Μετάβαση στο περιεχόμενο

NikPolo

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NikPolo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πιθανόν να θεωρηθεί αφελές, αλλά οπως και να έχει....θέλω να ρωτήσω αν είναι νόμιμο να εκδοθεί βεβαίωση άρθρου 30 για εργασίες για οριζόντιο για την οποία ο φερόμενος ιδιοκτήτης δεν έχει αυτη τη στιγμή κάποιο έγγραφο κυριότητας πέρα από το ότι το δηλώνει στο κτηματολόγιο στο Ε9 του, καθώς δεν έχει κάνει ακόμα συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς απο τον πατέρα του? Μπορώ να βάλω στα έγγραφα κυριότητας τα έγγραφα του κτηματολογίου και τους τίτλους του πατέρα του, και να αναρτήσω σαν λοιπά δικαιολογητικά και υ.δ από τον φερόμενο τωρινό ιδιοκτήτη ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος της εν λογω οριζοντίου? Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  2. Σε ακίνητο εντός σχεδίου με υφιστάμενο κτίριο με άδεια, θέλει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει στο όριο του οικοπέδου πέτασμα ύψους 3μ. χρησιμοποιώντας κεραμικά claustra. Αυτό πώς μπορεί να αδειοδοτηθεί? τα κλώστρα μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι "ελαφριά" κατασκευή? οπότε να ισχυριστώ ότι γίνεται περιτοίχηση χωρίς τοιχίο αλλά μόνο με αυτή την κατασκευή έως τα 3μ? Επίσης σε άλλη πλευρά του οικοπέδου θέλει να κάνει περιτοίχηση με τοιχείο κανονικά έως 1.5μ. και απο πάνω να τοποθετήσει τζαμένιο πέτασμα άλλο 1μ. Αυτό επιτρέπεται αδειοδοτικά? Παράδειγμα απο claustra https://niptiras.gr/klostra-keramika-skiastra/ Ευχαριστώ!
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι, Ως νέος στο επάγγελμα, ζητώ τη βοήθειά σας σε μια σχετική υπόθεση που αντιμετωπίζω και έχω πολλά ερωτηματικά. Αφορά περίπτωση ακινήτου εντός σχεδίου πόλεως με τριώροφο κτίριο (ημιυπόγειο, ημιώροφος, όροφος). Η ιδιοκτησία του ορόφου διαθέτει άτυπα ζώνη αποκλειστικής χρήσης (με απλή αναφορά στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας, χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και χωρίς κανονισμό πολυκατοικίας), εντός της οποίας έχει κατασκευαστεί κλιμακοστάσιο που εξυπηρετεί την πρόσβαση στον όροφο. Ο ιδιοκτήτης του ορόφου επιθυμεί την έκδοση άδειας για την τοποθέτηση ανελκυστήρα εντός της ζώνης αποκλειστικής χρήσης (βλ. Σχεδιάγραμμα). Έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην έκδοση άδειας για την τοποθέτηση ανελκυστήρα στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, χωρίς να έχει κατοχυρωμένη την αποκλειστική χρήση του τμήματος του οικοπέδου όπου θα τοποθετηθεί ο ανελκυστήρας; Θα ήταν ενδεχομένως προτιμότερο να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες των κατώτερων ιδιοκτησιών για την έκδοση άδειας για κοινόχρηστο ανελκυστήρα; Σχετικά με τη θέση του ανελκυστήρα, είναι δυνατή η τοποθέτησή του σε απόσταση από το κτίριο και η κατασκευή μιας επέκτασης στο πλατύσκαλο της σκάλας, ώστε να εξυπηρετεί ως χώρος εξόδου από τον ανελκυστήρα και πρόσβασης στον όροφο; Ο χώρος που δημιουργείται από κάτω σε αυτή την περίπτωση, πολεοδομικά, λογίζεται ως ημιυπαίθριος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.