Μετάβαση στο περιεχόμενο

techoffice

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by techoffice

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση όπου σε διώροφο με υπόγειο κτήριο, στεγάζεται εργαστήριο αρτοποιϊας το οποίο χρησιμοποιεί για τις λειτουργικές του ανάγκες 2 ομάδες δεξαμενών υγραερίου συνολικής χωρητικότητας 2,5 m3. Το εργαστήριο το οποίο χρησιμοποιεί το ισόγειο και το υπόγειο, έχει μελέτη υγραερίου με την Δ3 την οπόια και έχει εφαρμόσει στο ακέραιο. Στο υπόγειο του κτηρίου και σε πλήρως αεριζόμενο χώρο υπάρχει το λεβητοστάσιο του κτηρίου το οποίο χρησιμοποιείται και για την θέρμανση ολόκληρου του κτηρίου, (αρτοποιείο και κατοικία ιδιοκτήτη). Σε έλεγχο της πυροσβεστικής ζητήθηκε και η υποβολή μελέτης υγραερίου σύμφωνα με την 31856, (και μαζί με αυτό άδεια από την πολεοδομία), επιπλέον της μελέτης με την Δ3. Δηλαδή ενώ έχει μελετηθεί και έχει αδειοδοτηθεί από την διεύθυνση βιομηχανίας όλη η εγκατάσταση υγραερίου με την Δ3, ζητείται και μελέτη με την 31856 μόνο για τον καυστήρα του κτηρίου. Είναι λογικό να ζητείται αυτό; Μπορεί να συνυπάρχουν η Δ3 με την 31856;
  2. Συνάδελφε σε παρόμοια περίπτωση, (οχι παραδοσιακού οικισμού) και μετά από πολύ ψάξιμο και συζήτηση καταλήξαμε στο ότι εφόσον το κτήριο συνολικά είναι > 50 μ2 χρειάζεται ΜΕΑ. Όμως λόγο του ότι κάθε ιδιοκτησία είναι αυτοτελής δεν χρειάζεται η έκδοση ΠΕΑ. Τώρα εφόσον είσαι σε παραδοσιακό οικισμό μπορείς με τον τρόπο αυτό να τεκμηριώσεις αδυναμία εφαρμογής τεχνικών ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου και στην ΜΕΑ το κτήριο να μην βγει κατηγορία Β. Τώρα βέβαια όπως θα ξέρεις κάθε πολεοδομία έχει και τα δικά της!
  3. Σωστός..... Επίσης φαίνεται ότι λύθηκε και το πρόβλημα με την δημιουργία αντιγράφου κτιρίου όπου πλέον δεν αλλάζουν οι καταναλώσεις του αντιγράφου αν δεν αλλάξεις κάτι στο κτίριο.
  4. @ zxgr Το συνεργείο έχει αδειοδοτημένο τεχνίτη που εκδίδει φύλλο ελέγχου. Εγώ απλώς μετά από την έγγραφη δήλωση του ιδιοκτήτη πηγαίνω αυτό το συνεργείο για καυσανάλυση.
  5. Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ, η απάντηση που έδωσα ήταν από που υπολογίζει το προγραμμα της 4Μ τον β.α.* και τίποτα άλλο. Και εγώ σε όσες επιθεωρήσεις έχω κάνει ζητάω απαραίτητα φύλλο ελέγχου ή πηγαίνω με δικό μου συνεργείο και κάνουμε καυσανάλυση. Μέχρι τώρα παρά τις μικρές αντιδράσεις όλοι συμφωνούν και δεν έχω χάσει πελάτη. *Για την υπερδιαστασιολόγηση το 4Μ ανάλογα με το κέλυφος που του δίνεις υπολογίζει ισχύ από την σχέση 4.1. και εφαρμόζει τους αντίστοιχους συντελεστές.
  6. Δοκίμασε με Internet Explorer.
  7. Τώρα είδα ότι φτιάξανε το σύστημα να δέχεται και κτίρια πριν το 1983, χωρίς καταχώρηση οικοδομικής άδειας
  8. Καλημέρα και από εμένα. Για το πρόβλημα με τα δύο συστήματα παραγωγής ζνχ υπάρχει κάτι νεότερο;
  9. @STAVION Ακόμα και αν πρόκειται να το αποπερατώσει ο αγοραστής σε κάποια χρόνια; Ο πωλητής απλά το πουλάει όπως είναι. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  10. Καλησπέρα. Για πώληση οικοπέδου με κτίσμα του 1980, το οποίο δεν είναι περατωμένο, (δεν έχει όλα τα κουφώματα, δάπεδα και θέρμανση) τι πιστεύετε; Θέλει ΠΕΑ;
  11. Δες και την ΚΥΑ 16085-2009 άρθρο 2 (ΦΕΚ 770/Β/28-4-2009) edit: Με προλαβε ο συνάδελφος dib:D
  12. Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι στανταρ. Απλά θα πρέπει να υπάρχει ένα υπόμνημα όπου θα αναφέρει τι συμβολίζει το κάθε σχέδιο. Τώρα για το σύστημα που λες απλά το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ως κατασβεστικό υλικό την ξηρά σκόνη, δηλαδή έναν πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης ο οποίος δεν είναι φορητός, βρίσκεται κάπου σε μόνιμη θέση.
  13. Για δες εδώ : http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=17160
  14. Π.Δ. 71/88 άρθρο 10 παράγραφος 3.3 Αν το μαγειρείο τροφοδοτείται από φιάλες υγραερίου, (μέχρι 4 ή 100 kg) δεν εμπίπτει στους επικίνδυνους χώρους. Αν όμως έχεις δεξαμενή υγραερίου ή κάρβουνα τότε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θεωρείται επικίνδυνος χώρος και πρέπει να αποτελεί πυροδιαμέρισμα. Βέβαια υπεύθυνη για το αν θα γίνει πυροδιαμέρισμα ή όχι είναι η αρμόδια πολεοδομία. Τώρα όσο για τα σουβλατζίδικα που λές, εάν είναι υφιστάμενα τότε σύμφωνα με την 3/81 δεν απαιτείται πυροδιαμέρισμα. Και ναι υπάρχουν και σουβλατζίδικα με πυράντοχες πόρτες, σπάνιο αυτό αλλά υπάρχουν .
  15. @nort Π.Δ. 71/88 άρθρο 18, παράγραφος 12.1
  16. Μάλλον το έγραψα λάθος . Το σωστό είναι ότι "ένας πυροσβεστήρας μπορεί να γίνει αποδεκτός .......", βέβαια μιλούσαμε για χώρους συνάθροισης κοινού οπότε επιφάνεια συνολική < 50 τ.μ. σημαίνει άτομα < 50 οπότε έκθεση επιθεώρησης και σε συζήτηση με αξιωματικό του τμήματος προληπτικής πυροπροστασίας μου είπε ότι κατά την κρίση του αξιωματικού που συντάσει την έκθεση και ανάλογα με την χρήση και το καθαρό μέγεθος του χώρου συνάθροισης, (π.χ. να μην έχει θερμές επιφάνεις ή να μην έχει υγραέριο) μπορεί να εγκρίνει έναν πυροσβεστήρα. Βέβαια αυτό δεν συνίσταται γενικά αλλά δεν είναι και αδύνατο. Γραμμένο κάπου οντως δεν είναι για χώρους συνάθροισης αλλά κάτι παρόμοιο αναφέρεται για τα υφιστάμενα ξενοδοχεία.
  17. Εάν το πας με το γράμμα του νόμου η συγκεκριμένη χρήση θα πρέπει να πάει με έκθεση επιθεώρησης από την Π.Υ. Βέβαια η Π.Υ. δέχεται και την μελέτη με το άρθρο 10 του Π.Δ.71/88 χωρίς κανένα πρόβλημα, (πολλές φορές μάλιστα σου το προτείνουν). Τώρα εάν όσα αναφέρεις είναι σωστά τότε δεν έχεις πρόβλημα με την έξοδο κινδύνου. Για τους πυροσβεστήρες είναι σίγουρο ότι θα βάλεις 2 μιας και είναι το ελάχιστο αποδεκτό απο την Π.Υ. (άρθρο 10, παρ. 4.6). Ένας πυροσβεστήρας γίνεται αποδεκτός μόνο για χρήσεις με συνολική μικτή επιφάνεια, (WC κουζίνες κτλ), μικρότερη από 50 τ.μ. Ελπίζω να βοήθησα.
  18. Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Σε κινητήρα turbo συνίσταται το υγραέριο ή υπάρχει πρόβλημα λόγω και των θερμοκρασιών που αναπτύσονται κατά την λειτουργία του κινητήρα;
  19. Ακριβώς έτσι είναι! Καλή συνέχεια.
  20. 5 x 10 συμπληρώνεις, μιας και αναφέρεσαι στην νέα παροχή. Αν και πιστεύω ότι το έχεις σκεφτεί δες μήπως πρέπει να αναφέρεις 5 x 10 + 1,5 για να μπορείς να βάλεις και νυχτερινό τιμολόγιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.