Μετάβαση στο περιεχόμενο

karajon

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

860 profile views

karajon's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Γενικά υπάρχουν δύο τρόποι επικοινωνίας. 1. Απευθείας με τον web server του inverter χρησιμοποιώντας απλά το πρόγραμμα περιήγησης που έχεις για το internet (π.χ. Mozilla Firefox). Αρκεί στη γραμμή πλοήγησης να βάλεις την ip του inverter και συνδέεσαι. 2. Χρησιμοποιώντας το PIKO master control, το ειδικό software που προτείνει ο κατασκευαστής για την εποπτεία του συστήματος. Με τη σωστή συμπλήρωση των στοιχείων στη μάσκα που αφορά τα στοιχεία του inverter μπορείς να συνδεθείς με αυτόν και να κατεβάσεις δεδομένα, να πάρεις γραφικές παραστάσεις και να δημιουργήσεις έτσι ιστορικό. Το συγκεκριμένο software το κατεβάζεις και πάλι από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Αν έκανες τα παραπάνω σωστά και δεν μπόρεσες να συνδεθείς, υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις: α) Συνδέεις το ethernet καλώδιο στη δεύτερη ethernet θύρα του inverter (το Communication Board II τουλάχιστον, έχει 2 θύρες ethernet). Αν δεν πετύχει και το παραπάνω: β) Κάνεις update στο software του inverter σου. Η πλέον επικαιροποιημένη έκδοση που μπορείς να κατεβάσεις από το site του κατασκευαστή είναι η 4.11. Ακολουθείς τις οδηγίες και κάνεις το update. Λογικά, μετά από αυτή τη διαδικασία ο inverter θα μπορεί να επικοινωνήσει κανονικά με τον υπολογιστή σου. ΣΗΜ: Αν δεν βρίσκεις τις οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία του update, μπορείς να απευθυνθείς τηλεφωνικά στην τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή. Τα τηλέφωνα θα τα βρεις στο site. Η έδρα είναι στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να βοήθησα.
  2. Αγαπητέ dal_kos, Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Οπωσδήποτε θα καλέσω μηχανικό και θα βγω στην αγορά για πιθανές λύσεις και προσφορές αντίστοιχα. Πριν το κάνω αυτό όμως θα ήθελα να έχω μια εικόνα και να μην πάω εντελώς στα τυφλά. Καλό είναι να ψάχνει κανείς στο internet μόνος του αλλά είναι ακόμη καλύτερο αν δίνεται η δυνατότητα του διαλόγου με ανθρώπους του κλάδου, όπως ακριβώς γίνεται μέσα από αυτό το forum. Συνεπώς, γνωρίζοντας τι εστί forum και μέχρι που μπορεί να συνεισφέρει ένας διάλογος μέσα σε αυτό, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι δεν ψάχνω εδώ μέσα την λύση αλλά τις εμπειρίες των διαφόρων συνομιλητών τις οποίες θα έχω υπόψη μου στις μετέπειτα συζητήσεις με τους τεχνικούς από τους οποίους θα αναμένω αυτοψία και προσφορά. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για ακόμη μια φορά, όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους που συμμετέχουν, καθώς από τη συζήτηση που προηγήθηκε έμαθα για πράγματα που δεν τα είχα σκεφτεί ιδιαιτέρως, ούτε εκτιμούσα ότι θα ήταν εις θέση να μου δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θα κάνω την έρευνα αγοράς και θα προχωρήσω ανάλογα. Η λύση της εξωτερικής μάλλον δεν μπορεί επ' ουδενί να περπατήσει καθώς η ασυνεννοησία των συνιδιοκτητών και η κακή πίστη χτύπησε κόκκινο τα προηγούμενα χρόνια σε θέματα κοινοχρήστων. Οψόμεθα... Φιλικά, Κώστας
  3. Και πάλι ευχαριστώ για τη μεγάλη συμμετοχή στη συζήτηση. Αγαπητέ Brasco, όσον αφορά τις χρονολογίες, τις ΥΔ και την πραγματική κατάσταση ας παραθέσω τα κάτωθι πραγματικά περιστατικά: Η οικοδομή τελείωσε με 1000 ζόρια καθώς ο εργολάβος κινδύνευε με φυλάκιση λόγω χρεών, κάτι που τελικώς δυστυχώς δεν απέφυγε και τελικά απεβίωσε και εντός της φυλακής από όσο γνωρίζω. Για να πάρει ρεύμα - το θυμάμαι συγκεκριμένα γιατί τρέχαμε για να λειτουργήσει το ασανσέρ (νωρίτερα και για 1-2 μήνες μάλλον βολευόμασταν με το εργολαβικό) - πλήρωσαν όλοι οι ιδιοκτήτες κάποια ποσά για εκκρεμότητες του εργολάβου σχετικά με την οικοδομή και μετά αυτή ρευματοδοτήθηκε. Μέσα σε όλη αυτήν την φασαρία, ειλικρινώς δεν ξέρω τι μπορεί να υπέγραψε ο μηχανικός σχετικά. Ακόμη και να μιλάμε για ψευδείς δηλώσεις, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος στη διαδικασία να κυνηγήσει τον μηχανικό που υπέγραψε και τι όφελος θα μπορούσε να προσμένει από μια τέτοια κίνηση. Τέλος, και μόνο το γεγονός ότι στο διπλανό διαμέρισμα έγινε εσωτερική θερμομόνωση οροφής, όπως είπα και στο προηγούμενο μου μήνυμα, μάλλον αποδεικνύει ότι το πρόβλημα υφίσταται έντονα και υπήρξε η ανάγκη λύσης. Συνεπώς, δεν ξέρω αν η θερμομόνωση που θέλω να κάνω είναι επιπλέον, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο κάτι να κάνω για να μην έχω τα προβλήματα που αρχικώς περιέγραψα. Αγαπητοί dal_kos, georg coco και Brasco, μιας που βλέπω ότι έχετε εις βάθος γνώση του θέματος περί υγροποίησης των υδρατμών, θα μπορούσατε να προτείνετε την ασφαλέστερη μέθοδο υλοποίησης (αν υπάρχει) μιας τέτοιας λύσης εσωτερικής θερμομόνωσης, ώστε να εξασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αποφυγή πρόκλησης του φαινομένου; Ευχαριστώ θερμά.
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι, Κατ' αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε στο μήνυμα μου, τόσο εσάς που καταθέσατε τη θετική σας εμπειρία από τη χρήση της εσωτερικής θερμομόνωσης όσο και εσάς που διατυπώνετε τις επιφυλάξεις σας σχετικά. Ειδικότερα, αγαπητέ Brasco, θα ήθελα να σημειώσω ότι η οικοδομή είναι κατασκευής 1996 (όχι και πάρα πολύ παλιά) και ότι ολοκληρώθηκε και κατοικήθηκε το 1999. Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει υγρομόνωση στο δάπεδο του δώματος ή αν έχει αποστάτες, όπως αναφέρεις. Μήπως όμως λόγω ηλικίας και πρόσφατης κατασκευής είναι πιθανό να έχει; Δεν το γνωρίζω πραγματικά. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι στο διπλανό διαμέρισμα εφαρμόστηκε εσωτερική θερμομόνωση παραπάνω από 10 χρόνια πριν και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα τουλάχιστον που να γνωρίζω προσωπικά. Επιπλέον, είναι ενθαρρυντικό ότι λέει ο φίλος Panos09 πως έχει εφαρμόσει αυτή τη λύση σε οικοδομή του 1970 δίχως να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Θέλω να ελπίζω ότι σε μια τόσο νεότερη οικοδομή δεν θα υπάρχει πρόβλημα επίσης. Θα μου πεις ότι με την ελπίδα δεν γίνεται τίποτα, για αυτό το λόγο θα προσπαθήσω να τσεκάρω αν έχει γίνει τουλάχιστον υγρομόνωση στο δώμα προκειμένου να μην έχω το άγχος της υγρασίας. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να μου πείτε αν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν έχει γίνει υγρομόνωση σε ένα δώμα. Αν όντως έχει μπορώ να προχωρήσω δίχως το φόβο των υγρασιών; Ευχαριστώ.
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα εκτιμούσα τη βοήθεια και τη σχετική συμβουλή σας σε θέμα που με απασχολεί προσωπικά αλλά δεν έχω τις ειδικές γνώσεις για να ανταπεξέλθω. Σε ρετιρέ οικοδομής της οποίας η πλάκα της ταράτσας είναι αμόνωτη (απουσία εξωτερικής θερμομόνωσης), θα ήθελα να βελτιώσω την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου καθώς το χειμώνα η δαπάνη σε καύσιμο είναι πολύ μεγάλη (υπάρχει ατομικός λέβητας Φ.Α.) ενώ το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες εντός του σπιτιού είναι πολύ υψηλές. Λόγω ασυνεννοησίας με τους υπόλοιπους ενοίκους κατά καιρούς σε διάφορα απλούστερα και οικονομικότερα ζητήματα, δεν σκέφτομαι καν να κάνω πρόταση για εξωτερική θερμομόνωση της πλάκας. Έτσι, το μόνο που απομένει, εκτός και αν σφάλω, είναι η λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης. Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με το αν μια τέτοια κίνηση θα εξασφάλιζε καλύτερη ποιότητα αναφορικά με τις συνθήκες θέρμανσης και ψύξης του χώρου. Γνωρίζω ότι με αυτόν τον τρόπο: α) Ακυρώνω την όποια θερμοχωρητικότητα του σκυροδέματος της οροφής (ταβάνι), ΟΜΩΣ πραγματικά το χειμώνα αυτό είναι παγωμένο και μόλις σβήσει η θέρμανση το διαμέρισμα σε λίγη ώρα παγώνει, ενώ το καλοκαίρι είναι απίστευτα ζεστό και πάλι μόλις σβήσει ο κλιματισμός το σπίτι γίνεται φούρνος. ( Θα μπορούσε μήπως η τοποθέτηση ενός ξύλινου στρώματος, μετά την τοποθέτηση της όποιας λύσης εσωτερικής θερμομόνωσης - π.χ. γυψοσανίδα+ορυκτοβάμβακας, κτλ - να βοηθήσει αναφορικά με τη βελτίωση της θερμοχωρητικότητας; ) β) Δεν μπορώ να αποφύγω τις θερμογέφυρες. Θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ εστιάζοντας στα σημεία (α) και (β) άνωθεν αν μια τέτοια κίνηση θα ήταν προς όφελος ή αν την κρίνετε άσκοπη και δεν θα έκανε κάποια διαφορά που θα δικαιολογούσε την σχετική δαπάνη. Αν τελικά κρίνετε ότι η εσωτερική θερμομόνωση αξίζει να εφαρμοστεί ποια επιλογή υλικού είναι η καλύτερη; Π.χ. έχω διαβάσει για γυψοσανίδα+ορυκτοβάμβακα, για έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα διαφόρων εταιριών, κτλ. Ποια είναι πιστεύετε βάση εμπειρίας η καλύτερη λύση; Έχω ακούσει επιπλέον ότι σε κάποιες περιπτώσεις εσωτερικής θερμομόνωσης υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθεί η πιθανότητα εμφάνισης μούχλας. Ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο; Τέλος, πληροφοριακά να αναφέρω ότι το διαμέρισμα είναι "εκτεθειμένο" σε προς όλα τα σημεία του ορίζοντα πλην της ανατολής προς την οποία γειτνιάζει με το διπλανό διαμέρισμα της ίδιας οικοδομής. Σχετικά με τους τοίχους προς βορρά, δύση και νότο εξετάζω το ενδεχόμενο εξωτερικής θερμομόνωσης. Ευχαριστώ θερμά προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
  6. Χαίρετε, Αντιμετωπίζω την εξής πρόκληση και θα επιθυμούσα τα "φώτα" σας και την εμπειρία σας σχετικά. Σε υφιστάμενη μονοκατοικία η οποία θερμαίνεται με πετρέλαιο (λέβητας πετρελαίου SIME 1R7, μοντέλο 1992, απόδοσης 44.500 Kcal/h (51,7KW) - 59.600 Kcal/h (69,3KW)) θέλω να αλλάξω τον λέβητα πετερελαίου αντικαθιστώντας τον με έναν λέβητα "multi". Με τον όρο multi ο κατασκευαστής των συστημάτων που έχω ήδη δει (ελληνικής κατασκευής) εννοεί τους λέβητες που "καίνε" διάφορα "εναλλακτικά" μέσα όπως: Ξύλο, pellet, πυρήνα ελιάς, πυρήνα ροδάκινου, καλαμπόκι κτλ. Έχω δει όπως προείπα κάποιους ελληνικής κατασκευής (δεν αναφέρω όνομα μήπως και θεωρηθεί ως διαφήμιση) αλλά επειδή δεν έχω σχετική εμπειρία, θα επιθυμούσα να με κατευθύνετε σχετικά τόσο σε κατασκευαστές τέτοιων συστημάτων όσο και να με ενημερώσετε με άλλες εναλλακτικές, ίσως πιο ενδεδειγμένες, μεθόδους θέρμανσης στην εν λόγω περίσταση. Στο σημείο αυτό σημειώνω ότι η μονοκατοικία βρίσκεται σε 460μ. υψόμετρο πλησίον της Θεσσαλονίκης και δεν έχει ιδιαίτερη μόνωση ως κατασκευή του 1992. Η πλάκα είναι εμβαδού περί τα 130τμ. με απώλειες περί τις 22.000 Kcal/h. Υπάρχουν ακόμη το ισόγειο (130τμ.) και η σοφίτα (40τμ), χώροι οι οποίοι έπρεπε να καλύπτονται από τον λέβητα πετρελαίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.