Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κική Νικα

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. ❤️❤️❤️🙏🙏🙏 Βασικά έπρεπε τα τρία αδέρφια πριν πωληθεί το ενα διαμέρισμα να έχουν υπογράψει χάρτια και να έχουν παραχωρήσει αποκλειστική χρήση της ταρατσας στον σπιτονοικοκυρη μου που έχει το ρετιρέ, για να έχουν αποφευχθεί τέτοια προβλήματα, ειδικα άπο τη στιγμή που δε μεριμνησαν ποτέ να προστατευσουν το χώρο με ενα διαχωριστικο. Γιατί, δε μπορώ να περιγράψω πόσο σοκαριστικο ήταν το να κάθομαι αμέριμνη με την πυτζαμα στο κρεβάτι μου και να βλέπω εναν μαντράχαλο να με κοιτάει άπο τον καγκελο μες στο σκοτάδι, ούτε πόσο αγενες να βλέπω με την τσίμπλα στο μάτι δυο μέρες μετά μια χαρχαλω να βγάζει φωτογραφίες το μπαλκόνι μου επειδή είναι εκει η καμινάδα και η αποχέτευση, χώρις να με έχει προειδοποίησει κανείς για αυτές τις επισκέψεις, δεδομένου ότι γνώριζαν την κατάσταση που υφίσταται στην ταράτσα, δλδ καμία ιδιωτικοτητα, ήταν τραγικά λάθος. Θα μπορούσα πχ να ήμουν με το βρακι να απλώνω ρούχα την ώρα που έσκασε η οικογένειά με τα πιτσιρίκια έτσι απροειδοποιητα. Σε καθε περίπτωση ηταν πάρα πολύ intruding. Δεν ξέρω πια είναι η λέξη στα ελληνικά. Αυτά για κάποιους που μπορεί να να σκέφτονται ότι είμαι η ξινή εγωίστρια νοικαρισσα
  2. Βρήκα άκρη στο ένα θέμα τουλάχιστον, έστειλα στο σπιτονοικοκυρη φεκ και τον κανονισμο πυροπροστασιας Κτιρίων όπου φαίνεται ότι η πόρτα στην ταράτσα μας δεν είναι έξοδος διαφυγής και ταραταταααα.. θα κλειδωθεί! Οι καινούριοι ελπίζω να κάτσουν στον όροφο τους μιά χαρά θέα έχουν και από τον τρίτο. Θα δείξει. Είμαι αρκετά αντικοινωνικη για να σκεφτεί κανείς την εχω κατάβρει τοσα χρόνια εδω μόνη μου πάνω στον περιστερωνα. Μαρεσει η ησυχία μου.
  3. Οκ, θα ρωτήσω τον ιδιοκτήτη για τη σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιων και για τον κανονισμό της πολυκατοικίας που ποτέ δε διάβασα. Όσον αφορά την πορτα της ταρατσας που θελει να αφήνει ξεκλείδωτη ενω δε φαίνεται να τηρεί τις απαιτήσεις γιά να χαρακτηρίστει έξοδος διαφυγής τί να κάνω? Επιπλέον, αν σκάσουν οι καινούριοι ιδιοκτήτες στην ταράτσα με καρέκλες τραπεζι και ποτά, τι κάνω?
  4. Μάλιστα, μαθαίνω πολλά καινούργια πράγματα σήμερα! Ευχαριστώ! Βρήκα το μισθωτήριο συμφωνητικό, λέει επιλέξει: Οτι εκμισθωνω ρετιρέ 24τμ και αποτελείται από τους εξής χώρους: δωμάτιο, κουζινα, μπάνιο, με μεγάλη βεράντα στην πρόσοψη του διαμερίσματος (τμήμα της ταρατσας της πολυκατοικίας). Είναι όμως σύννομο αυτό? Με κατοχυρώνει σε τυχόν προσπελάσεις αλλων από την πολυκατοικία στό χώρο μου γιά να προσεγγίσουν την καμινάδα ή την αποχέτευση της ταράτσας που βρίσκονται και τα δύο στη βεράντα μου? Θά πρέπει να πάρουν την άδεια μου πρώτα για να περάσουν στο χώρο μου? Παραπάνω ανέβασα απόσπασμα που αν καταλαβαίνω σωστα λέει ότι ή ταράτσα δε δύναται να να διαιρεθεί..
  5. Το δωμα δεν ειναιι κοινόχρηστο, είναι στην αποκλειστική κυριότητα του σπιτονοικοκυρη μου, και το νοικιαζω και μένω εγω. Το πρόβλημα ειναι με την ταρατσα που ειναι κοινόχρηστη, γιατί η "βεράντα" μου είναι ουσιαστικά κομμάτι ταρατσα.. Σε ευχαριστώ!!
  6. Επίσης έχω μιά απορία, είναι δυνατόν να θεωρηθεί μιά πόρτα προς εναν χώρο που δεν τηρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, (ούτε η πόρτα ούτε ο χώρος) , ως έξοδος διαφυγής!??????
  7. Μόλις διαβάσα το νέο κανονισμό πυροπροστασιας Κτιρίων, απο όπου πουθενά δεν προκύπτει ότι η έξοδος στην ταράτσα ειναι έξοδος διαφυγής. Αντιθέτως από ό,τι βλέπω ο νόμος ορίζει να έχουν κλειδια για την ταράτσα μόνο οι ιδιοκτήτες, και όχι οι ενοικιαστές διαμερίσματων, εκτός και αν κάποιος νόμιμα κάνει αποκλειστική χρήση του χώρου με συμφωνία των υπολοίπων και υπογραφές δλδ, οπότε έχεις πρόσβαση μόνο αυτός. Δε νομίζω να βρω άκρη όμως με τους ιδιοκτήτες εδω πέρα. Επίσης διαβάζω και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως αυτό, οτι δε μπορεί να διαιρεθεί ο κοινόχρηστος χώρος της ταρατσας, είτε είναι ολοκληρωτικα κοινόχρηστος είτε ενας κάνει αποκλειστική χρήση. Που σημάνει ότι δεν έχω δικαιώματα αποκλειστικότητας στο μπαλκονι μου?? Αχ θα τρελαθώ. Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote". Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  8. Καλησπέρα, ψάχνω στο ίντερνετ πληροφορίες γιά το θέμα που με απασχολεί κ δε βρίσκω άκρη με το τι ισχύει γιατί όλα είναι ναι μεν, αλλά. Το θέμα μου είναι πολύπλοκο και είναι το το εξής. Νοικιάζω ενα δώμα, και μέρος της ταρατσας αποτελεί το μπαλκόνι μου, το οποίο διαχωρίζεται άπο την υπόλοιπη ταράτσα με ενα καγκελο χαμηλό, δλδ ουσιαστικά τίποτα, οποίος βρίσκεται στην ταρατσα και θέλει το πηδαει και μπαίνει στο μπαλκόνι μου και άρα στο σπίτι μου. Το νοίκιασα Πρίν πέντε χρόνια με τη λογική ότι η πολυκατοικία ήταν οικογένειακη, κλειδιά για την ταρατσα της οποίας η πόρτα ήτανε πάντα κλειδωμενη ειχαν μόνο οι τρεις κληρονομοι/ιδιοκτητες/αδέρφια που σπάνια εμφανίζονταν γιατι δε μένουν καν στο κτίριο, και ένοιωθα μιά ασφάλεια. Όμως δυστυχώς τα πράγματα αλλαξαν, το ενα διαμέρισμα πωλήθηκε και οι νέοι ιδιοκτήτες πήραν κλειδιά, ανέβηκαν πάνω, (τους είδα μια μέρα από εκει που καθόμουν στο κρεβατι μου φαντες μπαστουνη να είναι πάνω στα κάγκελα!!!!) και γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον να χρησιμοποιουν τακτικα την ταρατσα για ψυχαγωγια, δλδ θα είμαστε μια μεγάλη παρέα γιατί ουσιαστικά ειναι σαν να μπαίνουν να κάθονται στο μπαλκόνι μου, γιά να μην πω στο σαλόνι μου, που δεν έχω γιατι είναι δωμα. Πρωτον, σκέφτηκα να βάλω ψηλό διαχωριστικό, να μην μπορούν τουλάχιστον να κοιτάνε μεσά στο χώρο/μπαλκόνι μου, που τώρα είναι ξέφραγο αμπέλι κ ο σπιτονυκοικοκυρης μου συμφωνησε αλλά μετά, μου ξεφουρνισε ότι σύμφωνα με το νόμο η πόρτα της ταρατσας δεν πρέπει να είναι κλειδωμένη όπως ήτανε τόσο καιρό και απο εδώ και πέρα θα μένει ξεκλείδωτη και ο οποιοσδήποτε θα έχει πρόσβαση. Δλδ άπο εκεί που φοβόμουν κυρίως μην πηδηξει κανείς στην ταράτσα μου από άλλη ταρατσα, δύσκολο μεν αλλα όχι αδύνατο, τωρα θα φοβάμαι μη μπεί και ο οποιασδήποτε μεσά στην πολυκατοικία, ανέβει πάνω και τον βρω μες στο δώμα, πολύ πιο πιθανό και εύκολο!! Τέλεια. Για κερασάκι στην τούρτα, η καμινάδα του τζακιού των νεων νοικαρηδων ειναι μεσά στο χώρο που αποτελεί το μπαλκόνι μου! Έχουν δείξει περίσσιο αέρα τη μία εβδομάδα που είναι εδώ και πιστεύω ακράδαντα ότι αν καμιά μέρα λείπω κ θέλουν να.. ξεβουλωσουν την καμινάδα θα πηδηξουν στο χώρο μου και ούτε θα μου το πουν ούτε θα ρωτήσουν. Και αναρωτιέμαι, το μπαλκόνι μου στην ταράτσα, ποσο δικο μου είναι τελικά και πόσο ασφαλές. Και μήπως πρέπει να μετακομίσω, που δε θα ήθελα. Βοήθεια.... Πως μπορώ να προστατεύσω την ιδιωτικοτητα και την ασφάλεια μου? Υπάρχει τρόπος νομικα να με κατοχύρωσει κάπως απεναντί σε ολά αυτά που αντιμετωπίζω? Ευχαριστώ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.