Μετάβαση στο περιεχόμενο

Maria Pe

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Maria Pe

  1. Νομίζω ότι επειδή έχετε συναντήσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και επειδή προφανώς για να αφιερώνετε χρόνο στο φόρουμ ενδιαφέρεστε για αυτό που κάνετε, είστε υποψιασμένοι και μπαίνετε στη διαδικασία να το αναφέρετε. Πριν γράψω εδώ συμβουλεύτηκα τρεις ανθρώπους του επαγγέλματος για το θέμα της αποθήκης και κανένας δεν εστίασε στην αποκλειστική χρήση ούτε ανέφερε κάτι. Στην αγορά του σπιτιού το ίδιο. Συνεπώς για μένα που με το συμβολαιογράφο συζητήθηκε σε ποιο σπίτι ανήκει το κάθε κομμάτι αυλής, το αυτονόητο ήταν ότι αποκλειστική χρήση συνεπάγεται αποκλειστική ιδιοκτησια. Προβληματίστηκα από αυτά που μου έγραψαν οι υπόλοιποι στο φόρουμ και το έψαξα περαιτέρω και ενημερώθηκα. Ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιέρωσαν να μεταδώσουν λίγες από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Νομίζω ότι αυτός είναι και ο σκοπός του φόρουμ αυτού. Αν θέλετε, μπορείτε να κλειδώσετε το θέμα, καθώς έχω καλυφθεί από τις απαντήσεις.
  2. Θα μπορούσατε να μας διαφωτίσετε όπως έκαναν παραπάνω οι συνάδελφοί σας αντί να ειρωνεύεστε. Έτσι θα ήταν λιγότερες οι βλάβες.
  3. Άρα δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά όταν τοποθετείται αποθήκη στην αυλή παύει να θεωρείται "αυλή" αλλά αλλάζει χρήση και γίνεται "αποθήκη" και αυτό θα πρέπει να φαίνεται στο συμβόλαιο... Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του μεγέθους της;
  4. Γιατί το λέτε αυτό; Αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιο η ιδιοκτησία...
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν λέτε κανονική άδεια, εννοείται άδεια δόμησης, ακόμα και αν πρόκειται για λαμαρίνες; Υπάρχουν προϋποθέσεις που δεν επιτρέπουν την κατασκευή αποθήκης σε ιδιόκτητο χώρο; Όσο για τη συναίνεση των συνιδιοκτητών, δεν ήταν κάτι που σκέφτηκα αρχικά μιας και πρόκειται για περιφραγμένο χώρο στον οποίο υπάρχει πρόσβαση μόνο από την οικία μου. Θεωρείται ότι θα πρέπει να παρθεί και μάλιστα εγγράφως;
  6. Καλησπέρα, παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω λίγο μπερδευτεί με το θέμα αποθήκη. Χρειάζομαι αποθηκευτικό χώρο. Μιας και μένω σε ισόγειο με αυλή αποκλειστικής χρήσης, αποφάσισα να κάνω μια αποθήκη στην αυλή μου η οποία δεν άρεσε σε κάποιον καλό γείτονα και άρχισε τις καταγγελίες στο Δήμο. Αναγκάστηκα να την αφαιρέσω λοιπόν και ψάχνω τώρα να βρω μία λύση γιατί έχει καταλήξει το σπίτι μου να είναι αποθήκη... Οι αποθήκες που πωλούνται από μαγαζιά τύπου Leroy Merlin χρειάζονται κάποια άδεια για να τοποθετηθούν; Επίσης, από όσο έψαξα, αν κατάλαβα καλά, η μόνη άδεια που μπορεί να εκδοθεί για την κατασκευή αποθήκης αφορά σε ξύλινη. Αν δεν επιθυμώ να είναι ξύλινη η αποθήκη, δεν έχω επιλογή; https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya69701_2018.htm λγ) Για πρόχειρες ξύλινες, κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο, κατατίθενται: 1) Αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος. 2) Τεχνική έκθεση μηχανικού στη οποία περιγράφεται αναλυτικά η προτεινόμενη κατασκευή, βεβαιώνεται η στατική της επάρκεια και δηλώνεται ότι πληρούνται όλες οι γενικές και ειδικές διατάξεις. 3) Σχέδιο κάτοψης και τομής σε κλίμακα 1:100 ή 1:50. 4) Αντίγραφο διαγράμματος κάλυψης στο οποίο αποτυπώνονται οι κατασκευές με τις διαστάσεις τους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.