Μετάβαση στο περιεχόμενο

chris018

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chris018

  1. Πριν από ένα μήνα περίπου μου έκλεψαν στο πεδίο το βαλιτσάκι του γεωδαιτικού μου σταθμού (Topcon gpt 3005N) στο Αγρίνιο . Μετά από αρκετές προσπάθειες μήπως το βρω, και αφού η εταιρεία μου είπε πως δεν παράγεται πλέον ώστε να το αγοράσω, ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο. Ο σταθμός δουλεύει όπως την πρώτη μέρα και είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος ώστε να τον αλλάξω. Ξέρω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο πούλησε πολύ το διάστημα που το αγόρασα (2005) και πιστεύω ότι είναι πιθανό να βρεθεί κάποιος που του έχει πέσει, χαλάσει κλπ ο σταθμός και δεν το χρειάζεται. Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου εάν επιθυμείτε να μου το πουλήσετε.
  2. grtopo πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, καθώς δεν μπόρεσα να έρθω στην ημερίδα για το hepos (επαρχία γαρ). Η απόκλιση των τριγωνομετρικών μεταξύ τους είναι γνωστό φαινόμενο, και πρακτικά οι επαγγελματίες που τα χρησιμοποιούμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, έχουμε εντοπίσει αυτά που έχουν μεγάλο σφάλμα. Αλλά και σύμφωνα με αυτά που γράφεις, είναι πράγματι απαραίτητη η νέα συνόρθωση στα υπόλοιπα τριγωνομετρικά, ώστε να είναι πλήρως συμβατά με το hepos. Πάντως, είναι σαφές ότι κάποιες τοπογραφικές εργασίες δεν μπορούν να τεκμηριωθούν σε καμία περίπτωση με το hepos. Και εξηγούμαι: Στις πράξεις εφαρμογής αλλά και στις εφαρμογές σχεδίου πόλεως (όπου υπάρχουν πάρα πολλές) κατά τις οποίες έχουν οριστεί συντεταγμένες Οικοδομικών Τετραγώνων, πρέπει αναγκαστικά να εξαρτηθείς από τα συγκεκριμένα τριγωνομετρικά και σημεία πύκνωσης δικτύου που χρησιμοποιήθηκαν στην μελέτη. Δηλαδή, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος προκειμένου να χαράξει μια οικοδομική γραμμή, θα χρησιμοποιήσει το hepos, και αν τα όμορα ή απένατι κτήρια ρυμοτομούνται, να το θεωρήσει ως σωστό! (και δεν αναφέρομαι στην ακρίβεια μετατροπής ΕΓΣΑ -->ΕΜΠ3 κλπ, αλλά στην διαφορά των τριγωμετρικών και hepos).
  3. Θεοχάρη και GRTOPO ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Πράγματι το συγκεκριμένο forum έχει εξελιχθεί σε πραγματικό βοήθημα. Επί της ουσίας, αυτό που με απασχολεί είναι πόσο διαφέρουν οι ακρίβειες του Ηepos (RTK και όχι post prossesing) σε σχέση με την ακρίβεια που πετυχαίνουμε με RTK διαδικασίες βασιζόμενοι στην εσωτερική ακρίβεια ενός δικτύου το οποίο έχει ιδρυθεί πάλι με GPS, αλλά χωρίς Hepos. Σίγουρα περιμένω να δω πως θα περπατήσει το σύστημα, γιατί εκ πρώτης όψεως τα τιμολόγια είναι λογικά και απαλάσσεσαι από την αγορά δεύτερου δέκτη, ενώ γλυτώνεις κάποια μεροκάματα απο την φύλαξη του Base που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητη (επιθέσεις από καχύποπτους χωρικούς, μέχρι διέλευση ζώων)
  4. Συνάδελφοι καλημέρα. Είμαι νέο μέλος, και θα ήθελα να εκφράσω τις απορίες μου για το HEPOS στους συνάδελφους αγρονόμους τοπογράφους, καθώς είμαι σε δίλλημα σχετικά με την εγγραφή μου στο σύστημα, ή την αγορά δύο δεκτών διπλής συχνότητας ώστε να δουλεύω ανεξάρτητα. Η βασική μου απορία (αφού έχω διαβάσει όλα τα σχετικά από το site του Κτηματολογίου) είναι πόση ακρίβεια παρέχει στην πράξη το HEPOS? Οταν λέει "μερικών cm σε RTK εφαρμογές" εννοεί 2-3 cm ή και 6-7 cm?. Γιατί, όταν για παράδειγμα υποστηρίζεις ενα τεχνικό έργο, έχοντας στήσει ένα δίκτυο μόνος σου με GPS, γνωρίζεις κάθε φορά που χαράζεις, ότι μεταφέρεις συγκεκριμένα σφάλματα (και κάθε φορά τα ίδια) και στην πράξη αν χαράζεις με διπλόσυχνα GPS πετυχαίνεις ακρίβεια 1-2 cm που είναι αποδεκτή για συνηθισμένες κατασκευές. Αν χαράζεις με HEPOS (που χρησιμοποιεί δικτυακές τεχνικές), έχεις κάθε φορά την ίδια ακρίβεια, ή μπορεί να παρατηρηθεί πχ. σε διάστημα μίας εβδομάδας μια μετάθεση κάποιων cm (λόγω του εικονικού σταθμού και την μή ύπαρξης ενός σταθερού δικτύου με δεδομένη εσωτερική ακρίβεια)? Γιατί αν πράγματι δεν μπορείς να χαράξεις με ακρίβεια 1-2 cm, κατα την γνώμη μου είναι προτιμότερο να δουλεύεις ανεξάρτητα με δικό σου εξοπλισμό. Περιμένω τις απόψεις σας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.