Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris let

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Για να απαντήσω σε κάποια σχόλια και ερωτήματα: Α) Έχω ήδη ρωτήσει μηχανικούς και οι απόψεις τους διίστανται, γι' αυτό και απευθύνθηκα σε ένα φόρουμ με πολλούς μηχανικούς. Β) Εάν το κτίριο χρήζει νομιμοποίησης (με τη σκάλα ως δύο λειτουργικά συνδεδεμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες), ο πωλητής οφείλει να αναλάβει τις ενέργειες, διαφορετικά δεν εκδίδονται ηλεκτρονικές ταυτότητες και δεν προχωρά η συμβολαιογραφία. Θέλω να αφαιρέσω τη σκάλα και να κλείσω την οπή (που φαινονται στις αρχικές κατόψεις και περιγράφονται στην αρχική σύσταση), για να δημιουργηθούν δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, τα οποία ήδη περιγράφονται ως δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με τα δικά τους χιλιοστά και ξεχωριστό κτηματολογικό αριθμό. Ζητώ μια ακόμη άποψη για να δω πώς θα κινηθώ καλύτερα. Σχόλια όπως "γουρούνι στο σακί" είναι ανούσια, καθώς ο σχολιαστής δεν γνωρίζει το τίμημα της αγοραπωλησίας... οπότε ακόμα και αν χρειάζονταν ΟΑ, μπορεί να είναι ευκαιρία! ΥΓ: Όχι μόνο θα πληρώσω μηχανικό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αλλά είμαι διατεθειμένος να πληρώσω και για τυχόν απαιτούμενες άδειες, αρκεί η δουλειά να γίνει νόμιμα. Το ότι ζητώ μια ακόμη γνώμη από ένα αξιόπιστο φόρουμ δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω ό,τι πρέπει... άλλωστε, δεν είναι αυτή η λειτουργία ενός φόρουμ; Επισυνάπτω και μέρος της περιγραφής από την αρχική σύσταση. Δ' ΟΡΟΦΟΣ 2) Το υπό τον Αραβικό αριθμό δύο (2) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ όπερ επικοινωνεί δια εσωτερικής κλίμακος με το άνωθεν αυτού ευρισκόμενον υπ' αριθμόν δύο (2) διαμέρισμα του πέμπτου (Ε) υπέρ το ισόγειο ορόφου , αποτελουμενο εκ χωλλ, σαλοτραπεζαρίας , κουζίνας , W.C. και την κλίμακα ανόδου προς το υπ αριθμόν δύο (2) διαμέρισμα του πέμπτου (Ε) υπέρ το ισόγειο ορόφου ...... Ε'ΟΡΟΦΟΣ 2) Το υπό τον Αραβικό αριθμό δύο (2) ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ συγκειμενον εξ οφφις , λουτρού , τεσσάρων κοιτώνων , της κλίμακος καθόδου προς το υπ αριθμόν δύο (2) διαμέρισμα του τετάρτου (Δ) υπέρ το ισόγειο ορόφου
  2. (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. akis73) Καλησπέρα στην κοινότητα, Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς δύο ακινήτων (Δ2-Ε2), τα οποία στη σύσταση, στο συμβόλαιο και στο κτηματολόγιο παρουσιάζονται ως δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με τα δικά τους χιλιοστά, οι οποίες λειτουργικά είναι συνενωμένες. Η αδειά οικοδομής είναι του 1977. Αυτή τη στιγμή έχω καταβάλει μόνο προκαταβολή μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού και έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής του συμβολαίου. Ηλεκτρονικές ταυτότητες δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, αλλά ο μηχανικός της πωλήτριας μου ανέφερε για δύο ξεχωριστές. Σκοπός της αγοράς είναι να τα διαχωρίσω λειτουργικά και να δημιουργήσω δύο διαμερίσματα. Η λειτουργική συνένωση έχει επιτευχθεί μέσω μιας ξύλινης εσωτερικής σκάλας, η οποία δεν επηρεάζει τη στατικότητα, προφανώς. Έχω δύο ερωτήσεις. Πρώτον, σε αυτή την περίπτωση, ο διαχωρισμός απαιτεί Οικοδομική Άδεια ή μπορεί να γίνει και με άδεια μικρής κλίμακας; Δεύτερον, ποια είναι η διαδικασία για να βάλω δεύτερο μετρητή της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, καθώς στη ΔΕΗ υπάρχει μόνο ένας αυτή τη στιγμή. Επαναλαμβάνω, μιλάμε για δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με τα δικά τους χιλιοστά, λειτουργικά συνενωμένες. Ευχαριστώ πολύ.
  3. Καλησπέρα στην κοινότητα, Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς δύο ακινήτων (Δ2-Ε2), τα οποία στη σύσταση, στο συμβόλαιο και στο κτηματολόγιο παρουσιάζονται ως δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με τα δικά τους χιλιοστά, οι οποίες λειτουργικά είναι συνενωμένες. Η αδειά οικοδομής είναι του 1977. Αυτή τη στιγμή έχω καταβάλει μόνο προκαταβολή μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού και έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής του συμβολαίου. Ηλεκτρονικές ταυτότητες δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, αλλά ο μηχανικός της πωλήτριας μου ανέφερε για δύο ξεχωριστές. Σκοπός της αγοράς είναι να τα διαχωρίσω λειτουργικά και να δημιουργήσω δύο διαμερίσματα. Η λειτουργική συνένωση έχει επιτευχθεί μέσω μιας ξύλινης εσωτερικής σκάλας, η οποία δεν επηρεάζει τη στατικότητα, προφανώς. Έχω δύο ερωτήσεις. Πρώτον, σε αυτή την περίπτωση, ο διαχωρισμός απαιτεί Οικοδομική Άδεια ή μπορεί να γίνει και με άδεια μικρής κλίμακας; Δεύτερον, ποια είναι η διαδικασία για να βάλω δεύτερο μετρητή της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, καθώς στη ΔΕΗ υπάρχει μόνο ένας αυτή τη στιγμή. Επαναλαμβάνω, μιλάμε για δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες με τα δικά τους χιλιοστά, λειτουργικά συνενωμένες. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.