Μετάβαση στο περιεχόμενο

MP2001

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Νομικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ, ξέρετε μήπως την διαδικασία για να μου δωθεί σήμα διακοπής εργασιών; Το μονοπάτι δεν ήταν καν μονοπάτι, ήταν ένας εγκαταλελειμμένος παλαιός δρόμος όπου γινόντουσαν μεταφορές με ζώα, έχει 3-4 μέτρα πλάτος και μια πρόσοψη μπροστά από το οικόπεδο για περίπου 20 μέτρα. Η καταγγελία έγινε λόγω εργασιών επι αυτού. Φαντάζομαι λέγοντας ότι είναι αρχαίος, κάτι το οποίο και βέβαια δεν ισχύει, και νομίζω αυτό το έχει καταλάβει και η αρχαιολογία. Δεν υπάρχει κανένα κτίσμα εκατερωθεν του, εκτός κάποιον παλαιών ερειπίων.
  2. Ευχαριστώ παρά πολύ για την καθοδήγηση, δεν περίμενα τόσο γρήγορη ανταπόκριση. Και εγώ κάτι τέτοιο πίστευα. Και όντως, δεν υπάρχει καμία ζώνη προστασίας και ούτε είχαμε ποτέ κάποιο θέμα με το εκκλησάκι καθώς φαίνεται και στα τοπογραφικά και στην άδεια.
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μεσσηνίας.
  4. Καλησπέρα, Έχω άδεια δόμησης από το 2013 για την ανέργεση τριών διαμερισμάτων σε οικόπεδο εντός ζώνης, εκτός οικισμού. Έχω αρχίσει κάποιες εργασίες για την εκσκαφή και εξομάλυνση του οικοπέδου. Πρόσφατα μου κοινοποιήθηκε ένα email από την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων που γράφει ότι έχει γίνει καταγγελία εις βάρος μου. Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας ήρθε σε αυτό το οικόπεδο ταχύτατα και έκανε μια αυτοψία ως προς την κατάσταση ενός μονοπατιού στο όποιο είχα κάνει κάποιες εργασίες. Έχοντας κάνει μια αυτοψία, εντόπισαν ένα μικρό εκκλησάκι κοντά στο οικόπεδο μου το οποίο δεν έχει κηρυχθεί μνημείο ούτε γνωρίζουμε την ακριβής ημερομηνία ανέγερσης του. Μας ενημέρωσαν ότι μπορούν να προστατεύσουν αυτό το κτήριο αυτοδίκαια, χωρίς να έχει χαρακτηριστεί μνημείο και μας ζήτησαν την άδεια οικοδόμησης καθώς και κάποια αλλά αρχεία. Έχοντας βρει τον σχετικό νόμο, δεν έχω μπορέσει να διαπιστώσω τα κριτήρια με τα οποία μπορεί να γίνει αυτοδίκαια προστασία κάποιου πράγματος που δεν είναι μνημείο ως μνημείο, καθώς ορίζεται μια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό κάποιου πράγματος ως μνημείο. Η ερώτηση μου είναι εάν μπορούν να σταματήσουν οποιεσδήποτε εργασίες τώρα και, αν μπορούν, πως μπορώ να συνεχίσω την δόμηση όσο πιο γρήγορα γίνεται;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.