομαι ακομη. Απο το HR ειχαμε συνεννοηθει να στειλω τα εγγραφα οταν θα επαιρνα την αδεια (μονο Α.Μ. ΤΕΕ δηλαδη αφου πλεον δεν ηταν υποχρεωτικβ εγγραφη σε ΤΣΜΕΔΕ τοτε πλεον ΕΦΚΑ) αλλα δεν εγινε ποτε και απο δικη μου αμελεια και δε μου το θυμισαν ποτε απο το HR. Οι υπηρεσιες που παρεχω δεν ειναι υπηρεσιες μηχανικου (ΚΑΔ:7220 και ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 213110). Προφανως αυτοματως αρχισαν οι εισφορες στον ΕΦΚΑ. Το ερωτημα μου ειναι: Ως μελος του ΤΕΕ και εχοντας την αδεια ασκησης πρεπει υποχρεωτικα να δηλωθω με ΚΑΔ μηχανικου και ως μισθωτος ή μπορω να δηλωθω ως μισθωτος με αλλη ειδικοτητα; Ο λογος που ρωταω εχει να κανει με τις εισφορες για επικουρικη και εφαπαξ. Ειναι υποχρεωτικες αυτες οι εισφορες απο την στιγμη που ειμαι μελος του ΤΕΕ ή αν δεν εργαζομαι ως μισθωτος μηχανικος αλλα σαν μισθωτος αλλης ειδικοτητας δεν χρειαζεται να πληρωνονται αυτες οι εισφορες; Ευχαριστω!
  3. Μπορω να ρωτησω κι εγω κατι πανω σε αυτο; Επειδη ειμαι γραμμενη στο ΤΕΕ ανεξαρτητως με τι ειδικοτητα δουλευω, πρεπει να πληρωνω για επικουρικη ή και αυτο εξαρταται απο την ειδικοτητα με την οποια εχω δηλωθει στον ΕΦΚΑ δηλαδη τον ΚΑΔ; Προσπαθω να βγαλω ακρη απο αυτα που διαβαζω και μου ειναι δυσκολο. Ειμαι μελος του ΤΕΕ κι εχω αδεια ασκησης επαγγελματος απο το 2018 χωρις να εχω ανοιξει ποτε βιβλια μιας καο δεν ηταν υποχρεωτικο. Δουλευω απο το 2018 ως μισθωτη σε εταιρεια πληροφορικης με τον ΚΑΔ 7220 και Κωδικο ειδικοτητας: 2131110 Τι παιζει με την επικουρικη σε αυτη την περιπτωση; Πρεπει να κανω εγω κατι; Ευχαριστω
  4. Καλησπερα, Για να μην κανω καινουριο thread γραφω εδω την ερωτηση μου. Εδωσα εξετασεις για αδεια ασκησης επαγγελματος αρχες του 2018, οποτε και απο τοτε ειμαι μελος του ΤΕΕ. Τοτε δεν εργαζομουν οποτε δεν χρειαζοταν και να ασφαλιστω. Το Μαρτιο του 2018 αρχισα να εργαζομαι ως μισθωτη σε εταιρεια πληροφορικης οποτε και τοτε επρεπε να ξεκινησει η ασφαλιση μου (ΕΦΚΑ). Δηλωθηκα απο τον εργοδοτη μου με αλλη ειδικοτητα οχι ως μηχανικος ( ας το πουμε προς λατανοηση ΕΦΚΑ - ΙΚΑ, ΚΑΔ:7220, ΚΩΔΙΚΟς ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ:213110) μιας και η ειδικοτητα μου δεν ειναι οντως του μηχανικου. Οι ερωτησεις μου ειναι: 1.Ουσα μελος του ΤΕΕ θα επρεπε να ασφαλιστω υποχρεωτικα με ειδικοτητα μηχανικου δηλαδη να ασφαλιστω στον ΕΦΚΑ στο τμημα μηχανικων και να χρησιμοποιηθει συγκεκριμενο ΚΑΔ; Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωνω και εισφορες για επικουρικη κλπ. , αρα περισσοτερες εισφορες; 2. Απο την στιγμη που ειμαι στο ΤΕΕ σαν μελος οποτε εχω και την αδεια ασκησης επαγγελαμτος πρεπει υποχρεωτικα να πληρωνω για επικουρικη ή αυτο εξαρτάται απο το πως θα δηλωθω στον ΕΦΚΑ; Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.